Editörler : E.Kayı Han
03 Ocak 2026 17:06

Disiplin Dosyasının Tam Gönderilmemesi

Arkadaşlar bir soruşturma geçiriyorum , müfettiş raporu tarafıma tebliğ edildi ve yedigun süre tanındı , ben tebliğ günün dosyanın tamamının verilmesi için ücretini yatırıp dekontla dilekçe verdim.

1. Bu durumda yinede yedi gün içinde savunmami yaomalimiyim

2. Sözlü savunmaya kadar bu dosyanın tamamını tarafıma vermezlerse kurul alyhime karar verebilirmi

03 Ocak 2026 22:13

Merhaba siz yasal sürede savunmanizi vermeniz gerekecek. Şayet vermezseniz savunma hakkınızdan vazgeçmiş sayılırsınız

Cemil1903
Aday Memur
04 Ocak 2026 09:16

Cevap için teşekkürler ,bu bir bilgimi yoksa yorummu

DurBakDinleGeç
Aday Memur
06 Ocak 2026 18:53

Dosyaya Erişiminiz olmadan verilecek cezalar mahkemeden kesin döner. Ancak Dosyaya eriştiyseniz süreniz başlamıştır. Savunma yapıp yapmamak hakkınızdır. Ama Savunma Yapmanız Durumu Lehinize Değiştirebilir.

Ola ki Dosya tarafınıza eksik olarak verilmiş olsa bile bunu belirten bir savunma yapmanız yine faydanıza olacaktır.

Geçmiş Olsun.

Cemil1903, 1 ay önce

Batınbatan
Aday Memur
14 Ocak 2026 06:48

Evrak arşiv şb üzerinden dilekçe yaz kuruma durumu anlat savunmanı ver ilerde mahkeme aşamasınsa elinizde bir delil olur öbür türlü ben soyledim falan olmaz. Söz uçar yazı kalır dilekçenin fotokofisini al bazı kurumlar kelek yapabilir dikkatli olun

Cemil1903, 1 ay önce

Batınbatan
Aday Memur
14 Ocak 2026 14:20

İşleyiş böyle zaten

Batınbatan, 3 hafta önce

Evrak arşiv şb üzerinden dilekçe yaz kuruma durumu anlat savunmanı ver ilerde mahkeme aşamasınsa elinizde bir delil olur öbür türlü ben soyledim falan olmaz. Söz uçar yazı kalır dilekçenin fotokofisini al bazı kurumlar kelek yapabilir dikkatli olun

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi