Editörler : Pangaea
05 Ocak 2026 12:54

Öğrencilerin idarede idareci gibi çalıştırılması.

Merhaba arkadaşlar. Okul müdiresi tarafından 1.5 yıldır mobbinge uğramaktayım. Engelli yakınıma bakan diğer yakınım kaza geçirdiği dönem mobbing hrt hafta program değiştirerek devam etti. Hastane randevularıma gitmekte zorluk yaşamaya başladım. Sonrasında asılsız suçlamalarla beni ve diğer bir kaç meslektaşımı başka bir meslektaşıma mobbing yapmakla suçladı. Aniden derslere girip yanımda öğrenci bulunmasına kafayı taktı. Siz öğrencilerin sorularına cevap verirken arkada iki erkek öğrenci birbirine şunı yaptı siz görmediniz minvalinde taciz varmış gibi davranışlar sergileyip gitti. Öğrenci sorularına teneffüste cevap verin diye tuhaf bir çıkış yaptı. Bunu genelde ya rehberlik derslerinde ya da dersin son ya da ilk iki dakikalarında yapıyor. Defter doldururken bir kaç öğrenci yanıma geldiğinde denk getirip bunu yapıyor. Idarede çalışan diğer müdür yardımcısına daha mobinge maruz bıraktı ve görevlerini azalttığı için okulda işler tıkanmış durumda bu sebeple hiç derse girmeyip Derse girmiş gibi gösterilen İki öğrenci idarede çalışıyor ve bu öğrencilerin sınav sonuçları hiç olmadığı kadar yüksek. Müdür yardımcısının koltuğunda oturuyorlar bilgisayar ellerinin altında bu alanda sınav evrakları çoğaltıyoruz. Özellikle sorduğumuz bir takım ayırt edici soruları yapan kişiler de idarede bu çocuklarin yanına çalışmaya giden kişiler ya da onların yakın arkadaşları. İspatlama şansım yok lütfen bir akıl verin

05 Ocak 2026 13:46

e bu başlı başına suç duyurusu zaten. ne konuda yardım istiyorsunuz ki? güzel bir dilekçe yazılacak, bakanlık geniş çaplı soruşturma başlatacak. Şahitler kamera kayıtları dahil ne gerekliyse kontrol edilecek. Bu usulsüzlüğe bulaşmış kim varsa aşağıdan yukarıya doğru gerekli cezalar verilecek. tek suçtan da değil ayrıca, şurada en az 3 farklı suç isnat edilebilir hepsi için de ayrı ayrı cezaları talep edilebilir. ha tabii bu sizin yazdıklarınıza istinaden böyle.

buraközeleğitim
Müsteşar
05 Ocak 2026 14:57

Hocam bir avukatla görüşüp delil toplayacak ve dava açacaksınız.

konyaali
Aday Memur
05 Ocak 2026 20:04

Hocam kanıt yok. Belli çocuklar normalde alamayacakları notları alıyor. Kısa sürede sınavdan çıkıyor. Sürekli o bölgede oldukları için bir şekilde sorulara ulaşıyorlar şüphesi var. İdare önlem aldık diyor. Kanıt yok

araftaki vatandaş, 2 hafta önce
e bu başlı başına suç duyurusu zaten. ne konuda yardım istiyorsunuz ki? güzel bir dilekçe yazılacak, bakanlık geniş çaplı soruşturma başlatacak. Şahitler kamera kayıtları dahil ne gerekliyse kontrol edilecek. Bu usulsüzlüğe bulaşmış kim varsa aşağıdan yukarıya doğru gerekli cezalar verilecek. tek suçtan da değil ayrıca, şurada en az 3 farklı suç isnat edilebilir hepsi için de ayrı ayrı cezaları talep edilebilir. ha tabii bu sizin yazdıklarınıza istinaden böyle.

konyaali
Aday Memur
05 Ocak 2026 20:07

Delil yok hocam. İdare de bu öğrencileri sınav haftası o bölgeden uzaklaştırıp önlem almış. Ama çocukların fotokopi odasından bir şekilde temin ettiklerini düşünüyoruz. Her şey ispat ile yürüyor malum iddiada kalıyor.

buraközeleğitim, 2 hafta önce

Hocam bir avukatla görüşüp delil toplayacak ve dava açacaksınız.

gıdaaa
Aday Memur
05 Ocak 2026 20:09

Hocam öğrenciler derse girmeyip yok yazılıyor mu, e okula bakın derse girmeyip deftere yok yazıp e okula işlenmiyorsa elinizde kanıt olur. Bizim okulumuzda aynı durumu yaşadık, idareci ceza aldı sürgün edildi 2 kere de ceza aldı. Biz defterin yoklama fişinin fotosunu çekmiştik, sonra sadece bizim derste olmayıp başja derslerde de olunca patlak verdi.

konyaali
Aday Memur
05 Ocak 2026 20:53

Çocuklar zarar gördü mü hocam?

gıdaaa, 2 hafta önce

Hocam öğrenciler derse girmeyip yok yazılıyor mu, e okula bakın derse girmeyip deftere yok yazıp e okula işlenmiyorsa elinizde kanıt olur. Bizim okulumuzda aynı durumu yaşadık, idareci ceza aldı sürgün edildi 2 kere de ceza aldı. Biz defterin yoklama fişinin fotosunu çekmiştik, sonra sadece bizim derste olmayıp başja derslerde de olunca patlak verdi.

06 Ocak 2026 17:46

Merak ettiğim bir şey var, siz bu durumların herhangi biri ile ilgili bir üst makama şikâyet dilekçesi yazdınız mı. İlçe veya il müdürlüğüne yani. Eğer yazmadıysanız demek oluyor ki herhangi bir mobbing yok ortada. Hakkınızı aramak çok zor değil. İkinci olarak öğrencilerin fotokopi odasında, idareci odasında vs. Devamlı bulunmalarını ve derslerininden alınarak idari işlerde çalıştırılmalarını muhakkak öğretmenler kurulunda dile getirerek tutanağa yazdırın.

İdare odalarının bulunduğu kısımlarda nöbetçi olduğunuz günlerde nöbet defterine öğrencilerine derse girmeyip idari kısımlarda tutulduğunu yazın. Sonrasında bu durumu dilekçeye döküp "ilgili durum nöbet defterine de işlenmiştir" şeklinde yazın.

Sizin özelinizde söylemiyorum kusura bakmayın, öğretmen arkadaşların en az yarısı mobbingden şikayetçi ama dilekçe yazıp bunu kayıt altına alan veya üst makama bildiren yok.

0109
Aday Memur
06 Ocak 2026 18:47

Hocam buradan şunu anlıyoruz idardnin işi çok yoğun okullara müdür yardımcısı normu gözden geçirilmeli.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi