Editörler : bilgisayartekniker
19 Aralık 2025 13:29

4/B Sözleşmeli Büro Personeli GYS
Şimdi arkadaşlar 5 Aralık itibariyle 3 senemi doldurdum ve kadroya geçiş dilekçemi valiliğe teslim ettim. Sorum şu; 7433 sayılı kanuna göre aday memurluk olmadan kadroya geçeceğiz bunu biliyorum. kadro talep dilekçemin yanında meb onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikamı da sundum ve doğrudan veri hazırlama ve kontrol işletmenliği kadrosuna geçirilmemi talep ettim. kadro işlemleri bitince de 3 sene özel sektör geçmişim var hizmet birleştirme yapıcam. bu sene gys açılırsa sözleşmelide çalıştığım süreler atıyorum 2 sene vhki olarak çalışmış olmak koşulunu sağlar mı bu konuda bilginiz var mı

Mavi.Ufuklar
Daire Başkanı
19 Aralık 2025 14:18

Çalıştığınız kurumun, görevde yükselme ve unvan değişikliği gibisinden bir yönetmeliği vardır illaki. Sorunuzun cevabı orada. GYS şartları kurumdan kuruma değişebiliyor.

oaydemir37
Aday Memur
19 Aralık 2025 14:20

Hocam içişlerinde çalışıyorum mevzuatta 2 yıllık vhki hizmeti diyor. sözleşmeli olarak çalıştığım süre vhki hizmeti olarak sayılmaz mı onu sormak istemiştim
Mavi.Ufuklar, 3 ay önce

Çalıştığınız kurumun, görevde yükselme ve unvan değişikliği gibisinden bir yönetmeliği vardır illaki. Sorunuzun cevabı orada. GYS şartları kurumdan kuruma değişebiliyor.

Mavi.Ufuklar
Daire Başkanı
19 Aralık 2025 14:29

Kadroya geçince sözleşmelide geçen süreler kadro dereceye ekleniyor. GYS'de de sayılması lazım. Ben de bir ara Ticaret Bakanlığına bağlı bir birimde sözleşmeli çalışıyordum. Sözleşmeliler GYS'ye giremiyordu, ama kadroya geçince sözleşmelide geçen süreler GYS'de hesaplanıyordu. Sizin de öyledir. Bakanlığınızın insan kaynakları/personel daire başk.'na sorarsanız en net bilgiyi onlar verir.

oaydemir37, 3 ay önce
Hocam içişlerinde çalışıyorum mevzuatta 2 yıllık vhki hizmeti diyor. sözleşmeli olarak çalıştığım süre vhki hizmeti olarak sayılmaz mı onu sormak istemiştim

sunky
Memur
19 Aralık 2025 20:39

7433 sayılı kanuna göre gececeğiz demişsiniz ama o kanundaki Gecici Madde 48 şuanda aktif mi? Ben o maddenin 2 ay süre ile gecerli olduğunu biliyorum. Ayrıca işe girerken 7433 sayılı kanuna göre işe alınacaktır ibaresi var mıydı? Sa*lık alımlarında 663 Sayılı KHK'ya göre çalıstırılacaktır deniyor ve bu KHK nın içerisinde 3 yılını dolduran +1 yıl daha calısıp kadro alacaktır diyor. 7433 sayılı kanunda ne 3 yıl var ne +1 var nasıl o kanuna göre kadro alınacak?

Bence suanda sözleşmeli personel esaslarında bu konuda bir eksiklik var. 3 yılını tamamlayan hangi kanuna göre kadro alacak belli değil.

oaydemir37
Aday Memur
19 Aralık 2025 23:24

7443 sayılı kanunda açıkca 28.11.2022 tarihinden sonra başlayanlar 3 yılını doldurmaları halinde 30 gün içerisinde yazılı başvuruda bulunmaları halinde aynı unvanda memur kadrolarına atanır diyor hocam. Valilikten bana verdikleri bilgi de bu şekilde zaten geçiş dilekçelerimizi de personel işleri istedi götürüp verdik.
sunky, 3 ay önce

7433 sayılı kanuna göre gececeğiz demişsiniz ama o kanundaki Gecici Madde 48 şuanda aktif mi? Ben o maddenin 2 ay süre ile gecerli olduğunu biliyorum. Ayrıca işe girerken 7433 sayılı kanuna göre işe alınacaktır ibaresi var mıydı? Sa*lık alımlarında 663 Sayılı KHK'ya göre çalıstırılacaktır deniyor ve bu KHK nın içerisinde 3 yılını dolduran +1 yıl daha calısıp kadro alacaktır diyor. 7433 sayılı kanunda ne 3 yıl var ne +1 var nasıl o kanuna göre kadro alınacak?

Bence suanda sözleşmeli personel esaslarında bu konuda bir eksiklik var. 3 yılını tamamlayan hangi kanuna göre kadro alacak belli değil.

sunky
Memur
20 Aralık 2025 00:40

7443 sayılı kanunda 28.11.2022 tarihinden sonra başlayanlar ibaresini göremedim. 28/11/2022 tarihi itibariyle görevde olanlar ibaresi var. Yani o tarihte veya öncesinde, halihazırda çalışanları kastediyor. Hepsinde "itibariyle" ibaresi kullanılmış ama sonrasında kelimesi yok.

oaydemir37, 3 ay önce
7443 sayılı kanunda açıkca 28.11.2022 tarihinden sonra başlayanlar 3 yılını doldurmaları halinde 30 gün içerisinde yazılı başvuruda bulunmaları halinde aynı unvanda memur kadrolarına atanır diyor hocam. Valilikten bana verdikleri bilgi de bu şekilde zaten geçiş dilekçelerimizi de personel işleri istedi götürüp verdik.

sunky
Memur
20 Aralık 2025 00:46

https://www.memurlar.net/haber/1094186/kadroya-gecen-sozlesmeli-personel-4-yildan-once-nasil-tayin-olabilir.html

Bu yazını en sonunu okursanız, 3+1 e tabi personel istihdam eden bakanlıkların bu yazı ile doğrudan kadroya gectiğini söylüyor. O bakanlıklar alım yaparken 657 yanında ekstra KHK da ekliyorlar ve o KHK'larda 3+1'in uygulama şekli açıkca yazıyor. Tayin isteyememe, doldurulması gereken süreler vb. 7433 kanunu ise anladığım kadarıyla 2 aylık bir süre içerisinde tüm sözleşmelileri kapsayan bir kanundu. Orada bahsi geçen tarihten sonraki personel alımlarını etkileyen bir kanun değildi. Cünkü açıkca belirtilen bir durum yok. Maddeler ise gecici. Herşeyden önemlisi sağlık ve meb alımları hala 657 ye ek KHK ya tabi calıstırılacaklarını söyleyerek ilana çıkıyor. Diğer bakanlık alımlarında 657ye tabi alınacagı söyleniyor ama 7433 nolu kanuna tabi olunacağı yazmıyor. Kanunda bana göre problem var bu yüzden düzenleme gelmeden dilekçelerin işleme koyulacağını düşünmüyorum.

sunky
Memur
20 Aralık 2025 01:03

Ben kadronun geldiği tarihte farklı sebeplerden dolayı kadroya geçmek istemediğimi beyan ettim. Sonrasında geçebileceğimi düşünmüştüm ama kurum onay vermedi. 7433 sayılı kanun zaten 3 yıl şartı olmayan bir kanundu. İlgili tarih itibariyle herkes doğrudan kadroya geçti o kanunla. Haliyle o kanun içerisinde 3 yıl ile ilgili herhangi bir ibare asla bulunmamakta. Bu 3 yıl calısma sonrası kadro mevzusunu hangi kanuna göre söylüyorlar anlamış değilim. Kanunu acıp bakarsanız asla 3 yıl ibaresi olmadıgını göreceksiniz.

oaydemir37, 3 ay önce

Merverve
Aday Memur
20 Aralık 2025 10:39

merhabar, ticaret bakanlığında çalıştığınıza istinaden yazıyorum bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. merkezi atamada rekabet kurumu memurluk kadrosuna başvurmak istiyorum. atanmam durumunda ileride ticaret il müdürlüklerine tayin veya nakil yoluyla geçmem mümkün mü? bir bilginiz var mı bu konuyla ilgili. foruma konu açtım ancak cevap veren olmadı.
Mavi.Ufuklar, 3 ay önce

Kadroya geçince sözleşmelide geçen süreler kadro dereceye ekleniyor. GYS'de de sayılması lazım. Ben de bir ara Ticaret Bakanlığına bağlı bir birimde sözleşmeli çalışıyordum. Sözleşmeliler GYS'ye giremiyordu, ama kadroya geçince sözleşmelide geçen süreler GYS'de hesaplanıyordu. Sizin de öyledir. Bakanlığınızın insan kaynakları/personel daire başk.'na sorarsanız en net bilgiyi onlar verir.

trfatih7
Aday Memur
22 Aralık 2025 09:04

Kurumunun cevabı gelince buraya yazar mısınız? Kadro değişikliği vs olursa, hangi kurumda çalışıyorsunuz?

Mavi.Ufuklar
Daire Başkanı
22 Aralık 2025 11:40

Merhaba. Bakanlık aynı bakanlık ama ikisi de farklı kurumlar. Belirli dönemlerde geçişler oluyor ama torpil bulmanız ve mevcut yerinizde belirli şartları sağlamanız gerekli diye biliyorum ama detaylarına aşina değilim. Gümrükte çalışmıştım, gümrükten ticaret il müdürlüklerine geçenler oluyordu.

Merverve, 3 ay önce
merhabar, ticaret bakanlığında çalıştığınıza istinaden yazıyorum bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. merkezi atamada rekabet kurumu memurluk kadrosuna başvurmak istiyorum. atanmam durumunda ileride ticaret il müdürlüklerine tayin veya nakil yoluyla geçmem mümkün mü? bir bilginiz var mı bu konuyla ilgili. foruma konu açtım ancak cevap veren olmadı.

oaydemir37
Aday Memur
22 Aralık 2025 11:42

yazarım hocam İçişlerindeyim
trfatih7, 3 ay önce

Kurumunun cevabı gelince buraya yazar mısınız? Kadro değişikliği vs olursa, hangi kurumda çalışıyorsunuz?

oaydemir37
Aday Memur
09 Şubat 2026 22:54

arkadaşlar kadroya geçişim gerçekleşti bilginize
Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi