Editörler : Pangaea
09 Ocak 2026 01:19

Rotasyon hayırlı olsun.

Rabbim hayırlara vesile kılsın. Çoktandır bir ihtiyaçtı. hissediliyordu. Bu değişimin eğitime katkı sunacağına eminim. Herkese hayırlı olsun arkadaşlar..

kimuni
Genel Müdür
09 Ocak 2026 01:20

Rötasyon yazmışsınız hocam :)

hadi hayırlı olsun madem :)

konya29
Daire Başkanı
09 Ocak 2026 01:37

Rotasyon yeni değil,ilk 2015'te geldi ama pek uygulanamadı.Şimdi ilgili yönetmelik maddesi içerik olarak daha donanımlı,ama uygulanır mı,bilemem...İnşallah uygulanır diyorum ama muhtemelen sendikalar itiraz edecektir yine

09 Ocak 2026 01:53

Mezun olduğum lisede seminer alıyorum bazen. Meslekçilerin çoğu orada. Ben 2002 girişliyim. Benden 3 5 sene önce de oradalardı. Gerisini siz hesap edin.

nothingface
Aday Memur
09 Ocak 2026 03:11

Bu sene sonu baya bir kişi rotasyona girecek o zaman. Özellikle meslek lisesi meslek bölümlerinde. Tabi bu 12 seneyi hangi tarihten itibaren alacaklar, o da önemli. Bu bakan bu konuda çok kararlıydı. Büyük ihtimalle bu rotasyonu uygulayacak gibi

muhalif çocuk, 2 hafta önce
Mezun olduğum lisede seminer alıyorum bazen. Meslekçilerin çoğu orada. Ben 2002 girişliyim. Benden 3 5 sene önce de oradalardı. Gerisini siz hesap edin.

albatros52
Memur
09 Ocak 2026 06:38

Rotasyon 1 defa uygulanırsa ondan sonra artık kimse itiraz etmez. Uygulanırsa devrim olur. Tabi önce proje okullarına. Çünkü her seferinde uzatıyorlar idi. Yönetmeliği okudum bir an rotasyon kalktı zannettim. İlk defa bu kadar ümitliyim. MEBe bir enerji sinerji katacağına eminim. Kişisel refah değil kitlesel refah. Rotasyona uğrayanların büyük çoğunluğu için de daha iyi olacağına inanıyorum. Hadi hayırlı olsun.
09 Ocak 2026 07:11

sendikalar niye itiraz etsin onlar da istiyor zaten bunu :) çok iyi oldu rotasyon
konya29, 2 hafta önce

Rotasyon yeni değil,ilk 2015'te geldi ama pek uygulanamadı.Şimdi ilgili yönetmelik maddesi içerik olarak daha donanımlı,ama uygulanır mı,bilemem...İnşallah uygulanır diyorum ama muhtemelen sendikalar itiraz edecektir yine

Serdes
Memur
09 Ocak 2026 07:44

Resen olmadık yerlere farklı ilçelere atandığınızda sevinmenin boşa olduğunu anlayacaksınız. Hangi meslekte var bu sistem. Bir imam bir doktor böyle bir uygulamaya tabimi

bursastore
Aday Memur
09 Ocak 2026 08:50

rotasyon inşallah uygulanır . En çok istediğim şeylerden biri
09 Ocak 2026 09:02

Bu rotasyon idarecileri de kapsıyor mu bizim okulda şu an müdür yardımcısı olan kişinin toplam 16 yılı oldu, onun da girmesi gerekmiyor mu

mkilic28
Aday Memur
09 Ocak 2026 09:12

senin dünyadan haberin yok sanırım. müdür ve müdür yardımcıları en fazla bir okulda aynı ünvanla 8 yıl çalışabilir. 16 yıl çalışması için önce 8 yıl müdür yardımcılığı sonra da müdürlük veya müdür başyardımcılığı yapması lazım.

Lalo Salamanca, 2 hafta önce

Bu rotasyon idarecileri de kapsıyor mu bizim okulda şu an müdür yardımcısı olan kişinin toplam 16 yılı oldu, onun da girmesi gerekmiyor mu

a1981
Müsteşar
09 Ocak 2026 09:14

Sendikalar mesai bitmeden itiraz eder.

Keşke uygulansa tabi, 12 yıl bir okulda çok uzun bir süre.

Değişiklik herkes için iyidir..

spock
Genel Müdür
09 Ocak 2026 09:25

Kadroludur o. Eskiden idarecilik kadrolu oluyordu.

spock
Genel Müdür
09 Ocak 2026 09:28

2014'ten önce böyle değildi. Belki de senin geçmişten haberin yoktur.

https://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_05/30025356_6528.pdf

madde 22.

mkilic28, 2 hafta önce

senin dünyadan haberin yok sanırım. müdür ve müdür yardımcıları en fazla bir okulda aynı ünvanla 8 yıl çalışabilir. 16 yıl çalışması için önce 8 yıl müdür yardımcılığı sonra da müdürlük veya müdür başyardımcılığı yapması lazım.

09 Ocak 2026 10:28

Net anlatamadım galiba önceden 13 yıl öğretmenlik yapmıştı sonra sınavla müdür yardımcısı oldu şu anda müdür yardımcılığında 3. senesi bu durumu soruyorum

mkilic28, 2 hafta önce

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
09 Ocak 2026 10:59

Şu an yazamayacağım. Ben de özet geçeyim. Ünvan değişince sene sıfırlanıyor mu? diye sordunuz, değil mi?

Konu hakkında daha önce çok yazdım. Beni bir gram bile etkilemiyor ama herkesi mutlu edecek güzel bir sistem yerine insanları rahatsız etmeye yemin etmiş gibi davranıyorlar.

Net anlatamadım galiba önceden 13 yıl öğretmenlik yapmıştı sonra sınavla müdür yardımcısı oldu şu anda müdür yardımcılığında 3. senesi bu durumu soruyorum

hsnsylk
Genel Müdür
09 Ocak 2026 11:31

sizin mevvut yönetmeliklerden haberiniz yok sanırım

Serdes
Memur
09 Ocak 2026 11:37

Yalana gerek var mı? Eğitimli insansın. Bak yönetmelik ne diyor. Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici olarak görev yapılamaz. Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici olarak görev yapılamaz. Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici olarak görev yapılamaz.

berkaydal
Genel Müdür
09 Ocak 2026 11:52

Okullarda rotasyona uğrayacak kesimin hemen hepsi fanatik ebsli akpli. Hadi hayırlı olsun. :) bu yüzden uygulanmaz dedim diğer başlıkta.

09 Ocak 2026 12:10

Yalan ne alaka soru çok basit adam 13 yıl öğretmenlik yaptı şu anda idareci yine aynı kurumda 3 senedir bunu soruyorum

Serdes, 2 hafta önce

Yalana gerek var mı? Eğitimli insansın. Bak yönetmelik ne diyor. Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici olarak görev yapılamaz. Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici olarak görev yapılamaz. Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici olarak görev yapılamaz.

emirsezgin
Memur
09 Ocak 2026 12:17

O'nu kapsamaz rotasyon..

Yeniden yönetici atamada ilk 4 yılından sonra puanı yeterse toplamda 5 yıl daha sizin okulda idarecilik yapar.

Yalan ne alaka soru çok basit adam 13 yıl öğretmenlik yaptı şu anda idareci yine aynı kurumda 3 senedir bunu soruyorum

Toplam 32 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi