Editörler : E.Kayı Han
09 Ocak 2026 00:06

Disiplin Soruşturması Hakkında Çok Acil Lütfen

Memur disiplin soruşturmasında son savunma verildikten sonra karar kaç gün içinde çıkıyor zamanaşımı veya yasal süresi varmi. Disipin amiri son savunmayı verdikten sonra kaç gün içinde karar vermesi gerekiyor

09 Ocak 2026 16:34

Savunmanizi disiplin amirine (uyarma, kınama ve maaştan kesme ) ulaştığı tarihten itibaren 15 gün içersinde işlem tesis etmek zorunda

Sevtqp89
Aday Memur
10 Ocak 2026 02:43

Ben son savunmam istendi verdim 1 ayı geçti hiçbir karar çıkmadı bekliyorum ne yapmam lazim

vatansever.33, 4 hafta önce

Savunmanizi disiplin amirine (uyarma, kınama ve maaştan kesme ) ulaştığı tarihten itibaren 15 gün içersinde işlem tesis etmek zorunda

Sevtqp89
Aday Memur
11 Ocak 2026 00:00

Bilen bir kişi yokmu yahu aaaa yazıklar olsun uzmanim diyenlere boş boş burda atıp tutanlara

Sevtqp89
Aday Memur
11 Ocak 2026 23:44

Tüüü size

12 Ocak 2026 12:34

:) istenilen cezaya göre süreler değişir o yüzden kimse yazmamistir yani ceza verme zamanaşımı ceza ya göre değişiyor

Sevtqp89, 4 hafta önce

Tüüü size

Sevtqp89
Aday Memur
13 Ocak 2026 00:56

İstenilen ceza uyarı kınama 1 buçuk ay oldu son savunma verileli bekliyorum bunun bı süresi yokmudur nasıl iştir bu

policeofficer63, 4 hafta önce

:) istenilen cezaya göre süreler değişir o yüzden kimse yazmamistir yani ceza verme zamanaşımı ceza ya göre değişiyor

kadir882
Şef
19 Ocak 2026 11:32

1-Soruşturma açma süresi2- ifade alınma süresi 3- savunma yapma süresi. Esas ve usule uygunluk bakımından önemlidir. Verilecek cezanın açıklanması sürece bağlı olmayabilir. Ama illa ki süreci uzatmamak gerekir. Ceza verildikten sonra itiraz sürecinizde bu durumdan bahsedip cezanın kaldırılmasında fayda sağlayabilir. Bırakın daha da geciksinler.

Sevtqp89, 4 hafta önce

İstenilen ceza uyarı kınama 1 buçuk ay oldu son savunma verileli bekliyorum bunun bı süresi yokmudur nasıl iştir bu

Sevtqp89
Aday Memur
20 Ocak 2026 23:54

Takipsizlik verilirse herhangi bir işlem yapılıyormu dosya otomatik kapaniyormu bana tebliğ ediliyormu

kadir882, 3 hafta önce

1-Soruşturma açma süresi2- ifade alınma süresi 3- savunma yapma süresi. Esas ve usule uygunluk bakımından önemlidir. Verilecek cezanın açıklanması sürece bağlı olmayabilir. Ama illa ki süreci uzatmamak gerekir. Ceza verildikten sonra itiraz sürecinizde bu durumdan bahsedip cezanın kaldırılmasında fayda sağlayabilir. Bırakın daha da geciksinler.

kadir882
Şef
21 Ocak 2026 08:37

Sonuç her ne olursa olsun tebliğ edilir. Takipsizlikte olsa ceza da olsa teslim tebellüğ edilir.

Sevtqp89, 3 hafta önce

Takipsizlik verilirse herhangi bir işlem yapılıyormu dosya otomatik kapaniyormu bana tebliğ ediliyormu

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi