Editörler : Pangaea
08 Ocak 2026 09:27

Burası öğretmenlerin kaos yeri haline gelmiş

Arkadaşlar neden birlik değiliz, neden en zor branş başlığı açılıyor ve bunun altında sayfacalarca tartışma yaşanıyor. Polisler bunu yapıyor mu sağlıkçılar bunu yapıyor mu dönün nir bakın etrafa yahu, kendi öğretmenliğinize saygınız yoksa başkasınınkine saygısızlık yapmayın, edep yahu. 2000 li yıllarda öğretmen deyince herkes saygı duyardı, şimdi kendi kendinize saygınızı yitirdiniz alın her şey ortada işte.

pdsude
Aday Memur
08 Ocak 2026 09:37

Polisler yapıyor trafik mi zor çevik mi falan diye

08 Ocak 2026 10:28

o zaman bizler ÖĞRETMENLER olarak yapmayalım. Polisi eğiten de biziz. Toplumda 1 tane kutsal meslek say desen öğretmenlik derlerdi, bence artık onu da demiyorlar.
pdsude, 1 ay önce

Polisler yapıyor trafik mi zor çevik mi falan diye

yvzhfz
Aday Memur
08 Ocak 2026 11:05

Herşey yerle bir edildi.

Ahmet Kaleli
Daire Başkanı
08 Ocak 2026 11:48

burayı da sosyal medyayı da fazla kaale alıyorsunuz, ne o tartışmaların bir önemi var ne bizim yazdıklarımızın bir önemi var, boşverin insanlar zaman geçirsin bir şey değişmeyecek

08 Ocak 2026 16:44

peki o zaman sizce öğretmenlerin boş zamanı mı çok acaba ? Ben yıllar önce hatırlıyorum öğretmenimin akıllı telefonu da yoktu evinde interneti de yoktu. Ama ertesi gün hazırlığını hep güzel yapıp gelirdi evde yoğun olduğunu belirtirdi, peki şimdi buralara girip sosyal medyada yazışma yapacak kadar vakitleri çok mu insanların ?
Ahmet Kaleli, 1 ay önce

burayı da sosyal medyayı da fazla kaale alıyorsunuz, ne o tartışmaların bir önemi var ne bizim yazdıklarımızın bir önemi var, boşverin insanlar zaman geçirsin bir şey değişmeyecek

berkaydal
Genel Müdür
08 Ocak 2026 16:52

Bu bakış açısı tespite bahane aramaktan başka bir şey değil. Eskiden öğretmenin evinde İnternet akıllı telefon bilgisayarı yoksa tabi ki boş vakti olmaz. Şimdi her şeyi İnternet ve cihazlar sayesinde dakikalar içinde yapıyorsun. Olumlu bir gelişmeyi olumsuz bir yöne yama etmeye çalışmak hoş değil. Kasıtlı yapmıyorsanız bakış açınızı değiştirin. Önceden çamaşır makinesi yoktu derede yıkanan çamaşırlar daha güzeldi demek gibi bir şey bu.

Soner Eraslan, 1 ay önce
peki o zaman sizce öğretmenlerin boş zamanı mı çok acaba ? Ben yıllar önce hatırlıyorum öğretmenimin akıllı telefonu da yoktu evinde interneti de yoktu. Ama ertesi gün hazırlığını hep güzel yapıp gelirdi evde yoğun olduğunu belirtirdi, peki şimdi buralara girip sosyal medyada yazışma yapacak kadar vakitleri çok mu insanların ?

berkaydal
Genel Müdür
08 Ocak 2026 17:02

Ayrıca iş işte yapılır. Bir insanın evdeki zamanında çalışmak zorunda kalması ya da durumunda olması övülecek bir şey değil. İnsan haklarına aykırı.

kimuni
Genel Müdür
08 Ocak 2026 17:25

her ne kadar "öğretmen" denince sanki hepsinin ortak özelliklere sahip tek bir kişilik veya tek bir kavram varmış gibi lanse diliyor olsa da, kaç tane Alan var ?

üstelik aynı alanda olsalardı bile yine bu defa da farklı kişilik özellikleri devreye gireceğinden yine hatalı olurdunuz.

Sonuç : kendi fikrimi ifade ediyorum : saçma içerik.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
08 Ocak 2026 17:26

Hocam,

Bırak da canı yanan bağırsın. Inu da elinden almayalım.

Evet, bazı başıklar bana da gereksiz geliyor ama daha ortaokul yıllarında okulun üst kat penceresinden onlarca güvercinin bakışları altında ya martının idi ya da karganın (ikisine de şahit oldum) hemcinslerini parçalaması karşısında, çocukça da olsa hepsi birden niye saldırmıyorlar şaşkınlığı ve üzüntüsüne girmiştik. Eleştirilen başlıklardan biri bu. Diğeri ise bana göre her işin zorluğunun ayrı olması ve herkese kendi işi zor olması sebebiyle gereksiz geliyor. Başkasına bilmem.

Öğretmenin derse hazırlık ve boş zamanı konusunu ise herhalde kendileri ayarlarlar.

Sosyal Medya yokken meselesinde kahvelerin durumunu öğrenciyken de görüyorduk.

Ahmet Kaleli
Daire Başkanı
08 Ocak 2026 18:03

eskiden okul çıkışı kahvehanede oturulurdu, akşama kadar böyle yerlerde takılıyordu insanları, şimdi evde kanepede elde telefon zaman geçiriyorlar, devir ve nesil değişti, zaman olarak bir fark olduğunu sanmıyorum

Soner Eraslan, 1 ay önce

okuryazar3
Müsteşar
08 Ocak 2026 20:09

Kaostan beslenmek daha eğlenceli oluyor beya, herkes burada stresini atıyor dokunma keyfimize:))

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi