Editörler : Pangaea
06 Ocak 2026 18:57

Okullarda öğle yemeği ve beslenme sorunu var mıdır?

Okulda öğrencilerin sağlıklı besldndiğine inznıyormusunuz?

okuryazar3
Müsteşar
06 Ocak 2026 21:13

Beslenme sorunu sadece okulda değil, tüm ülkemizde var:))

Öğrenciye kantinden simit + 200 ml adı meyve suyu alabilecek para bile veremeyen veli oranı %70...

Beslenme diye bir sıkıntımız kalmadı, yemeden yaşamanın testine tabi tutuluyoruz milletçe.

Ha bir kesim besili domuz da ülke kaynaklarını sömürüp semirmeye doymuyor zıkkımlandıkça iştahları artıyor.

0109
Aday Memur
06 Ocak 2026 21:57

😁

okuryazar3, 2 hafta önce

Öğrenciye kantinden simit + 200 ml adı meyve suyu alabilecek para bile veremeyen veli oranı %70...

Beslenme diye bir sıkıntımız kalmadı, yemeden yaşamanın testine tabi tutuluyoruz milletçe.

Ha bir kesim besili domuz da ülke kaynaklarını sömürüp semirmeye doymuyor zıkkımlandıkça iştahları artıyor.

07 Ocak 2026 08:33

30 yaşındayım şu hayatta insanı bir Rabbi bir ailesi düşünür başka kimse düşünmez umursamaz.

bir baba çocuğuna neden parası varsa vermesin. İnsanın kıskanamayacağı çocuğudur. Neyse

bir kısımda milletvekilleri yarım milyon aylık maaş alıyorlar. bir kısımda faizle geçinen domuzlar. bir kısımda 60 milyar maaş alıp yarısını kiraya veren öğretmenler.

Allah bize huzur ve refah nasip etsin amin.

okuryazar3, 2 hafta önce

okuryazar3
Müsteşar
07 Ocak 2026 09:05

Allah'ım esirgeye, her baba ve annenin dünyadaki en değerli varlıkları muhakkak ki evlatları.

Çocuklarına vermiyorlar demedim zaten sayın hocam veremiyorlar* maalesef, içine düşürüldükleri durumdan dolayı..

blackdesert, 2 hafta önce

30 yaşındayım şu hayatta insanı bir Rabbi bir ailesi düşünür başka kimse düşünmez umursamaz.

bir baba çocuğuna neden parası varsa vermesin. İnsanın kıskanamayacağı çocuğudur. Neyse

bir kısımda milletvekilleri yarım milyon aylık maaş alıyorlar. bir kısımda faizle geçinen domuzlar. bir kısımda 60 milyar maaş alıp yarısını kiraya veren öğretmenler.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
07 Ocak 2026 09:46

Ve emekli başlığı altında küsurat hesabı ile birşeyleri savunanlar...

Beslenme sorunundan önce ahlak sorunu var. Zaten bahsettiğimiz sorunun kaynağı da bu.

blackdesert, 2 hafta önce

berkaydal
Genel Müdür
07 Ocak 2026 10:50

Ahlak sorunundan dem vurduğun adam herkese domuz diyen birisi. Ahlak bunun neresinde hocam? Seni biliyorum az çok, düzgün bir insan olarak herhalde fark etmedin.

atahoca, 2 hafta önce

Ve emekli başlığı altında küsurat hesabı ile birşeyleri savunanlar...

Beslenme sorunundan önce ahlak sorunu var. Zaten bahsettiğimiz sorunun kaynağı da bu.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
07 Ocak 2026 10:58

İyi düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Farketmedim. Konuya özel olarak yazdım.

berkaydal, 2 hafta önce

Ahlak sorunundan dem vurduğun adam herkese domuz diyen birisi. Ahlak bunun neresinde hocam? Seni biliyorum az çok, düzgün bir insan olarak herhalde fark etmedin.

kimuni
Genel Müdür
07 Ocak 2026 11:13

neden sadece öğrenci odaklı bence bu eksik olduğu kadar da yanlış.

berkaydal
Genel Müdür
07 Ocak 2026 12:00

Fark ettim hocam. O yüzden uyardım. Şahıs güya dini hassasiyetleri olan bir insan ama maşallah ağzından tek bir güzel kelam duyulmaz.

atahoca, 2 hafta önce

İyi düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Farketmedim. Konuya özel olarak yazdım.

spock
Genel Müdür
07 Ocak 2026 19:25

Sadece öğrenciler değil ki herkeste beslenme sorunu var. Ekmek yemekten beynimiz muşmulaya döndü.

0109
Aday Memur
07 Ocak 2026 21:03

Arkadaşlar madem okulda öğle yemeği sağlıklı dengeli verilemiyor öyledir de kantinr muhtaç edilen bir bedlenme tarzı oda ne kadar sağlıklı ayrı bir tartışma konusu.O zaman kardeşim eğitim sistemi öğrencilerin yemeklerini evlerinde yiyecek şekilde düzenlense daha iyi değilmi.

0109
Aday Memur
07 Ocak 2026 21:12

Hem diyorlar beslenmenin zekaya etkisi var hemde kantinle öğle yemeği öğününü gideren bir nesil ben fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum hemde bir kamuoyu oluşsun istiyorum.Böökler belki bir çözüm arar.İlkokul 5 saat sabah 8 öğle 12 yada 13 te bitir.Teneffüsü ayarla ders saatini ayarla buda bir çözüm.saat 13 te gelenler ise 17 de gönder.Ortaokul 6 saat, ilkokul 5 saat.Herkes evinde annesinin çorbasını içsin ,yoğurdunu yesin bence daha sağlıklı olur.Madem yirmi milyon öğrenciye yemek veremiyorsun gerçekten büyük yük anlıyorum da peki başka çözümlerde var bak böökler neden bu sorunu kulakarkası ederler çünkü kendi çocuklarının böyle bir sıkıntısı yok galiba.

okuryazar3
Müsteşar
08 Ocak 2026 09:38

"Ha bir kesim besili domuz da ülke kaynaklarını sömürüp semirmeye doymuyor zıkkımlandıkça iştahları artıyor."

Bu domuz meselesi benim yorumumdaki yukarıdan kopyaladığım cümledeki besili hayvanatla alakalı mı anlayamadım?

Ha onlarsa söz konusu domuz meselesi onlar domuzdan da beterler...Hepsi de kısaca Orçoo:))

berkaydal, 2 hafta önce

berkaydal
Genel Müdür
08 Ocak 2026 12:57

Yok hocam. Senden sonraki.

okuryazar3, 2 hafta önce

"Ha bir kesim besili domuz da ülke kaynaklarını sömürüp semirmeye doymuyor zıkkımlandıkça iştahları artıyor."

Bu domuz meselesi benim yorumumdaki yukarıdan kopyaladığım cümledeki besili hayvanatla alakalı mı anlayamadım?

Ha onlarsa söz konusu domuz meselesi onlar domuzdan da beterler...Hepsi de kısaca Orçoo:))

fatih ç.
Genel Müdür
08 Ocak 2026 17:34

Öğretmen bile okulda tost, poğaça vs yiyior. Bu beslenme meselesi sadece parayla alakalı değil. Sağlıklı yemek de olsa böyle yapıyor öğretmenler. Kantini kapattık, evden getirin desek fırından poğaça simit alacak herkes.

Biraz da zihniyet meselesi kısacası. Ben öğrenciyken evden götürürüm. Şimdi de evden götürüyorum. Yemek, salata, tost vs artık ne yiyeceksem.

Öğrencilerin de öğretmenlerin de sağlıklı beslendiğini ve hatta umursadıklarını sanmıyorum.

okuryazar3
Müsteşar
08 Ocak 2026 20:05

Yok abey ben arada bir tek şiş dürüm isttetiriyem kantinciye:))Ayranı bedava diye:))

fatih ç., 2 hafta önce

Öğretmen bile okulda tost, poğaça vs yiyior. Bu beslenme meselesi sadece parayla alakalı değil. Sağlıklı yemek de olsa böyle yapıyor öğretmenler. Kantini kapattık, evden getirin desek fırından poğaça simit alacak herkes.

Biraz da zihniyet meselesi kısacası. Ben öğrenciyken evden götürürüm. Şimdi de evden götürüyorum. Yemek, salata, tost vs artık ne yiyeceksem.

Öğrencilerin de öğretmenlerin de sağlıklı beslendiğini ve hatta umursadıklarını sanmıyorum.

0109
Aday Memur
19 Ocak 2026 11:05

Eğitimci olunca hocam öğrenci merkezli bakmaya alışmışız galiba her konuya.

kimuni, 2 hafta önce

neden sadece öğrenci odaklı bence bu eksik olduğu kadar da yanlış.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi