Editörler : Pangaea
09 Ocak 2026 10:54

12 yıllık rotasyon sizce uygulanır mı?

Malûm öğretmenler için 12 yıl ROTASYONU getirildi, bu rotasyon hakkında ne düşünüyorsunuz, bence bu da öncekiler gibi uygulanmaz, sizce nolur?

Serdes
Memur
09 Ocak 2026 11:31

Rotasyonu, resen atamayı bakan bey müsteşarken mevzuata girmişti. Sonra makamlar değişti. Şimdi eksik kalan iş tamamlanacak. Uygulanmayacak olsa güncel mevzuata eklenmezdi. EŞ durumunda yaşananlar rotasyonun olacağının en büyük göstergesi

Hayydar
Memur
09 Ocak 2026 11:35

Şimdiye kadar kaç defa gündeme gelmiş ve hatta hatta halen mevzuatta yer aldığı hâlde uygulanamamış olması yine uygulanabilirliğini biraz zayıf kılıyor sanki, tabii bu benim görüşüm hocam .

Serdes, 2 hafta önce

Rotasyonu, resen atamayı bakan bey müsteşarken mevzuata girmişti. Sonra makamlar değişti. Şimdi eksik kalan iş tamamlanacak. Uygulanmayacak olsa güncel mevzuata eklenmezdi. EŞ durumunda yaşananlar rotasyonun olacağının en büyük göstergesi

Serdes
Memur
09 Ocak 2026 11:42

Valla resen atamada uygulanmıyordu hele eş durumunda. Geçen yaz eş durumundan tayini çıkmış norm fazlası kişileri resen ilçe grupları içinde farklı ilçelere gönderdiler. Eşin biri bir ilçede diğeri başka ilçede olacak şekilde resen atayan bakanlık rotasyonu hayli hayli uygular

Hayydar, 2 hafta önce

Şimdiye kadar kaç defa gündeme gelmiş ve hatta hatta halen mevzuatta yer aldığı hâlde uygulanamamış olması yine uygulanabilirliğini biraz zayıf kılıyor sanki, tabii bu benim görüşüm hocam .

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
09 Ocak 2026 11:42

sanmıyorum uygulanacağını.

berkaydal
Genel Müdür
09 Ocak 2026 11:45

Uygulanmaz.

dehneliler
Genel Müdür
09 Ocak 2026 11:48

Çok zor, curcuna olacak Bakanlık niyetlenebilir ama sonra pes eder gibi geliyor bana

mıcheal owen
Daire Başkanı
09 Ocak 2026 12:07

Rotasyonla ilgili görüşme gerçekleştirdim. Aynı madde eski yönetmelikte de vardı.

🚨Milli Eğitim Bakanlığı şuan için rotasyon düşünmüyor.

Kaynak: Yasin Görmüş

buraközeleğitim
Müsteşar
09 Ocak 2026 12:38

Bu bakan müsteşarlık döneminde beri rotasyonu kafaya koymuş durumda. Bu bakan bu rotasyonu yapacak. Herkes ona göre önlemini alsın arkadaşlar. İster curcuna olsun ister olmasın bu adam bu rotasyonu yapacak.

sosylci01
Memur
09 Ocak 2026 12:39

Deprem bölgesine yakın bir ilde çalışıyorum, çok göç aldık, burada rotasyon uygularlarsa büyük kargaşa çıkar. Yazın il dışı tayinle gelenlere yer bulamadılar, değil ki rotasyon.

sosylci01
Memur
09 Ocak 2026 12:48

Ve güvenlik nedeniyle yeniden inşa olmak üzere yıkılan çok okul binası var. Bir çok okul aynı okul binasında ikili eğitim yapıyor. Rotasyon sağlam kargaşa olur.

Deniz Kum Güneş
Şube Müdürü
09 Ocak 2026 14:53

inşallah uygulanır

cemol
Genel Müdür
09 Ocak 2026 16:08

uygulanmmaası için gerekçemiz neki.adam 12 yıl burdaysan bide gül cemalini başka okul görsün diyor. veya tersine başarısızsan bu okula 12 yıl zarar vermişsin belki başka okulda çalışırsan ilham alabilirsin diyor bakanlık uygulanacak 12likler yavaş yavaş hazırlanın artık bu gadar uzatma yeter.

Hllhnf
Aday Memur
09 Ocak 2026 16:15

Uygulacaktır. İdareciler 8 yıl aynı okulda çalışıyor ve degişiyor.

Hllhnf
Aday Memur
09 Ocak 2026 16:24

Uygulanacaktır.

İdareciler yer degistirirken, proje okulları yer degistirirken, norm fazlaları yer degistirirken

Rotasyon da uygulanacaktir

a1981
Müsteşar
09 Ocak 2026 16:26

Aynı okulda 20 yıldır çalışan öğretmenler var.

Rotasyon gelmeli ama hiç sanmıyorum..

Velocıraptor
Genel Müdür
09 Ocak 2026 16:42

kesinlikle uygulanacak.

sosylci01
Memur
09 Ocak 2026 16:54

Çalışmayan kişi, başka okula gidince çalışacak mı sanki. Ne değişecek çalışması için ? Bulunduğu bölgede A okulundan B okuluna gidecek hem de yanında en az birkaç arkadaşıyla. Siz rotasyonu ?merkezdeki öğretmen taşraya gidecek, tuğla taşıyıp duvar örecek? diye algılıyorsunuz sanırım.

cemol, 2 hafta önce

uygulanmmaası için gerekçemiz neki.adam 12 yıl burdaysan bide gül cemalini başka okul görsün diyor. veya tersine başarısızsan bu okula 12 yıl zarar vermişsin belki başka okulda çalışırsan ilham alabilirsin diyor bakanlık uygulanacak 12likler yavaş yavaş hazırlanın artık bu gadar uzatma yeter.

0109
Aday Memur
09 Ocak 2026 18:23

İnşallah uygulanır.Okulların kan değişimine ihtiyacı var.Okulların alışılmışın dışına çıkmaya ihtiyacı var.Uzun yıllar kalanlar yeniliği,teknolojiyi,projeyi angarya olarak görüyorlar gruplaşıyorlar ikicilik yaratıyorlar okul düzeni bozuluyor.Değişim şart geç kalınmış bir uygulama zaten hdm 8 uıl olmalı.

spock
Genel Müdür
09 Ocak 2026 18:35

Öylesine ihtiyaç var. Köylerde küçük ilçelerde tecrübeli öğretmenler hiç yok. Acemi öğretmenler de işi beceremiyor. Küçük yerler de iyice geri kalıyor.

sosylci01, 2 hafta önce

Çalışmayan kişi, başka okula gidince çalışacak mı sanki. Ne değişecek çalışması için ? Bulunduğu bölgede A okulundan B okuluna gidecek hem de yanında en az birkaç arkadaşıyla. Siz rotasyonu ?merkezdeki öğretmen taşraya gidecek, tuğla taşıyıp duvar örecek? diye algılıyorsunuz sanırım.

sosylci01
Memur
09 Ocak 2026 19:36

Size katılıyorum hocam, tecrübeli öğretmenler taşra okullarında çalışsa güzel bir sinerji ortaya çıkar. Yalnız rotasyon bunu sağlamıyor, rotasyonda hizmet bölgeniz değişmiyor. Nişantaşında çalışıyorsanız yine Nişantaşında çalışacaksınız, sadece farklı bir okulda. Burada ?ooo bittiniz şimdi, hadi çalışın biraz? diye sevinenler boşa seviniyorlar.

spock, 2 hafta önce

Öylesine ihtiyaç var. Köylerde küçük ilçelerde tecrübeli öğretmenler hiç yok. Acemi öğretmenler de işi beceremiyor. Küçük yerler de iyice geri kalıyor.

Toplam 230 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi