Editörler : Pangaea
08 Ocak 2026 09:29

Öğretmenlerin maaşları düşürülsün!

(Sonunu okumadan yorum yapmayın. Elbette ironi yapıyoruz.)

Kamudaki maaş ve sosyal yardım adaletsizliği büyüyor.

Taşeron şirketten kadroya geçen kamu işçilerinin giydirilmiş maaşları 80.000 TL?yi aştı.

Buna rağmen memurların çok küçük bir kısmı ses çıkarıyor.

Peki neden?

Öğretmenler cephesi:

Kıdeme bağlı uzman ve başöğretmenlik ile maaşlarında ciddi iyileşme yaşayan öğretmenlerin önemli bir bölümü sessiz.

Ek derslerle birlikte bazı branşlarda gelirler işçi maaşlarını aşabiliyor.

Bu nedenle bugün bu adaletsizlikten en az rahatsız olan kesimlerden biri haline geldiler.

Ancak yeni başlayan, ek ders alamayan öğretmenler, bu bozuk maaş skalasının yükünü açıkça hissediyor ve itiraz ediyor.

Eğer öğretmenlerin ve sağlıkçıların maaşları düşürülseydi,

eğer bu kitle doğrudan mağdur edilseydi,

bugün kamudaki bu adaletsizlik çoktan ülke gündemi olurdu.

Asıl mesele maaş düşürmek değil.

Asıl çözüm:

Yetkili ama etkisiz sendikadan en az 250 bin kişinin aynı anda istifa etmesi,

Ya sendikanın değişmesi,

Ya da işçiye verilip memura verilmeyen ve aylık 25.000 TL?yi bulan ek ödemelerin memura da alınmasıdır.

Bu bir öğretmen?memur kavgası değildir.

Bu, eşit işe eşit ücret, sosyal yardım adaletsizliğine karşı mücadeledir.

Sessizlik sürdükçe adaletsizlik büyümeye devam edecektir.

seuzan
Şube Müdürü
08 Ocak 2026 11:34

sen istifa edebilirsin, bize akıl verme pliz

okuryazar3
Müsteşar
08 Ocak 2026 20:23

84.775.016 ocak 15 te yatacak maaşım! 016 kuruşunu düşürmelerinde sakınca yok:)

Benle aynı durumda eşi çalışmayan 87 küsür...

Yeni göreve başlayan meslektaşlarımızın maaşları gerçekten az.

Uzmanlık,başöğretmenlik için sınava girmeye süre doldurulması haksızlık.

2006 yılında yaptıkları uzmanlık sınavını ben kazanırken, bazı meslektaşlarımız kazanamadı, benden 1 yıl daha kıdemsiz arkadaşım sınava bile giremedi 15 yıl gibi hak kaybı yaşadı. Sözde her yıl yapılacaktı .Mağduriyetler yaşatanlar mağduriyet gidermeye işi süre tamamlama ve video izlemekle verme yolunu tercih ettiler.

Ücretlendirme sistemindeki gereksizlikler çıkarılarak tek kalemden aklı başında bir maaş verilmesi işin en doğrusu olacaktır.

kimuni
Genel Müdür
08 Ocak 2026 20:31

arkadaşlar bence gördüğüm en saçma başlık dolayısyla, bu başlığa YAZMAYIN. boşuna yükseltmiş olursunuz. bende yazmayacam yazmayacam dedim ama bu notu da nereye yazacağımı bilemedim.

hatta editörden ricam başlığı kapatsın. Lütfen.

okuryazar3
Müsteşar
08 Ocak 2026 20:50

Sağlık bakanlığı sağlıkçılar sayfasına da yazmış:))Kasten maaşımı oraya yazdım biraz daha sıkıntıya düşsün diye, eğlenen ben olacaktım:))En iyisi gidip tembellizyon izleyem..

kimuni, 2 hafta önce

arkadaşlar bence gördüğüm en saçma başlık dolayısyla, bu başlığa YAZMAYIN. boşuna yükseltmiş olursunuz. bende yazmayacam yazmayacam dedim ama bu notu da nereye yazacağımı bilemedim.

sgk-ssk
Şef
09 Ocak 2026 09:57

Başlığa değil içeriğe baksaydın aslında destek vermen gerektiğini anlardın :)

kimuni, 2 hafta önce

sgk-ssk
Şef
09 Ocak 2026 10:01

Siz başöğretmensiniz anlaşılan,

Taşeron şirketten geçen temizlik güvenlik işçisi arkadaşlar da sizin gibi maaş alacaklar.

Yeni atanan öğretmen arkadaşlar taşerondan geçen işçilerden 15.000 TL daha düşük maaş alacaklar.

Çünkü işçilere verilen İkramiye, tediye, yol, yemek yardımları memura verilmiyor.

Sizin gibi maaşı yüksek olanlar banane dediği için yeni atanan öğretmenler ve ek ödemesi olmayan, kıdeme dayalı değil sinavla bile uzmanlık verilmeyen memurların durumu da düzelmiyor.

Gerçekten çok merak ediyorum, öğretmen arkadaşlar öğle arasında hiç sorgulamıyor mu; İşçiye Yol Yardımı Yemek Yardımı veriliyor da bize niye verilmiyor diye?

okuryazar3, 2 hafta önce

84.775.016 ocak 15 te yatacak maaşım! 016 kuruşunu düşürmelerinde sakınca yok:)

Benle aynı durumda eşi çalışmayan 87 küsür...

Yeni göreve başlayan meslektaşlarımızın maaşları gerçekten az.

Uzmanlık,başöğretmenlik için sınava girmeye süre doldurulması haksızlık.

2006 yılında yaptıkları uzmanlık sınavını ben kazanırken, bazı meslektaşlarımız kazanamadı, benden 1 yıl daha kıdemsiz arkadaşım sınava bile giremedi 15 yıl gibi hak kaybı yaşadı. Sözde her yıl yapılacaktı .Mağduriyetler yaşatanlar mağduriyet gidermeye işi süre tamamlama ve video izlemekle verme yolunu tercih ettiler.

Ücretlendirme sistemindeki gereksizlikler çıkarılarak tek kalemden aklı başında bir maaş verilmesi işin en doğrusu olacaktır.

kimuni
Genel Müdür
09 Ocak 2026 10:17

bakmadığımı nerden biliyorsunuz??

bakmıştım.

Eğer niyyetiniz gerçekten öğretmen tarafında olsaydı başlığı bu şekilde yazmazdınız.

sgk-ssk, 2 hafta önce

Başlığa değil içeriğe baksaydın aslında destek vermen gerektiğini anlardın :)

okuryazar3
Müsteşar
09 Ocak 2026 10:18

Valla abicim; Ülkemizde mÖbarek zihniyetin alın teri ve emek sömürüp yandaşları hortum ehli ile semirip semirmekten öteye bir icraata imza atabileceklerini düşünenlere üzülüyorum.

Konu başlığın " maaşlar düşürülsün" şeklinde üslup hatası olunca zaten düşük maaşlar ,daha düşük olanlar da yükseltilmeli diye üç beş kelime yazdık .Çalışan, üretenin işçisi, memuru, çiftçisi, esnafına bakılmaksızın emeğini hakkı ödenmeli insan gibi insanca yaşayabilecek ücretlendirme sistemi tesis edilmelidir. Bu da ancak dini duygularını her yaptığı herzeye branda olarak kullananları fark edebilen toplum yapısı ile mümkündür. Hayal yani:))

sgk-ssk, 2 hafta önce

Siz başöğretmensiniz anlaşılan,

Taşeron şirketten geçen temizlik güvenlik işçisi arkadaşlar da sizin gibi maaş alacaklar.

Yeni atanan öğretmen arkadaşlar taşerondan geçen işçilerden 15.000 TL daha düşük maaş alacaklar.

Çünkü işçilere verilen İkramiye, tediye, yol, yemek yardımları memura verilmiyor.

Sizin gibi maaşı yüksek olanlar banane dediği için yeni atanan öğretmenler ve ek ödemesi olmayan, kıdeme dayalı değil sinavla bile uzmanlık verilmeyen memurların durumu da düzelmiyor.

Gerçekten çok merak ediyorum, öğretmen arkadaşlar öğle arasında hiç sorgulamıyor mu; İşçiye Yol Yardımı Yemek Yardımı veriliyor da bize niye verilmiyor diye?

Hayydar
Memur
09 Ocak 2026 11:32

Hele bir de sen emekli olunca gör maaşları, maaşlar kuş 🐦 iken, uğur böceğine🐞 falan dönecek!!?

Misal 99'da göreve başlayıp geçen yıl emekli olan bi bankacı arkadaşım 50-55bin emekli maaşı aldığını söyledi, biz şimdi emekli olsak alacağımız çok çok 30bin!!?

Öğretmenlik hem iyice zorlaştı hem de karşılığı çok az!!?

sgk-ssk
Şef
12 Ocak 2026 08:29

01,10,2008 öncesi işe giren yani 5434 e tabi memurlar öğretmenler bir tık fazla alacak ama 5510 a tabi memurlar öğretmenler şu anda emeklilik çok uzak diye o konuda hiç sesleri çıkmıyor.

Seyyanen zamlar, uzman öğretmenlik başöğretmenlik farkları, ek dersler bunların hiçbirinin emekliliğe faydası yok. Şu anda birçoğumuzun emeklilik primi asgari ücret düzeyinde yatıyor.

Hayydar, 2 hafta önce

Hele bir de sen emekli olunca gör maaşları, maaşlar kuş 🐦 iken, uğur böceğine🐞 falan dönecek!!?

Misal 99'da göreve başlayıp geçen yıl emekli olan bi bankacı arkadaşım 50-55bin emekli maaşı aldığını söyledi, biz şimdi emekli olsak alacağımız çok çok 30bin!!?

Öğretmenlik hem iyice zorlaştı hem de karşılığı çok az!!?

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi