Editörler : StMngr

patitent
Şef
17 Ocak 2026 13:12

Hocam zamanında doktorları hedefe koydular, doktora fiziki şiddet had safhaya ulaştı. Doktorlar ya özele geçti ya da yurt dışına çıktı. Sonuç olarak hastanelerde ameliyat yapacak doktor kalmadı. Sonrasında doktorların maaşlarını iyileştirdiler, doktora şiddet uygulayanlara tutuklu yargılama getirdiler. Durumu toparlamaya çalıştılar. Korkum bir benzerini akademiye uygulamaları. Birçok akademisyen lisansın 3 yıla düşürülmesini eleştiriyorsa, bir düşünün yahu. İnatlaşmaya, size rağmen yapacağıza işi getirmenin kime ne faydası var?! Fayda-zarar ekseninde bu kararın akademiye zararının ağır basacağı net.

Fredericdie, 3 hafta önce

Arkadaşın biri yayın yayın diye dile dolamış. Bu yayın fetişismi de nerden çıktı. Onlarca SCI-E Q1 makalem var. Kim okuyor. Yabancı okuyor faydalanıyor. Peki bizim ülkemize faydası ne? Özel sektör ARGE birimleri okumuyor. Bakanlıktaki ilgili birimler okumuyor. Bırak kendi bulmasını, sen gözüne sokuyorsun gene okumuyor. Parti listesinden torpille gelmiş. Zaten okusa da anlamayacak, belki de o sebeple okumuyor. Yayınların üniversite ranking'leri haricinde bir faydası yok. Aksiyaset rumuzlu zabazingo beynini kiraya vermiş, huzur içinde yaşıyor. Olan bizim gibi beynini kullananlara oluyor. Bu ülkede cehennemi yaşatıyorlar bize.

17 Ocak 2026 13:14

Evet, ilişikleri kesiliyor ancak bu kişiler daha sonra dışarıda elini kolunu sallayarak geziyorlar, bu milletin evlatlarının arasında rahatça dolaşabiliyorlar. Görevde iken kendilerine ödenen maaşlar, ücretler sayesinde almış oldukları evleriyle, arabalarıyla bu milletin evlatlarına hava atıyorlar.

Devletimizin "Yayın üret, bilim yap." diye verdiği bir kadroyu işgal edip de devletimize verdiği sözü tutmayan bu kişilerin hapse atılması gerekir. Kendilerine görevlerinden dolayı yapılmış olan tüm ödemelerin yasal faizi ile kendilerinden tahsil edilmesi de şarttır.

patitent, 3 hafta önce

Atama kriterlerini yerine getirmeyen dr. öğr. üyelerinin zaten üniversite ile ilişikleri kesiliyor. Birçok üniversitede örneği var. Yahu fikriniz yok, bari susun.

patitent
Şef
17 Ocak 2026 13:34

Pardon da, fakültedeki çaycı maaşıyla mı bilim üretecek akademisyen? Bir de önceki mesajında kapalı cezaevi falan demişsin. Bence yetmez kürek cezasına da çarptıralım. Te Allah'ım. Ne hukuk biliyorsunuz, ne insan hakkı. Siz de memursunuz sanırım, ülkemize 5 milyon memur çok, aynı işi 2,5 milyon memur da yapabilir. Zaten memurlar ne iş yapıyor ki? En kısa zamanda bilgisayar ortamında 2,5 milyon kişi için kura çekilsin. Kalan 2,5 milyon memurun işine derhal son verilsin, bu şekilde kamuda ciddi oranda tasarruf sağlanmış olur. Önerinin saçmalığının farkındasın değil mi? Allah'ım sen aklıma mukayyet ol. Burayı Kuzey Kore zannettiniz sanırım.

SeyyahMemur60, 3 hafta önce

Evet, ilişikleri kesiliyor ancak bu kişiler daha sonra dışarıda elini kolunu sallayarak geziyorlar, bu milletin evlatlarının arasında rahatça dolaşabiliyorlar. Görevde iken kendilerine ödenen maaşlar, ücretler sayesinde almış oldukları evleriyle, arabalarıyla bu milletin evlatlarına hava atıyorlar.

Devletimizin "Yayın üret, bilim yap." diye verdiği bir kadroyu işgal edip de devletimize verdiği sözü tutmayan bu kişilerin hapse atılması gerekir. Kendilerine görevlerinden dolayı yapılmış olan tüm ödemelerin yasal faizi ile kendilerinden tahsil edilmesi de şarttır.

Aksiyaset
Yasaklı
17 Ocak 2026 14:35

Önce performans görülsün, maaşlar illa ki performansı takip eder. Akademisyenlik performans mesleğidir.

Kaldı ki şu anda akademisyen maaşları çok yüksektir. Akademisyenlerin tamamı ortalama memur maaşının üstünde maaş almaktadır. Bir profesör, iki memur maaşına yakın bir maaş almaktadır.

Öte yandan, kamuoyunda akademisyenlere karşı ciddi boyutta bir antipatı var. Neden acaba?

patitent, 3 hafta önce

Pardon da, fakültedeki çaycı maaşıyla mı bilim üretecek akademisyen? Bir de önceki mesajında kapalı cezaevi falan demişsin. Bence yetmez kürek cezasına da çarptıralım. Te Allah'ım. Ne hukuk biliyorsunuz, ne insan hakkı. Siz de memursunuz sanırım, ülkemize 5 milyon memur çok, aynı işi 2,5 milyon memur da yapabilir. Zaten memurlar ne iş yapıyor ki? En kısa zamanda bilgisayar ortamında 2,5 milyon kişi için kura çekilsin. Kalan 2,5 milyon memurun işine derhal son verilsin, bu şekilde kamuda ciddi oranda tasarruf sağlanmış olur. Önerinin saçmalığının farkındasın değil mi? Allah'ım sen aklıma mukayyet ol. Burayı Kuzey Kore zannettiniz sanırım.

martisefasi
Aday Memur
17 Ocak 2026 16:13

Yıl olmuş 2026, hala trolleri tanımayı ve göz ardı etmeyi öğrenemedik. Eksileyin, forum elveriyorsa engelleyin, hayatınıza devam edin. Etkileşim vermeyin şunlara.

goztepe1923
Memur
17 Ocak 2026 17:51

Sen akademisyen isen ben de japonum. Hangi üniversitenin sınavına girip başarısız oldun da gelip burda kinini döküyorsun acaba :D

Aksiyaset, 3 hafta önce

Hayırlı olsun. Olumlu bir gelişme.

Akademisyenler belki biraz daha fazla yorulacak, ama hazine-maliye açısından verimleri artmış olacak. Aynı personelden 1.5 kat daha fazla verim elde edilecek. Topyekûn bakıldığında milyarlarca lira tasarruf demektir.

Yweni sistemde daha az sayıda akademisyen ile öğrenciler mezun edilebilecektir. Devlet ciddi sayida kadrodan tasarrruf etmiş olacak.

Daha az yeni kadro açılacağından akademide tatlı bir rekabeti yaşanacaktır. Daha çok ve çabuk yayın yapan kadroyu kapacak, ülkemizin yayın sayısı da olumlu etkilenecektir.

"Akademisyenler yazin yayin hazırliyor" deniliyor. Katılmıyorum. Atanma ve yükselme kriterleri ağırlaştırıldıkça, yayın yapmama gibi bir şansları olmayacak. Yeniden atanmalarda ve özellikle daimi kadro olan doçentlik atamalarında şartların daha da ağırlaştırılması yerinde olacaktir. Bunlar akademisyenleri istim üstünde tutar.

StMngr
Editor
17 Ocak 2026 18:07

Gereği yapıldı. Gereksiz kişi ve gündemlerle enerjimizi harcamayalım.

mendoa84
Daire Başkanı
18 Ocak 2026 12:26

Trollere cevap yazmayalım, kendini nimetten sanır yoksa, liyakatsiz fasulye..

Beste_33
Şube Müdürü
19 Ocak 2026 09:55

Şöyle bir sıkıntı var, tamam öğrenci 3 yılda bitirebilecek lakin

bitirmezse, örneğin 40 kişilik sınıftan 38 kişi mezun oldu diğer 2 kişi

için 1 yıl daha hocalara ders açılacak bu durum gerçekten sıkıntı diğer

bir durum ise bazen 3 yıl bazen 4 yılda bir öğrenci alınacak bu durumda

ders açma durumlarını karıştıracak sanki.

patitent
Şef
19 Ocak 2026 11:56

Hocam neresinden tutsan elinde kalıyor. Önceki postlarda uzun uzadıya yazdık. YÖK'ün böyle bir uygulamayı hayata geçirmemesi gerekiyor, faydasından çok zararı olacak hem eğitim öğretime, hem yayınlara. Kalite daha da düşecek. Öyle bir yıl sonra biz vazgeçtik de diyemezsiniz.

Beste_33, 3 hafta önce

Şöyle bir sıkıntı var, tamam öğrenci 3 yılda bitirebilecek lakin

bitirmezse, örneğin 40 kişilik sınıftan 38 kişi mezun oldu diğer 2 kişi

için 1 yıl daha hocalara ders açılacak bu durum gerçekten sıkıntı diğer

bir durum ise bazen 3 yıl bazen 4 yılda bir öğrenci alınacak bu durumda

ders açma durumlarını karıştıracak sanki.

PhDCe
Şef
19 Ocak 2026 22:17

eğitimi ve hocaları bitirecek

deneme seçilen hocalara geçmiş olsun

3510i3510i
Aday Memur
01 Şubat 2026 17:02

Bu değişiklikle birlikte aynı anda 3 program uyguluyor olacağız. 2018, 2023 ve 2026 programı. Rezale

patitent
Şef
01 Şubat 2026 21:49

Tekrar tekrar söylüyoruz, gerekçelerinden bazılarını yukarıda yazdım. Avantajları, dezavantajları yeterince hesaplanmamış bu popülist karardan bir an önce geri adım atılmalı. Bunu şahsi çıkarlar için söylemiyorum. Akademide kaliteyi artıracak şu anda bana göre öncelikli iki madde var. 1) Üniversiteye yerleştirmede program kontenjanlarını aşamalı bir şekilde düşürmek. 2) Nitelikli üretim yapan akademisyenleri akademide tutacak ve parlak öğrencileri akademiye kazandıracak miktarda bir akademik zam (bana göre taban maaşa görece daha az zam, yayın performansına yüksek ücretlendirme).

patitent
Şef
03 Şubat 2026 20:18

Sendikalardan önce akademisyenlerden ses çıkmalı(ydı) diye düşünüyorum. Bu konuda ve akademik zam konusunda daha doğrusu genel olarak birlik olmamız gereken konularda akademisyenler kapı duvar maalesef.

SeyyahMemur60, 5 gün önce

https://www.memurlar.net/haber/1158788/turk-egitim-sen-bu-model-fayda-degil-zarar-getirir.html

Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi