Editörler : Pangaea

kimuni
Genel Müdür
09 Ocak 2026 12:22

merak ettiğim bir husus var: okul yönetciileri veya ilçe mem veya il mem ler, bu yönetmeliğin bir kısmını uygulayıp bir kısmını uygulamamakta özgürler mi?

yani istediklerine "sen norm fazlasısın hocam bakın yönetmelik sizi burdan başka yere atayabileceğimizi söylüyor " diyip istemediklerine "siz kalınız" deme hakları olur mu ve böyle bir durumda ne yapmak gerekli olur mesela yada yapılabilecek birşey var mı?

09 Ocak 2026 12:25

Hay diline sağlık hocam adam gibi bir soru sorduk , tripli cevaplar, atarlanmalar felan sanki ben getirdim rotasyonu, bir de cins cins laf sokmalar Allah bunların öğrencilerine sabır versin

emirsezgin, 2 hafta önce

O'nu kapsamaz rotasyon..

Yeniden yönetici atamada ilk 4 yılından sonra puanı yeterse toplamda 5 yıl daha sizin okulda idarecilik yapar.


sosylci01
Memur
09 Ocak 2026 13:24

Rotasyon haberi gelince sevinen tuhaf bir grup var. Merkezde A okulunda çalışan öğretmen yine merkezde B veya C okuluna gidecek. İlçede çalışan öğretmen için de durum aynı. Bir de eski okulundan en az birkaç arkadaşıyla beraber gidecek yeni okula. Neye seviniyor bu grup anlamak zor.

09 Ocak 2026 13:44

rotasyon maddesinin uygulanmayacakmış

kimuni
Genel Müdür
09 Ocak 2026 13:50

kaynak?

bilinçlivatandas, 2 hafta önce
rotasyon maddesinin uygulanmayacakmış
09 Ocak 2026 13:50

eğitim bir sen paylaştı
kimuni, 2 hafta önce

kaynak?


kimuni
Genel Müdür
09 Ocak 2026 13:55

resmi bir açıklama yok yani.

bilinçlivatandas, 2 hafta önce
eğitim bir sen paylaştı

metal3
Memur
09 Ocak 2026 17:49

Aynı okulda 3 yıl Md. başyrd, 8 yıl müdürlük yapmış birisi önce ilçe emrine atanarak 1 yıl ilçe emrinde kalıyor sonra sıfırdan tekrar aynı okula öğretmen olarak atanıyor ve 3 senedir aynı okulda bu öğretmenin durumu ne olur bilgisi olan var mı

0109
Aday Memur
09 Ocak 2026 18:17

Meb cesur olmalı derhal uygulamalı.Okullar gerçekten nefes alır rahatlar.Uzun kalanlar kendilerini evsahibi gibi görmeye başlıyor zamanla ve idarenin verdiği işleri yapmıyor savsaklıyor yapanları kışkırtıyorlar.Malesef böyle.


0109
Aday Memur
09 Ocak 2026 18:20

Bir öğretmen o okulun kaderi olmamalı değişim iyidir.


0109
Aday Memur
11 Ocak 2026 11:10

Öğretnen ve idarecilerin çoğunun istediği bir uygulama bu.Çok geç kalınmış bir uygulama.Bayrak değişimi iyidir.Farklı bir heyecan getirir okullara.


Peyami.safa81
Aday Memur
11 Ocak 2026 11:44

Rotasyon uygulansın artık. Öğretmen değil de okulun patronu, sahibi gibi davrananların saltanatı bitsin.

Toplam 32 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi