Editörler : bilgisayartekniker
09 Ocak 2026 10:12

Ekonomist - ek gösterge - teknik hizmetler sinifi hangi grupta

Kurumum beni Teknik Hizmetler Sınıfı (C) bendi unvanları arasında değerlendiriyor. Maaş bordrolarında benim gibi olanlar var mı? Yoksa Teknik Hizmetler Sınıfı (B) bendi unvanlarından mı yararlanıyorsunuz? Sonuçta 1.dereceye geldiğimde 3600 ek göstergeden yararlanamayacağım.

Teknik Hizmetler Sınıfı (B) bendi unvanları 8.dereceden ek gösterge oranlarından yaralanmaya başlarken Teknik Hizmetler Sınıfı (C) bendi unvanları 4.dereceye düştükten sonra maaş bordrolarında ek gösterge oranları eklenerek yararlanıyor.

1ekonomist1
Aday Memur
09 Ocak 2026 10:15

İnternette de aşağıda belirtilen yazıları buldum.

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 28.05.2018 tarih ve 64314391-110.01.10.01-[555-560]-4352 sayılı yazısında; teknik hizmetler sınıfı ?ekonomist? kadrosunda görev yapan personelin, i̇ktisatçı veya ekonomiciler için belirlenen ek göstergeden yararlandırılıp yararlandırılamayacağı ile ilgili görüşünde ?II - Teknik Hizmetler Sınıfı? bölümünün (b) bendinde öngörülen ek göstergeden yararlandırılması gerektiği açıkça belirtilmiştir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün 14.03.2023 tarih ve e-53773008-622.02-5943935 sayılı yazısında ekonomici unvanı ile ekonomist kadro unvanının aynı olduğu, bu durumun da maliye bakanlığı bütçe ve mali kontrol genel müdürlüğünün görüş yazısında ekonomici unvanının ?II - Teknik Hizmetler Sınıfı? bölümünün (b) bendinde yer alması nedeniyle ekonomist kadrosunun da (b) bendinde yer alması yönünde görüşü olduğu belirtilmiştir.

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi