Editörler : Pangaea
05 Ocak 2026 10:02

Yıllık enflasyon %30,80. En düşük emekli maaşı 18922 TL.

memur 18.5 zamcuk aldi.

okuryazar3
Müsteşar
05 Ocak 2026 20:36

Hortum ehli ve yandaşı siyasiler; kısacası yolsuzlarla, ulufe sistemi kırıntılarla beslenmeye alıştırılmış çulsuzlar halinden memnun nasılsa .Çalışan ,üreten, memur ,işçi, çiftçi, esnaf vs. Teferruattan ibaretler kimin umurunda. Taaa 78 yaşıyorlar diye emekliye Allah'ın verdiği ömrü dahi çok gören zihniyetten vatandaşın beklentisi ne ola ki?

Verilen 18.5 luk zamcuk enflasyonu foşkurtmaz umarız:))

Pol-mat
Aday Memur
05 Ocak 2026 21:09

Enflasyon dediğin yıllık, yani 12 aylık. Orda bahsedilen memur zammı ise 6 aylık. Temmuz'da da %15.57 zam aldık, ayrıca 1000 TL taban maaşa zam da var, bunların hepsini hesap ettiğimizde memurun yıllık zammı %38, 5 civarı oluyor. Başlığı açan kardeşim bunları da hesap etmelisin.

Hayydar
Memur
05 Ocak 2026 21:34

Enflasyon düşüyor, maaşlar uçuyor, Dünya bizi kıskanıyor, Türkiye Yüzyılında kim tutar bizi!!?

Hayydar
Memur
05 Ocak 2026 21:38

Hani reklamda birazdan çay GELECEK, sözüyle adam /kadın birden İRKİLİYOR ya, ülkemizde işte %90'lık bölüm tıpkı böyle gelecek kaygısı taşıyor, %10'u(Zenginler/İktidarın sayesinde köşeyi dönenler) sefasını sürüyor!!?

Pol-mat
Aday Memur
05 Ocak 2026 21:48

Dalga geçme değerli Hocam yalan mı söylüyorum orda enflasyon oranı %30 diyorsunuz soruyorum yıllık mı değil mi? Biliyorsun ki yıllık. Aynı şekilde soruyorum şuan bize yapılan%18, 6 oranı yıllık mı, 6 aylık mı? Sen de biliyorsun 6 aylık. E daha ne dalga geçiyorsun. Gerçek ortada, dürüst olalım lütfen...

Memurlar nette aç maaş hesabını, aynı maaşın olacak 2025 ile ocak 2026 maaşını karşılaştır ve aradaki zam oranını hesapla % 38.5 civarı olduğunu göreceksin. Dürüst olmak lazım, objektif olun... Yanlış söylüyorsam sammimi olarak söyleyin, 22 yıllık Matematik öğretmeniyim... Boşuna dalga geçer gibi yazmayın lütfen, samimi olun

Hayydar, 2 hafta önce

Enflasyon düşüyor, maaşlar uçuyor, Dünya bizi kıskanıyor, Türkiye Yüzyılında kim tutar bizi!!?

Hayydar
Memur
05 Ocak 2026 22:22

Hocam, benimkisi dalga/alay değil, Tariz(dokundurma) veya Kinaye zaten, hâlâ bazı kesimler şu anki durumu savunuyor ne yazık ki!

Pol-mat, 2 hafta önce

Dalga geçme değerli Hocam yalan mı söylüyorum orda enflasyon oranı %30 diyorsunuz soruyorum yıllık mı değil mi? Biliyorsun ki yıllık. Aynı şekilde soruyorum şuan bize yapılan%18, 6 oranı yıllık mı, 6 aylık mı? Sen de biliyorsun 6 aylık. E daha ne dalga geçiyorsun. Gerçek ortada, dürüst olalım lütfen...

Memurlar nette aç maaş hesabını, aynı maaşın olacak 2025 ile ocak 2026 maaşını karşılaştır ve aradaki zam oranını hesapla % 38.5 civarı olduğunu göreceksin. Dürüst olmak lazım, objektif olun... Yanlış söylüyorsam sammimi olarak söyleyin, 22 yıllık Matematik öğretmeniyim... Boşuna dalga geçer gibi yazmayın lütfen, samimi olun

okuryazar3
Müsteşar
05 Ocak 2026 22:39

Vergi dilimi cambazlığı ile 3.aydan itibaren verdiğini usul usul pipetleme, çaktırmadan malı götürme işgüzarlığı ve piyasa zamları ile reva görülene sabret, şükret vaizleri bedava!

Bir kez enflasyon oranında verilen zam sıfır zam demektir, bunu da hesaplayabilmek algılayabilmek için deha olmak şart, malum sıradan zeka ile tespiti imkansız!

Helal olsun TUİK'e iyi dizginledi enflasyonu, foşkurtmadı:))Pembiş pembiş gözlüklerimi de taktı burnumun üstüne...Her yeri güllük gülüstanlık görüyorum,şükranlarımı arz ederim:))

Pol-mat, 2 hafta önce

Enflasyon dediğin yıllık, yani 12 aylık. Orda bahsedilen memur zammı ise 6 aylık. Temmuz'da da %15.57 zam aldık, ayrıca 1000 TL taban maaşa zam da var, bunların hepsini hesap ettiğimizde memurun yıllık zammı %38, 5 civarı oluyor. Başlığı açan kardeşim bunları da hesap etmelisin.

Yasef yildirim
Aday Memur
05 Ocak 2026 23:04

Önünüde engelmi var .kurun partinizi. Yapın siyasetiniz. Gelin iktidara ulufeyi hak edene verin.

okuryazar3, 2 hafta önce

Hortum ehli ve yandaşı siyasiler; kısacası yolsuzlarla, ulufe sistemi kırıntılarla beslenmeye alıştırılmış çulsuzlar halinden memnun nasılsa .Çalışan ,üreten, memur ,işçi, çiftçi, esnaf vs. Teferruattan ibaretler kimin umurunda. Taaa 78 yaşıyorlar diye emekliye Allah'ın verdiği ömrü dahi çok gören zihniyetten vatandaşın beklentisi ne ola ki?

Verilen 18.5 luk zamcuk enflasyonu foşkurtmaz umarız:))

okuryazar3
Müsteşar
05 Ocak 2026 23:58

Benim partim iktidarda zaten küçük ortağız ya:))

Emme velakin benim partim diye yaptığı yanlışı eleştirmeyeyim kayıtsız şartsız biat mı edeyim?

Bir zamanlar havaya attığımız sicim ne oldu da birilerinin sayın beyefendiliğine terfi eden bebek katiline kurtarma halatına döndürülmekte diye sormayalım mı?

Valla saygıdeğer abicim parti bizde din iman değil! Sadece araç!Vatana memleketim insanına devletime doğru düzgün hizmet etmezse sifonu çekeriz üstüne!

Yasef yildirim, 2 hafta önce

Önünüde engelmi var .kurun partinizi. Yapın siyasetiniz. Gelin iktidara ulufeyi hak edene verin.

zodiacc
Şube Müdürü
06 Ocak 2026 07:39

waooowww : ))) nasıl savunurum diye 40 takla atmışsın bravo
Pol-mat, 2 hafta önce

batman123
Aday Memur
06 Ocak 2026 09:55

çalışın devletimiz para bekler hadi yan gelip yatmayın

berkaydal
Genel Müdür
06 Ocak 2026 09:56

22 yıllık bir matematik öğretmen olarak alınan zammın enflasyon farkı olduğunu aylık bazda yaşanan artış ile alınması gereken miktar arasında fark olduğunu ve 6 aylık zaman içinde geriye yönelik kayıp olduğu ile birlikte hesaplar mısınız? Yıllık kayıp ne kadar acaba? % kaç civarı oluyor? Bunu da %38,5'lik artış ile ilgili ileriye yönelik beklenen enflasyon tahmini ve imzalanan toplu sözleşme ile hesaplarsanız yine yıllık olası %30'luk bir enflasyon ortamında zam oranımız ne olur?

Pol-mat, 2 hafta önce

okuryazar3
Müsteşar
06 Ocak 2026 09:57

Troll hesapları, açtığı konu yok yazıştığı bir şey yok, fikir, düşünce bilgi, birikim paylaşımı adına zaten hiç bir şey yok. Yal kul yapılanma sistemi ürün rekoltesi had safhada normaldir :))

zodiacc, 2 hafta önce

albatros52
Memur
06 Ocak 2026 10:56

Emekli %12.5 Asgari Ücretli %27 Memur %36 civarı zam aldı. Enflasyon %30 Memurun aldığı yıllık zam enflasyonun üzerinde ve diğer kesimlere göre çok daha avantajlı. Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil.
Pol-mat, 2 hafta önce

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
06 Ocak 2026 12:04

Bazılarında parti din gibi hatta dinin de vicdanın da ötesinde. Adaleti ayrıca yazmama gerek yok.

Şüphesiz hükümranlığında sınırları olur. Töre konuşunca kağan susar. Bu İslam'da da böyledir. Güzel bir yazı okumanızı, ilkelerle hareket etmeyen şahısların ideolojilerinin başına bir 't' koyarak gönlünüzü rahatlamanızı tavsiye ederim.

https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/1261942

İnsanlar şaka gibi yüzde hesabı yapıyor. Başlıkta emekli ifadesi var, vallahi utanmalıyız. Yıllardır maaş rejiminde böl parçalı yut (SSK, Bağkur ile Memur farkı tepkileri birbirlerine çekiyor, ne farkımız var diye esas mesele unutuluyor.) kısmını açmaya bile gerek yok. Bazı emeklilerin aldığı ücret İstanbul'da ev kirası bile değil. Gelir dağılımdaki adaletsizliğe rıza ve şükür ise ibadet değil, adaletsizliğe teşekkürle Hakka isyandır. Hoş olmadığını belirtmek en azından bu işte ortak olmamazı sağlar.

Ey Türk, Ey Müslüman, Ey İnsan titre ve kendine dön.

okuryazar3, 2 hafta önce

Benim partim iktidarda zaten küçük ortağız ya:))

Emme velakin benim partim diye yaptığı yanlışı eleştirmeyeyim kayıtsız şartsız biat mı edeyim?

Bir zamanlar havaya attığımız sicim ne oldu da birilerinin sayın beyefendiliğine terfi eden bebek katiline kurtarma halatına döndürülmekte diye sormayalım mı?

Valla saygıdeğer abicim parti bizde din iman değil! Sadece araç!Vatana memleketim insanına devletime doğru düzgün hizmet etmezse sifonu çekeriz üstüne!

spock
Genel Müdür
06 Ocak 2026 12:28

Olmuyor. Matematiğin yanlış. Zaten millet yüzdeleri toplayıp böyle aldansın diye eskiden yılda bir verilen zammı şimdi altı ayda bir veriyorlar. İşleri güçleri bizi dolandırmak.

2025 yılında ilk altı ayda %11, ikinci altı ayda %15 zam aldık. Ancak 2025 yılında toplam %26 zam almış olmadık. Toplam %20 zam almış olduk.

Temmuz 2025-Temmuz 2026 arasında da toplam %33 zam almış olmuyoruz. %26 zam almış oluyoruz.

İnanmayana hesap makinası orada. Her ayın maaşını toplayıp 12'ye bölün ortalama maaşı bulun.

Pol-mat, 2 hafta önce

spock
Genel Müdür
06 Ocak 2026 12:29

Memur %36 değil %26 zam almış oldu geçen temmuz'dan beri. Hesabın yanlış.

albatros52, 2 hafta önce
Emekli %12.5 Asgari Ücretli %27 Memur %36 civarı zam aldı. Enflasyon %30 Memurun aldığı yıllık zam enflasyonun üzerinde ve diğer kesimlere göre çok daha avantajlı. Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil.

spock
Genel Müdür
06 Ocak 2026 12:32

Bir yıl arayla maaşları karşılaştırırsan aldanırsın çünkü bütün yıl o miktardaki zamlı maaşı almadın. İlk altı ay daha düşük zam yapılmışını aldın.

ilk altı ay zam a lira ikinci altı ay b lira ise yıllık a+b lira zam olmuş olmuyor. a+(b/2) kadar zam olmuş oluyor. kalan b/2 ise köy sandığına gidiyor.

Pol-mat, 2 hafta önce

firatli_genclik
Genel Müdür
06 Ocak 2026 12:57

Problem şu ki bu millet çok fazla siyaset yapıyor. Elinde done olmadan atıyor tutuyor demiyor ki vardır bir sebebi... Diyene de makarnacı dedin mi tamam işte!

Pol-mat
Aday Memur
06 Ocak 2026 19:50

Niye 40 takla atayım değerli Hocam, işi gücü bıraktım bir de takla mı atacam, gerçekleri konuşuyorum, sizinki gerçekleri görmezden gelip sadece ego tatmin etmek... O şekilde yorumlayacağına gerçekleri görüp biraz şükretsen belki daha tatmin olacaksın

zodiacc, 2 hafta önce
Toplam 40 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi