Editörler : cihan27E.Kayı Han

m.r_f
Genel Müdür
12 Ocak 2026 09:51

Açtığınız başlıkta da yazdım ama burada da bulunsun. Aynı kurumda 8 yıl memurluğunuz dolduğunda bir kademe alabilirsiniz.

Sevtqp89, 4 hafta önce

Merhaba ben 8 yilim şuan bitti aynı kurumda aynı görevde bunun 4 yılı 4b sözleşmeli olarak çalıştım ben 1 kademe alabiliyormuyum efendim

thusen
Memur
12 Ocak 2026 10:44

Her konu altına bunu yazıyorum. Farklı bakanlık ve farklı görev için 4/b süreleri maaş, emeklilik ve 8 yıllık süre için şu an kadrolu çalıştığım kuruma mahkeme kararıyla saydırdım. Kurumlar bunu kendileri yapmıyor. Mahkeme kararı ile yaptırtıyorsunuz.

Karizmaunl
Genel Müdür
12 Ocak 2026 11:29

Devlet üniversitelerinde kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma kapsamında yapılan çalışmalar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?na tabi bir hizmet niteliği taşımadığından memuriyette kazanılmış hak aylığı, derece ve kademe ilerlemesi ile hizmet süresi hesabında değerlendirilmez. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda genellikle yalnızca iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi yatırılmakta, uzun vadeli sigorta kollarına tabi olunmadığından emeklilik hizmet süresi olarak da sayılmamaktadır. Unvanın büro personeli olarak belirtilmiş olması sonucu değiştirmemekte, yapılan işten ziyade istihdamın hukuki statüsü esas alınmaktadır. Bu nedenle, memuriyetten önce devlet üniversitesinde kısmi zamanlı öğrenci statüsünde çalışılan sürelerin memuriyet hizmeti olarak saydırılması mümkün değildir.

37kst37, 4 hafta önce

Merhaba. Memuriyetten önce devlet üniversitesinde kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma kapsamında büro personeli unvanında çalışılan zamanların saydırılıp saydırılamayacağı hakkında bilginiz var mı? Cevabınız için şimdiden teşekkürler

m.r_f
Genel Müdür
12 Ocak 2026 14:04

Bu ilginç bir bilgi, paylaştığınız için teşekkürler. Mahkeme kararının örneğini almam mümkün müdür? Veya isimleri kapalı halde google docs'a atıp buradan link paylaşabilir misiniz? Emsal karar olarak biz de kurumlarımıza sunalım bunu.

thusen, 4 hafta önce

Her konu altına bunu yazıyorum. Farklı bakanlık ve farklı görev için 4/b süreleri maaş, emeklilik ve 8 yıllık süre için şu an kadrolu çalıştığım kuruma mahkeme kararıyla saydırdım. Kurumlar bunu kendileri yapmıyor. Mahkeme kararı ile yaptırtıyorsunuz.

insaatmuhendsi
Aday Memur
12 Ocak 2026 14:57

Merhaba. Emsal karar olması için mahkeme kararınızı paylaşabilirseniz memnun olurum.

thusen, 4 hafta önce

thusen
Memur
12 Ocak 2026 16:16

Bu linkten kademe derece için açtığım dava'ya yapılan itirazın Bölge İdare Mahkesince iptal edilmeyerek onaylanması kararı.

https://dosya.co/8ajpe8tw47ef/KADEME_DERECE_BAM.pdf.html

Bu da 8 yıllık çalışma için açtığında davaya itirazın reddi . Yine bölge idare mahkemesi kararı. İdare mahkemesi kararına itirazın da reddedildiği karar her ikisi. Bağlayıcı değil ama en azından her iki karar da idare mahkemesine göre daha ikna edici olur diye düşünüyorum. Kurum için yani.

https://dosya.co/2kk4kyh28ure/8_YIL_KADEME_BAM.pdf.html

Mahkeme için dosya adına BAM yazmışım ama bölge idare yani BİM olacak. Kafa karıştırmasın.

Kararlardaki özel bilgileri sildim. Sadece 1. derece mahkeme karar numaralarını silmedim. Gerekirse onlara da atıfta bulunabilirsiniz.

m.r_f, 4 hafta önce

Bu ilginç bir bilgi, paylaştığınız için teşekkürler. Mahkeme kararının örneğini almam mümkün müdür? Veya isimleri kapalı halde google docs'a atıp buradan link paylaşabilir misiniz? Emsal karar olarak biz de kurumlarımıza sunalım bunu.

thusen
Memur
12 Ocak 2026 16:19

neyse bilgiler kalmış bişey olmaz yav lazım olan kullansın işiniz görülsün :)

Sevtqp89
Aday Memur
12 Ocak 2026 23:28

Aynı kurumda aynı gorevde 8 yıl çalışıp 4 yılı sözlesmeliyse yine dava aciliyormu

thusen, 4 hafta önce

neyse bilgiler kalmış bişey olmaz yav lazım olan kullansın işiniz görülsün :)

Sevtqp89
Aday Memur
13 Ocak 2026 01:13

Dilekçemi vericem hizmet süreleri için yoksa sistem direk kademe veriyormu sözlesmelin4 yıla

m.r_f, 4 hafta önce

Açtığınız başlıkta da yazdım ama burada da bulunsun. Aynı kurumda 8 yıl memurluğunuz dolduğunda bir kademe alabilirsiniz.

thusen
Memur
13 Ocak 2026 09:08

Benim olayım daha uzak bir ihtimaldi size nazaran. Kabul etmezlerse dava açmalısınız.

Sevtqp89, 4 hafta önce

Aynı kurumda aynı gorevde 8 yıl çalışıp 4 yılı sözlesmeliyse yine dava aciliyormu

m.r_f
Genel Müdür
13 Ocak 2026 10:38

Bildiğim kadarıyla otomatik olarak kademe veriliyor 8 yıl dolduğunda, dilekçe verilse işin içinden çıkamazlar. Sizin durumda pürüz çıkacağını sanmıyorum, mahkemeyle falan uğraşmazsınız yani. Yine de emin olmak için çalıştığınız kurumun personel genel müdürlüğünü arayıp net bilgi edinebilirsiniz. Veya hiç kurcalamayın şimdilik, 8 yıl dolduğunda kademe gelmezse personel işlerine sorarsınız.

Sevtqp89, 4 hafta önce

Dilekçemi vericem hizmet süreleri için yoksa sistem direk kademe veriyormu sözlesmelin4 yıla

iktisatciabiniz
Şube Müdürü
13 Ocak 2026 13:27

2 yıl polis memurluğu yaptım. sonra işkura 4Bl sözleşmeli olarak atandım. 3 yıl sözleşmeli çalıştım. sonra aynı statüde kadrolu olarak 3 yıl daha çalıştım. şimdi 8 yılımı doldurdum kamuda. hatta 8 yıl 3 ay görünüyor kazanılmış hak aylığı süresi. kurum kendisi vermeyince dilekçe yazdım. 1 yan derece alabilir miyim? benim durumumda olan birisinin danıştay emsal kararı var olumlu sonuçlanmış. o emsal kararı da dilekçeme ekledim. bekliyorum ama çok umudum yok. işkur bu konularda biraz zorluk çıkarıyor.

şantiye şefi
Aday Memur
15 Ocak 2026 13:06

iyi günler ben 6 aylık ücretsiz izin kullandım ve daha sonra bu süreyi borçlanmayla ödedim bu sürenin kademe ilerlemesinde değerlendirilmesi gerekmiyormu sadece hizmetten sayılmış gibi görünüyor derece kademe ilerlemesi 6 ay ötelenmiş görünüyor

şantiye şefi
Aday Memur
15 Ocak 2026 13:07

Askerlik borçlanması falan değil devlet memurları kanuna göre 1 yıla kadar ücretsiz izin kullanma hakkı kapsamında

şantiye şefi, 3 hafta önce

iyi günler ben 6 aylık ücretsiz izin kullandım ve daha sonra bu süreyi borçlanmayla ödedim bu sürenin kademe ilerlemesinde değerlendirilmesi gerekmiyormu sadece hizmetten sayılmış gibi görünüyor derece kademe ilerlemesi 6 ay ötelenmiş görünüyor

insaatmuhendsi
Aday Memur
15 Ocak 2026 14:48

Emekliliğe esas hizmet süresine sayılır. Derece kademeye esas hizmet süresine sayılmaz.

şantiye şefi, 3 hafta önce

Askerlik borçlanması falan değil devlet memurları kanuna göre 1 yıla kadar ücretsiz izin kullanma hakkı kapsamında

Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi