Editörler : gül-feşan
05 Ocak 2026 14:34

AFAD makine mühendisliği

Arkadaşlar merhabaç. AFAD'a makine mühendisliği için başvurdum. AFAD'daki makine mühendisi arkadaşlar mülakatta ne tarz sorular soruluyor , makine mühendisi AFAD'da ne iş yapar? Bizlere biraz bilgi paylaşabilir misiniz?

06 Ocak 2026 23:08

AFAD'da Ankara dışındaki Taşrada 4 farklı yerleşke şekli var:

-İl Müdürlükleri

-AADYM denilen Afet Yönetim Merkezleri (Bazıları Valilik içinde olabilir bazıları İl Müdürlükleri içinde)

-Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri (19 İlde mevcut)

-Lojistik Depolar (Samsun'da bildiğim mevcut)

Makina Mühendisi Merkezde çalışmıyorsa İl Müdürlüklerinde Planlama, İyileştirme, Risk Azaltma taraflarında çalışabilir. Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri içinde Makine Müh. yer yoktur. İnşaat ve Kimya Müh. kadro vardır. Diğerlerinde de Endüstri Müh. çalışır. Bildiğim kadarıyla sabit maaş+arazi tazminatı muhabbeti vardır.

Mülakatta Kurum mevzuatı önem taşır. En azından benim bildiğim bu.

Kurumda geçici çalıştım. Ben de Mühendisim ama alanım kadroları İlimde yok ayrıca Unvan Değişikliği sınavları ile son 5 yılda kadrolar tamamıyla doldurulmuş olacak.

ersinbolu14
Aday Memur
07 Ocak 2026 08:29

Hocam bilgi için teşekkür ederim. Benim ilime alım açıldı başvurdum mülakat için nelere çalışmalıyım daha önce sorulan örnek soruları araştırıyorum. Siz daha önce AFAD mülakatına girdiniz mi? Gİrdiyseniz size sorulan soruları paylaşabilirseniz çok memnun kalırım.

eskiyim ben, 1 ay önce

AFAD'da Ankara dışındaki Taşrada 4 farklı yerleşke şekli var:

-İl Müdürlükleri

-AADYM denilen Afet Yönetim Merkezleri (Bazıları Valilik içinde olabilir bazıları İl Müdürlükleri içinde)

-Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri (19 İlde mevcut)

-Lojistik Depolar (Samsun'da bildiğim mevcut)

Makina Mühendisi Merkezde çalışmıyorsa İl Müdürlüklerinde Planlama, İyileştirme, Risk Azaltma taraflarında çalışabilir. Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri içinde Makine Müh. yer yoktur. İnşaat ve Kimya Müh. kadro vardır. Diğerlerinde de Endüstri Müh. çalışır. Bildiğim kadarıyla sabit maaş+arazi tazminatı muhabbeti vardır.

Mülakatta Kurum mevzuatı önem taşır. En azından benim bildiğim bu.

Kurumda geçici çalıştım. Ben de Mühendisim ama alanım kadroları İlimde yok ayrıca Unvan Değişikliği sınavları ile son 5 yılda kadrolar tamamıyla doldurulmuş olacak.

panay
Aday Memur
07 Ocak 2026 11:40

Hocam kaç puanla tercih yaptınız

ersinbolu14
Aday Memur
07 Ocak 2026 12:14

87,84 Bolu , siz hocam kaç puan ile nereye başvurdunuz?

08 Ocak 2026 18:22

AFAD her zaman Sözleşmeli Mühendis almamakta olduğundan ve alanımda bir alım olmadığı için mülakata giremedim ne yazık ki. AFAD 2025 yılı içinde Temmuzda 900 küsür Arama ve Kurtarma Teknikerini mülakatla, normalde 1000 iken bazı adaylar süreç uzun olduğundan diğer Kurumlara, özellikle İtfaiye teşkilatına girdi, az sayıda da Memur statüsünde personeli Merkezi Atamadan Eylül-Ekim gibi işe başlattı aralarında Mühendis kadrosu da vardı.

En son 2023 Ekim-Kasımda bir alım yaptılar diye hatırlıyorum o dönem yazılanlara bakmak lazım.

Saygılarımla.

ersinbolu14, 1 ay önce

Hocam bilgi için teşekkür ederim. Benim ilime alım açıldı başvurdum mülakat için nelere çalışmalıyım daha önce sorulan örnek soruları araştırıyorum. Siz daha önce AFAD mülakatına girdiniz mi? Gİrdiyseniz size sorulan soruları paylaşabilirseniz çok memnun kalırım.

skyrex
Aday Memur
21 Ocak 2026 16:18

merhaba hocam seçildiniz mi ben de elektrik mühendisliği için başvurdum. afada

Adamin dibi
Daire Başkanı
21 Ocak 2026 18:55

Konu dışı bir şey sormak istiyorum. Benim dayı oğlu Afad için tercih yapmış (Makine Mühendisi - Tekirdağ). Mülakata hak kazanamamış. Kariyer kapısında sıralaması 98 yazıyormuş.

98, tüm makine mühendisleri arasındaki sıralaması mı? Sadece Tekirdağ'a başvuranlar arasında mı 98? Konunun yabancısı olduğum için cevap veremedim.

ersinbolu14
Aday Memur
22 Ocak 2026 13:59

Kaç puanı vardı? Başvuru sayısı yüksek olabilir . Tahminim şehre göre sıralamasıdır.

Adamin dibi, 2 hafta önce

Konu dışı bir şey sormak istiyorum. Benim dayı oğlu Afad için tercih yapmış (Makine Mühendisi - Tekirdağ). Mülakata hak kazanamamış. Kariyer kapısında sıralaması 98 yazıyormuş.

98, tüm makine mühendisleri arasındaki sıralaması mı? Sadece Tekirdağ'a başvuranlar arasında mı 98? Konunun yabancısı olduğum için cevap veremedim.

ersinbolu14
Aday Memur
22 Ocak 2026 14:00

Evet hocam mülakata hak kazandım. Siz?

skyrex, 2 hafta önce

merhaba hocam seçildiniz mi ben de elektrik mühendisliği için başvurdum. afada

skyrex
Aday Memur
28 Ocak 2026 16:22

ben de hak kazandım. 26 şubat.

ersinbolu14, 2 hafta önce

Evet hocam mülakata hak kazandım. Siz?