Editörler : Pangaea
«567891011121314151617

pm.0134
Aday Memur
10 Ocak 2026 20:38

Hocam şöyle anlatayim Konya'da bir tane açık var diyelim eşinizin puani 200 olsun baska bir kişinin puanı da 300 olsun bu durumda 300 puanlı olan kisi o acik olan yere yerleşir. hizmet puani bundan dolayı önem arz ediyor ( il emri olmazsa )
ahmeterklc, 1 hafta önce
cevapladığınız için teşekkür ederim ancak eş durumu zaten bir mazeret değil mi puan durumu da yeni mi çıktı ayrıca puan olsa bile yine de il emri olmadığı in diyorsunuz yani her halükarda gelemiyor diye anlıyorum

ahmeterklc
Aday Memur
10 Ocak 2026 20:44

peki hocam bu daha önce de böyle miydi yoksa yeni yönetmelik le mi böyle oldu hani boş kontenjan olmasa bile aile birliği adı altında bakanlık eşimin geçişini yapar ama boş da bekletip bir okulda boşluk oluşmasını bekler gibi birsey duymuştum bunun harıcınde bu norm atanlarının resmen olmasından dolayı herkes zaten boş yer kalmayacak ve mazeretler hiçbir şekilde olamayacak söylentisi var yani bunun böyle olacağını bilseydik ben kendim onun yanına geçerdim bizim meslekte daha kolay bu ama öğretmelerde de zaten her yıl 2 defa kesin yapılıyor diye ona güvenip ona göre hareket ettik ve Konya'da ev tutup dizdik yerleştirdik kira ödüyoruz hani gerisin geri gitmek zor hepsinden vazgeçmek tekrar ben hataya gideyim desem emeğimiz çöp olacak Konya'da yaptığımız masraf filan
pm.0134, 1 hafta önce
Hocam şöyle anlatayim Konya'da bir tane açık var diyelim eşinizin puani 200 olsun baska bir kişinin puanı da 300 olsun bu durumda 300 puanlı olan kisi o acik olan yere yerleşir. hizmet puani bundan dolayı önem arz ediyor ( il emri olmazsa )

pm.0134
Aday Memur
10 Ocak 2026 20:47

Bu hep böyleydi hocam genelde il emri Ağustos mazeret atamasinda verilir. Su an norm atamaları olduğu için süreç mazeret atamasını bekleyenler icin zorlu geçecek. Meb asker ve polis eşleri icin bir kolaylik sağlıyor mu onu bilmiyorum.
ahmeterklc, 1 hafta önce
peki hocam bu daha önce de böyle miydi yoksa yeni yönetmelik le mi böyle oldu hani boş kontenjan olmasa bile aile birliği adı altında bakanlık eşimin geçişini yapar ama boş da bekletip bir okulda boşluk oluşmasını bekler gibi birsey duymuştum bunun harıcınde bu norm atanlarının resmen olmasından dolayı herkes zaten boş yer kalmayacak ve mazeretler hiçbir şekilde olamayacak söylentisi var yani bunun böyle olacağını bilseydik ben kendim onun yanına geçerdim bizim meslekte daha kolay bu ama öğretmelerde de zaten her yıl 2 defa kesin yapılıyor diye ona güvenip ona göre hareket ettik ve Konya'da ev tutup dizdik yerleştirdik kira ödüyoruz hani gerisin geri gitmek zor hepsinden vazgeçmek tekrar ben hataya gideyim desem emeğimiz çöp olacak Konya'da yaptığımız masraf filan

ahmeterklc
Aday Memur
10 Ocak 2026 20:52

peki teşekkür ederim
pm.0134, 1 hafta önce
Bu hep böyleydi hocam genelde il emri Ağustos mazeret atamasinda verilir. Su an norm atamaları olduğu için süreç mazeret atamasını bekleyenler icin zorlu geçecek. Meb asker ve polis eşleri icin bir kolaylik sağlıyor mu onu bilmiyorum.

NEMEDYA
Memur
11 Ocak 2026 10:09

Puan meselesi şu; başkaları da isteyecek olursa (ki oluyor) o zaman puan üstünlüğününe göre seçiliyor. İl emri olur mu bilemiyorum

ahmeterklc, 1 hafta önce
cevapladığınız için teşekkür ederim ancak eş durumu zaten bir mazeret değil mi puan durumu da yeni mi çıktı ayrıca puan olsa bile yine de il emri olmadığı in diyorsunuz yani her halükarda gelemiyor diye anlıyorum

ahmeterklc
Aday Memur
11 Ocak 2026 11:41

teşekkür ederim
NEMEDYA, 1 hafta önce

Puan meselesi şu; başkaları da isteyecek olursa (ki oluyor) o zaman puan üstünlüğününe göre seçiliyor. İl emri olur mu bilemiyorum

biyurugit
Aday Memur
11 Ocak 2026 19:21

selam arkadaşlar

biyurugit
Aday Memur
11 Ocak 2026 19:22

anneme engelli raporu aldım. Bunun haricinde başka bir evrak lazım oluyor mu ?

biyurugit
Aday Memur
11 Ocak 2026 19:24

Ailemin yanına tayin isteyeceğim .

bozokbeyii
Aday Memur
11 Ocak 2026 20:05

hocam bu bahsettiğiniz raporda rapor sonuç kısmında tam bağımlı mı yazıyor yoksa başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını idam ettiremez mi yazıyor
biyurugit, 1 hafta önce

Tonyukuk1991
Aday Memur
11 Ocak 2026 20:14

İlçe grupları içinde tatin isteyemeyecek miyiz

biyurugit
Aday Memur
11 Ocak 2026 20:35

başkasının yardımı olmadan hayatını idame ettiremez yazıyor

mavisular
Aday Memur
11 Ocak 2026 21:18

Arkadaşlar bilen bir hocamızdan net bir cevap istiyorum. Epilepsi hastasıyım ve sürekli engelli raporum var %40 oranında. İller arası mazeret tayini isteyebilir miyim?

AUÇA
Memur
11 Ocak 2026 21:29

İstersiniz, lakin gitmek istediğiniz ilden bir ikametgah olacak,en azından 2.bir ev ikametgah

nkg600
Memur
11 Ocak 2026 22:56

Eş durumları ile ilgili yönetmelik değişmiş deniyor.

pm.0134
Aday Memur
11 Ocak 2026 23:24

Ne gibi hocam
nkg600, 1 hafta önce
Eş durumları ile ilgili yönetmelik değişmiş deniyor.

mavisular
Aday Memur
12 Ocak 2026 05:58

Sadece il değiştirmek istiyorum. Gitmek istediğim ilde Hiçbir kendime ait evim, akrabam vs yok. Ama o ile gitmek istiyorum. Bunun olur tarafı yok mu arkadaşlar?

AUÇA, 1 hafta önce

İstersiniz, lakin gitmek istediğiniz ilden bir ikametgah olacak,en azından 2.bir ev ikametgah

Hayret ya
Aday Memur
12 Ocak 2026 09:00

Vukuatlı nüfus kayıt örneği

biyurugit, 1 hafta önce

Barabelli74
Aday Memur
12 Ocak 2026 10:12

Bugün mazeret atamaları yazısı gelir mi?

mavisular
Aday Memur
12 Ocak 2026 10:30

Ben şunu anladım. Engelli olan bir yakınınız ise o yakının yanına gidecekseniz engelli kişinin ikamet adresi şart. Ama engelli olan siz iseniz herhangi bir ikamet şart değil. Bir hocam beni tasdik ederse sevinirim

Toplam 325 mesaj
«567891011121314151617

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi