Editörler : Pangaea
08 Ocak 2026 12:07

Yüksek lisans yapan idarecilere %7 artırımlı ek ders

Son toplu sözleşmede böyle bir karar alınmıştı yürürlüğe girdi mi arkadaşlar ? Bir de bu %7 artırım 6 saatlik girilen fiili ders için mi geçerli yoksa, nöbet hariç toplam saat üzerinden mi geçerli olacak, bilen arkadaşlar aydınlatırsa güzel olur.

08 Ocak 2026 13:48

rehberlikçiye var

08 Ocak 2026 15:04

Yeni düzenlemeyle idarecilere de var hocam

blackdesert, 2 hafta önce

rehberlikçiye var

ahm@
Memur
08 Ocak 2026 15:37

Lisansüstü öğrenim görmüş yönetici ve öğretmenlerin ek ders ücreti

MADDE 8- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fıilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri ile 2006/11350 sayılı Kararın 10 uncu maddesi uyarınca ders niteliğinde yönetim görevi karşılığı ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %7 ve

%20 artırımlı ödenir.

(2) Birinci fıkra hükmü, işletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamındaki görevler ile hazırlık ve planlama, planlama ve bakım-onarım, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri, sınav, nöbet ve belleticilik gibi fıilen derse girilmeksizin yürütülen görevler için ödenecek ek ders ücretleri ile anılan Kararın 10 uncu caddesinde sayılmayan yönetim görevleri kapsamında ödenecek ek ders ücretleri için uygulanmaz.

ahm@
Memur
08 Ocak 2026 15:38

27.08.2025 tarih ve 32999 sayılı Resmi Gazete.

ahm@, 2 hafta önce

Lisansüstü öğrenim görmüş yönetici ve öğretmenlerin ek ders ücreti

MADDE 8- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fıilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri ile 2006/11350 sayılı Kararın 10 uncu maddesi uyarınca ders niteliğinde yönetim görevi karşılığı ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %7 ve

%20 artırımlı ödenir.

(2) Birinci fıkra hükmü, işletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamındaki görevler ile hazırlık ve planlama, planlama ve bakım-onarım, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri, sınav, nöbet ve belleticilik gibi fıilen derse girilmeksizin yürütülen görevler için ödenecek ek ders ücretleri ile anılan Kararın 10 uncu caddesinde sayılmayan yönetim görevleri kapsamında ödenecek ek ders ücretleri için uygulanmaz.

ömer42
Genel Müdür
08 Ocak 2026 19:43

Bahsettiğiniz 6 saat zaten maaş karşılığı hocam. Sorunuzun cevabı "ek ders yerine geçen" ücretler "gündüz" üzerinden ödenecek. İlk ve ortaokullarda müdür yardımcılarının haftada 19 saati, müdürlerin haftada 25 saati bu kapsamdadır. Lise idarecilerinin ekdersleri hakkında bilgim yok.

0109
Aday Memur
10 Ocak 2026 11:36

Değerli arkadaşlar şunu bir yüzde on edemediler yav yedi nedir arkadaş bu mu kariyere saygı.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi