Editörler : gül-feşan
28 Aralık 2025 14:05

İl içi eş durumu-sağlık personeli eşi olan öğretmen

Merhaba arkadaşlar,

Ben kadrolu öğretmenim. Eşim ocak ayında Sağlık Bakanlığı kadrolu olacak. Aynı ilin farklı ilçelerinde çalışıyoruz ancak aramızda yaklaşık 60 km mesafe var. Eşim sabah çok erken saatlerde evden çıkmak zorunda kalıyor ve işe giderken biri yarım saat süren diğeri 1 saat süren iki farklı toplu taşıma aracı değiştirmek zorunda kalıyor.

Eşim kadroya geçtikten sonra il içi eş durumu tayini süreciyle ilgili kafamda bazı soru işaretleri var.

? Sağlık personeli eş üzerinden il içi eş durumu başvurusu hangi dönemlerde yapılabiliyor?

? Mesafe ve ulaşım zorluğu başvuruda dikkate alınıyor mu?

- Sen öğretmensin sen eşinin yanına gel diye bir şey söylenir mi?

- İl içi yönergesinde ve atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde protokol hükümleri uygulanır ve koordinasyon sağlanır yazıyor ama uygulamada durum nasıl öğrenmek istiyorum.

Benzer durumu yaşamış olanların tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

m4l4y4
Aday Memur
06 Ocak 2026 10:22

İl içi eş durumu yok sadece il içi açılırsa il sağlık müdürlüğüne talep etsin

kszr
Aday Memur
06 Ocak 2026 16:01

İl içi eş durumu yoksa SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK PERSONELİNİN İL İÇİ YER DEĞİSTİRMESİNE ILIŞKIN YÖNERGE?nin 11. Maddesi ne işe yarıyor? Neye göre yok diyorsunuz?

m4l4y4, 2 hafta önce

İl içi eş durumu yok sadece il içi açılırsa il sağlık müdürlüğüne talep etsin

m4l4y4
Aday Memur
09 Ocak 2026 15:19

kanka il içinde eş durumu yok diyorum il içi atama sağlık müdürlüğü açıyor anladın mı her sene de açmıyor

kszr, 2 hafta önce

İl içi eş durumu yoksa SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK PERSONELİNİN İL İÇİ YER DEĞİSTİRMESİNE ILIŞKIN YÖNERGE?nin 11. Maddesi ne işe yarıyor? Neye göre yok diyorsunuz?

kszr
Aday Memur
11 Ocak 2026 02:12

Ben sana il içi eş durumu olduğunu yönerge ve madde ismini söyleyerek var diyorum. Hâlâ yok diyosun. Sağlık bakanlığı il içi tayin yönergesinin 11. Maddesine göre il içi var diyorum ben. Sen olmadığını iddia ediyosan hangi yönetmeliğe göre olmayacağını söyle de aydınlanalım. Daha kendi bakanlığınızın yönergesinden yönetmeliğinden haberiniz yok. Kulaktan dolma bilgilerle burda insanları yanlış yönlendirmeyin.

m4l4y4, 2 hafta önce

kanka il içinde eş durumu yok diyorum il içi atama sağlık müdürlüğü açıyor anladın mı her sene de açmıyor

kszr
Aday Memur
11 Ocak 2026 02:19

Sağlık Bakanlığı personelinin il içi yer değiştirmesine ilişkin yönergenin 11. Maddesi:

?Aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği

MADDE 11- (1) Ulaşım koşulları dikkate alınarak Yönetmeliğin 20 nci maddesinde belirtilen

esaslara göre döneme bağlı kalmaksızın yer değişikliği yapılabilir.? der.

m4l4y4, 2 hafta önce

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi