Editörler : cihan27E.Kayı Han
19 Aralık 2025 11:34

YİH Sınıfının Kaldırılarak GİH Sınıfına Geçirilmesi Doğru mu, Etik mi?
Yardımcı Hizmetler Sınıfının, Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi etik mi?

Bu ankete 30 günde, 25 kişi oy kullandı ve 18/01/2026 11:34 tarihinde sona erdi.

feride19
Aday Memur
19 Aralık 2025 11:35

temizlik personelinin bir anda memur olması adil değil

ExpertE
Müsteşar Yardımcısı
19 Aralık 2025 11:54

Katılmakla birlikte; paspas atan bir kamu işçisinin de YHS sınıfındaki bir memurdan fazla alması kabul edilemez. Belirli spesifik özel işler için alınmış olanlar dışında (maden-bilişim-teknik-özel beceri ve uzmanlık vs) en yüksek kamu işçisi, en düşük memurun bir tık altında maaş almalı; tediye ikramiye vs kaldırılmalı ya da tüm memurlara da bu ilave haklar getirilmelidir. Başka türlü çözülmeyecek bu iş. Değmeyecek adamlar aa senle aynı alıyomuşuz ya da üstünde alıyomuşum kusura bakma utandım diyerek bıyık altından gülüyor. Ne hale çevirildi memur birileri görmüyor mu bunu artık?!

feride19, 1 ay önce

oaydemir37
Aday Memur
19 Aralık 2025 13:24

bizim kurumdaki yh temizlikçi arkadaş sabah 1 kere paspas atıp sonra bütün gün dizi izleyip telefonla konuşuyor. şimdi emek veren o kadar insanın emeğini hiçe sayıp yh sınıfının kaldırılması ve gih olması ne kadar adildir tartışmaya bile kapalı bir konu

Apirlo
Aday Memur
19 Aralık 2025 14:00

Taşeron firma personellerinin bir gecede bedavadan sürekli işçi kadrosu alması nasıl yanlış ise yhs'nin bir gecede gih'e geçirilmesi o kadar yanlıştır. Hepsi de kul hakkıdır.

nrttn21
Aday Memur
19 Aralık 2025 14:40

kpss ile atanan adamlar memur değil mi? kamu işçisi ile karıştırdınız galiba
feride19, 1 ay önce

feride19
Aday Memur
19 Aralık 2025 14:44

memur ama görev unvanı temizlik personeli, bilgisayar işletmeni, vhki değil. sen önce branşını öğren

nrttn21, 1 ay önce
kpss ile atanan adamlar memur değil mi? kamu işçisi ile karıştırdınız galiba

nrttn21
Aday Memur
19 Aralık 2025 14:47

ben unvanımı biliyorumda sen ne dediğini bilmiyorsun önceki dediklerinle çelişiyorsun ne yazdığını bi okuyup öyle cevap yazsaydın not: lütfen cevap verme

feride19
Aday Memur
19 Aralık 2025 15:54

kardeşim sen ve senin gibi aynı görev unvanında olan işçi arkadaşlar, siz bilgi olmadan, emek vermeden, bizim döktüğümüz alın terini dökmeden, aynı statüye gelmek istiyorsunuz. ona bakarsan bir öğretim görevlisi de memur. bir tekniker de. laf ebeliği yapmayın. bu ülkede bir tek yardımcı hizmetler sınıfı yok, sürekli acıtasyon yapıyorsunuz. madem benim gibi çalışmak istiyorsun gir kpss sınavına adam gibi atan. ama yapamazsınız. sizi illa birilerinin kayırması lazım

nrttn21, 1 ay önce
ben unvanımı biliyorumda sen ne dediğini bilmiyorsun önceki dediklerinle çelişiyorsun ne yazdığını bi okuyup öyle cevap yazsaydın not: lütfen cevap verme

nrttn21
Aday Memur
19 Aralık 2025 15:57

dua et bayansın neyi biliyorsunda konuşuyorsun ben alın teriyle girip atandım haddini bil yoksa sana bildirmesini bilirim terbiyesiz ezbere konuşma

nrttn21
Aday Memur
19 Aralık 2025 15:58

kayrılma işlerini iyi biliyorsun hadi başka kapıya laflarına dikkat et

nrttn21
Aday Memur
19 Aralık 2025 16:00

havalara bak hayırdır dağları sen mi yarattın haddine mi benim emeğime laf uzatmak dua et bayansın saygısız
feride19, 1 ay önce

kardeşim sen ve senin gibi aynı görev unvanında olan işçi arkadaşlar, siz bilgi olmadan, emek vermeden, bizim döktüğümüz alın terini dökmeden, aynı statüye gelmek istiyorsunuz. ona bakarsan bir öğretim görevlisi de memur. bir tekniker de. laf ebeliği yapmayın. bu ülkede bir tek yardımcı hizmetler sınıfı yok, sürekli acıtasyon yapıyorsunuz. madem benim gibi çalışmak istiyorsun gir kpss sınavına adam gibi atan. ama yapamazsınız. sizi illa birilerinin kayırması lazım

nrttn21
Aday Memur
19 Aralık 2025 16:02

beni ne kadar tanıyorsunda kayrılmayı bekliyorsun diye iftirada bulunuyorsun okuyan cahil

feride19
Aday Memur
19 Aralık 2025 16:04

kardeşim atanmışın da ne olarak atandın? madem yih kadrosundasın, hangi beleşçilikle bilgisayar işletmeni kadrosuna geçmeyi düşünüyorsunuz?gir görevde yükselme sınavına o zaman. o zaman beni de bedavadan şef yapsınlar. oh ne güzel memleket

nrttn21, 1 ay önce
havalara bak hayırdır dağları sen mi yarattın haddine mi benim emeğime laf uzatmak dua et bayansın saygısız

Hunzah
Memur
19 Aralık 2025 16:12

temizlik işlerini yapan bu arkadaşlar, gih olacak ve temizlik yapmayacaklar. doğru mu anladım?

feride19
Aday Memur
19 Aralık 2025 16:16

aynen öyle, yeni önerge ile bir defaya mahsus tüm yih kadrosunu gih kadrosuna alıp, normal düz memur (bil. işl., vhki) işi yaptırmayı talep ediyorlar. yıllardır kadro bekliyormuşlar.biz de şeflik istiyoruz ama bunun için görevde yükselme sınavlarına giriyoruz dimi.

Hunzah, 1 ay önce

temizlik işlerini yapan bu arkadaşlar, gih olacak ve temizlik yapmayacaklar. doğru mu anladım?

nrttn21
Aday Memur
19 Aralık 2025 16:17

sen bu kafayla şef olamazsın
feride19, 1 ay önce

aynen öyle, yeni önerge ile bir defaya mahsus tüm yih kadrosunu gih kadrosuna alıp, normal düz memur (bil. işl., vhki) işi yaptırmayı talep ediyorlar. yıllardır kadro bekliyormuşlar.biz de şeflik istiyoruz ama bunun için görevde yükselme sınavlarına giriyoruz dimi.

nrttn21
Aday Memur
19 Aralık 2025 16:19

algılamada sıkıntı var belli ben teknik personelim adamları küçük gördün diye yazdım hala iftiraya devam ediyorsun seni şikayet edecem bana beleşçi diyemezsin haddini bil
feride19, 1 ay önce

kardeşim atanmışın da ne olarak atandın? madem yih kadrosundasın, hangi beleşçilikle bilgisayar işletmeni kadrosuna geçmeyi düşünüyorsunuz?gir görevde yükselme sınavına o zaman. o zaman beni de bedavadan şef yapsınlar. oh ne güzel memleket

nrttn21
Aday Memur
19 Aralık 2025 16:20

msjlarım siliniyor iftiraya devam et senide adminide şikayet edecem

brcet
Aday Memur
19 Aralık 2025 16:22

devlet memurları ikramiye alıyor, sdt de alıyor arazi tazminatı da alıyor memurlar sadece kuru maaş almıyor, bunları neden hiç bir memur dile getirmiyor herkes işçilere yükleniyor. Kpss ile atanmış 657/4d işçinin özellikle spesifik meslek kodlarına sahip olanlar teknik memurlar kadar niteliklidir böyle bir durumda neden en düşük maaş alan memurdan daha düşük maaş alsın. Herkez tuturmuş vasıfsız işçi temizlik işçisi diye, vasıfsız derken bunları da göz önünde bulundurun herkes o kadroya sokaktan tutulup getirilmedi.

ExpertE, 1 ay önce

Katılmakla birlikte; paspas atan bir kamu işçisinin de YHS sınıfındaki bir memurdan fazla alması kabul edilemez. Belirli spesifik özel işler için alınmış olanlar dışında (maden-bilişim-teknik-özel beceri ve uzmanlık vs) en yüksek kamu işçisi, en düşük memurun bir tık altında maaş almalı; tediye ikramiye vs kaldırılmalı ya da tüm memurlara da bu ilave haklar getirilmelidir. Başka türlü çözülmeyecek bu iş. Değmeyecek adamlar aa senle aynı alıyomuşuz ya da üstünde alıyomuşum kusura bakma utandım diyerek bıyık altından gülüyor. Ne hale çevirildi memur birileri görmüyor mu bunu artık?!

feride19
Aday Memur
19 Aralık 2025 16:25

657/4d işçi kadrosuna temizlik işçisi kpss ile mi atanmış. güldürmeyin insanı. taşeron temizlik personellerinin bir gecede 4/d işçi olmasından bahsediyoruz biz

brcet, 1 ay önce

devlet memurları ikramiye alıyor, sdt de alıyor arazi tazminatı da alıyor memurlar sadece kuru maaş almıyor, bunları neden hiç bir memur dile getirmiyor herkes işçilere yükleniyor. Kpss ile atanmış 657/4d işçinin özellikle spesifik meslek kodlarına sahip olanlar teknik memurlar kadar niteliklidir böyle bir durumda neden en düşük maaş alan memurdan daha düşük maaş alsın. Herkez tuturmuş vasıfsız işçi temizlik işçisi diye, vasıfsız derken bunları da göz önünde bulundurun herkes o kadroya sokaktan tutulup getirilmedi.

Toplam 47 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi