Editörler : Pangaea

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
11 Ocak 2026 09:55

ne rotasyonu ya komik olmayın.
11 Ocak 2026 11:38

siz nasıl burlara geldiniz ilginç. 12 yıllık öğretmenin çalışmadıgını nasıl çıkardınız hiç görmediğiniz kişilere abuk sapuk ithamlarda bulunma cesaretini nereden alıyorsunuz oda ilginç. okadar puan toplayan öğretmen tabiki istediği yerde kalacak oraya o uzaydan gelmedi oda doğu görevini yaptı 6 yıl siz ne istiyorsunuz azıcık tecrübeli olunca size neden battı da bu sanki 12yılını geçenlere canavarmış gibi bahsediyorsunuz:) yanlarına gelince saygıdan napacağınızı bilemezsiniz sanalda görünmüyorsunuz ya yazın bakalım istediğiniz gibi. taşrada çalışsa tecrübeliler sinerji olurmuş ulen onlar zaten çalıştı zamanında oralarda uzaydan inmediler azıcıkta siz çalışın çokmu zorunuza gitti tırnakların azıcık kırılıversin:) adamlar basladıklarında taşrada çalışsın 12yıldan sonrada tecrübelisin diye taşrada çalıştıralım eeee siizzzz??? siz çam ağacımısınız sizi müzeye mi kaldıralım prenses koltugu yapalım yada ona oturun siz tecrübeliler yapsın herşeyi olmaz mı:) sizden bir halt olmaz söyliyim ben.

sosylci01, 2 hafta önce

Size katılıyorum hocam, tecrübeli öğretmenler taşra okullarında çalışsa güzel bir sinerji ortaya çıkar. Yalnız rotasyon bunu sağlamıyor, rotasyonda hizmet bölgeniz değişmiyor. Nişantaşında çalışıyorsanız yine Nişantaşında çalışacaksınız, sadece farklı bir okulda. Burada ?ooo bittiniz şimdi, hadi çalışın biraz? diye sevinenler boşa seviniyorlar.

11 Ocak 2026 11:47

12 yılı dolduran giderse sen mi olacağını sanıyorsun okulunun ağası :)))

merak etme 10 yıllıklar 8 yıllıklar alır o bayrağı yine düşündüğün olmaz. ya siz öğretmensiniz gerçekten bu yazdıklarınızı kötü bir anınızda mı yazıyorsunuz okuduğumda gerçekten üzülüyorum neden düşünme yok bu cümleler de diye.

edebiyatci22, 1 hafta önce

Rotasyon şart

12 sene bile cok fazla Rotasyon beklemek için

Kurumlar bu okul kac müdürün tayinini yasadi ben buralarim ağasiyim edasıyla dolaşan insanlarla doldu ,öğretmenin performansı aynı okulda yillari devirince düşüyor ne yazık ki

Ayrica batıda merkezi okula ilk atamayla atanıp yillik 12=14 puan alıp 12 yılda anca 200 puanı görmüş öğretmen ile batının en ücra köşesinde yılda 18 puan alıp 12 yılda 250=300 puanlari görmüş öğretmen arasında Rotasyon olacak hiç öyle algi yapılmaya çalışıp yüksek puanlar yer değiştirecek hikayesi okunmasin ,bu da adalet demek

Son olarak uygulanır mi mevzusu ,uygulanması icin talep cok yüksek, bakanlık da ilk kez Rotasyon ile ilgili cok detaylı kurallar koymuş Rotasyon takvimine ,hizmet yılına ,hizmet puanına "İlçe grubu" alternatifine kadar herseyi düşünüp detaylandirmiş kanuna aykırı yönetmelik zaten çıkmaz bu yönetmeliğin kanununun olduğu resmi gazetede yayımlanması ile aşikar 657 de , dmk da tayin ,Rotasyon bahsi vardır

Neyse hazirana ne kaldı izleyip görelim

laruz
Şube Müdürü
11 Ocak 2026 12:10

Rotasyon her defasında gündeme geliyor.. Ama sonra nedense hep direkten dönüyor.. Uygulanırsa Milli eğitimin yararına.. Hem de çok yönlü yararına..

- Emekli olanlar olacaktır. Yeni kadrolar açılır.

- Fosilleşmiş kadro ortadan kalkıp taze kan gelir.

- Çalışanlarda bakanlığa adalet güveni gelişir.

-Sirkilasyon artacağı için taşradan ve doğudan batıya fırsatı artacaktır.

nemrutdağı
Genel Müdür
11 Ocak 2026 12:13

Uygulanmaz .Milli Eğitim camiasının çoğu Memur sen'e bağlı . Çoğunluk personel, iktidar yanlısı sarı sendika üyeleri . Kendi ayaklarına sıkmazlar .Gönlünüz rahat olsun .Rotasyon çıksaydı 2000 li yılların başında çıkardı . MEB'de o yıllarda personel ağırlıklı olarak Türk Eğitim sen ve Eğitim senden oluşuyordu .İmkansız denilecek kadar zor Rotasyonunu uygulanması .

laruz
Şube Müdürü
11 Ocak 2026 12:14

Rotasyonu başaramayan müsteşarlara tavsiyem.. Kademeli olarak ilk olarak 20 seneliklerden başlasınlar. Böylece itiraz zayıf kalır. sonra kademe kademe 12 yıl kadar düşürülür.

edebiyatci22
Başbakan Müsteşarı
11 Ocak 2026 12:24

Bay düşünür ve pek bilir !!!!

Sen peki rotasyon gelince herkese geldiği icin

8 yillik 10 yillik da olsa bir gün gideceğini bilen vatandaşın buraların agasiyim takintisinda olacağını nasil hayal ettin :) :)

Adam aynı okulda 25 yılını dolduruyor ne calisma var ne istek üstelik ben ne müdürler idarecilerin tayinini gördüm bi ben demirbaşim diyerek resmen hukumdarligini ilan ediyor ,calisma barışını bozan mi ararsın, yan gel yat havasında olanı mi , çalışanları da engelliyorlar üstüne üstlük

Ha ben istesem ayni okulumda çeşitli unvanları alarak emekliliğimi bile garanti ederim degil ağalık: :) :)

ahmet demir7307, 1 hafta önce

12 yılı dolduran giderse sen mi olacağını sanıyorsun okulunun ağası :)))

merak etme 10 yıllıklar 8 yıllıklar alır o bayrağı yine düşündüğün olmaz. ya siz öğretmensiniz gerçekten bu yazdıklarınızı kötü bir anınızda mı yazıyorsunuz okuduğumda gerçekten üzülüyorum neden düşünme yok bu cümleler de diye.

edebiyatci22
Başbakan Müsteşarı
11 Ocak 2026 12:29

Hocam siz okulunuza yakin binaya atanın o zaman

Niye bu kadar korkarsınız 605 puanla ilceniz bile değişmeyecek

Ancak doğuda yada ücra yerlerde 12 yılda çalışarak 300 puan alan vatandaşın batıda ilk atamayla gelip 12 yil çalışarak 200 puanı zor bulan vatandaşla yarışma fırsatını da kimse engelleyemez

okuryazar3, 1 hafta önce

605 puanım var merkezdeyim,

Nereye gönderebilecek beni, aynı mahalledeki diğer okula göndermekle kader mi değişecek, eğitimin yegane potansiyel suçlusu olarak sadece öğretmeni vitrine koyan basiretsiz zihniyet hele bir alabildiğine itibarsızlaştırdı öğretmen az bir dadılıktan öteye yetki versin! Zinhaar vermezler ki; çünkü eğitimli toplumu kolay manipüle demeyeceklerini çok iyi biliyorlar!

edebiyatci22
Başbakan Müsteşarı
11 Ocak 2026 12:34

Kessinlikleee hocam

Bi cok kişi bu ihtimale bile tahanmul edemiyor hep bana bi de bu insanlar egitimci k

Meb ankete açsın rotasyon isteyenler ağır basar

Sendikalara gelince onlar daha yeni yıllardır yapılmayan norm fazlası atamalarına dahi engel olamadılar mahkemeler açıldı ama yeri değişen binlerce öğretmen olduktan sonra

berkalber, 1 hafta önce
Fırsat eşitliği adına uygulanması taraftarıyım, güzel okullarda çalışmak diğer eğitimcilerin de hakkı..!

okuryazar3
Müsteşar
11 Ocak 2026 12:35

Abicim bana sıkıntı değil rotasyon vs. Benim tayin artık AHY ile tahtalıköy:))Yapılan yanlışlıklarla çözülmesi gereken sıkıntıları gerçekten sıkıntıları olan meslektaşlarımızın yine mağduriyet yaşayacağına bunun çözüm olmadığına dikkatleri çekmeye işinize karışmış bulundum:))

Beni çevre ilçe veya il dışına gönderme şansları da yok zaten eşim benden kıdemli ve tayinde ben onun çalıştığı kuruma tabiyim:))

Hocam siz okulunuza yakin binaya atanın o zaman

Niye bu kadar korkarsınız 605 puanla ilceniz bile değişmeyecek

Ancak doğuda yada ücra yerlerde 12 yılda çalışarak 300 puan alan vatandaşın batıda ilk atamayla gelip 12 yil çalışarak 200 puanı zor bulan vatandaşla yarışma fırsatını da kimse engelleyemez

edebiyatci22
Başbakan Müsteşarı
11 Ocak 2026 12:44

Bir de keşke doğuda yada kirsal kesimde yıllarca çalışıp ciddi puanlara sahip meslektaşlarımızın batıda veya merkezde olmadıkları icin yaşadıkları mağduriyetleri dile getirecek kadar duyarlı olsanız o zaman inanırdık samimiyetinize

okuryazar3, 1 hafta önce

Abicim bana sıkıntı değil rotasyon vs. Benim tayin artık AHY ile tahtalıköy:))Yapılan yanlışlıklarla çözülmesi gereken sıkıntıları gerçekten sıkıntıları olan meslektaşlarımızın yine mağduriyet yaşayacağına bunun çözüm olmadığına dikkatleri çekmeye işinize karışmış bulundum:))

Beni çevre ilçe veya il dışına gönderme şansları da yok zaten eşim benden kıdemli ve tayinde ben onun çalıştığı kuruma tabiyim:))

okuryazar3
Müsteşar
11 Ocak 2026 12:55

Onun çaresini de söylemiştim gözünüzden kaçmış, kırsal, doğu ,köy maaşları cazip hale getirilmeli diye..

1994 lü yıllarda o dağ köylerindeyken merkezdekilerin iki katı maaş alıyordum!

Bir de keşke doğuda yada kirsal kesimde yıllarca çalışıp ciddi puanlara sahip meslektaşlarımızın batıda veya merkezde olmadıkları icin yaşadıkları mağduriyetleri dile getirecek kadar duyarlı olsanız o zaman inanırdık samimiyetinize

edebiyatci22
Başbakan Müsteşarı
11 Ocak 2026 13:11

Hocam maaşla çözülmüyor bazı problemler....

En basiti kimi sağlık problemleri var ki kırsalda tüm doktorlar özeller dahil bu tedaviyi ancak büyük şehirler yapar biz de teknik imkan ve eğitimi de yok deyip bırakıyorlar hatta hastalığı teşhis bile edemiyorlar 3 sene geçtikten sonra bi ara tatilde bi de İstanbul a gidip doktora görüneyim deyince teşhis edilen tedavisi yapılan mesleki hastalıklara tanık oldum

okuryazar3, 1 hafta önce

Onun çaresini de söylemiştim gözünüzden kaçmış, kırsal, doğu ,köy maaşları cazip hale getirilmeli diye..

Talai
Aday Memur
11 Ocak 2026 13:25

Yönetmelik yazılır, kılavuzla askıya alınır.

Sonra "hukuk devleti" denir.

Uygulayamaya cesaret edemeyeceğin kararı yönetmeliğe yazma, yönetmeliğe yazdığın kararı da klavuz ve duyuru ile uygulama cesareti göster.

Sahada kimse buna inanmıyor. Uygulanmayan yönetmelikler, Bakanlığı ciddiye alınmayan bir kurum hâline getiriyor; öğretmenler arasında alay konusu oluyor.

Hocam maaşla çözülmüyor bazı problemler....

En basiti kimi sağlık problemleri var ki kırsalda tüm doktorlar özeller dahil bu tedaviyi ancak büyük şehirler yapar biz de teknik imkan ve eğitimi de yok deyip bırakıyorlar hatta hastalığı teşhis bile edemiyorlar 3 sene geçtikten sonra bi ara tatilde bi de İstanbul a gidip doktora görüneyim deyince teşhis edilen tedavisi yapılan mesleki hastalıklara tanık oldum

Hayydar
Memur
11 Ocak 2026 13:30

Hocam o zamanlar, OHAL vardı, biz de Doğu'da görev yaparken misal oradaki karı-koca öğretmenler eskiden çift maaş aldıklarını övüne övüne söylerlerdi, eve 4 maaş giriyordu, derlerdi!!?

Yatırımları bol bol yapmışlar, şehirden arsalar almışlar, bunları biz oradayken kat karşılığı veriyorlardı!!?

Biz 2000'lerde Doğu görevine başlarken bu uygulama çoktan bitmişti!!?

okuryazar3, 1 hafta önce

edebiyatci22
Başbakan Müsteşarı
11 Ocak 2026 13:33

Hocam bazı durumların uygulanması biraz da arz talep meselesi

Rotasyonu isteyenler çoğunlukta artik yazin cimere istek talep kısmından dile getirin Rotasyon isteğinizi

Bir de ben yıllardır uygulanmayan norm fazlası atamasının ilk kez bu yıl yapılmasından sonra umutluyum

Gerçekten ilk kez yönetmelikte Rotasyon baya detaylı, planlı çalışılıp kurallara bağlı anlatılmış

Örneğin ilköğretimde Rotasyon ilk 4 te olan sınıf öğretmenine uygulanmayacak öğrencisini mezun edene kadar diyor

Yada ilçe de yer yoksa "İlçe grubunda" yapılacak diyor atama

Tercih vermeyen veya tercihine atanamayan olursa en yüksek puandan başlanarak valilikçe resen "İlçe grubu " ataması olacak diyor

Bu kadar detaylı planlaması yapılıp resmi gazetede duyurulan Rotasyonun uygulanmaması mantıklı gelmiyor

Talai, 1 hafta önce

Yönetmelik yazılır, kılavuzla askıya alınır.

Sonra "hukuk devleti" denir.

Uygulayamaya cesaret edemeyeceğin kararı yönetmeliğe yazma, yönetmeliğe yazdığın kararı da klavuz ve duyuru ile uygulama cesareti göster.

Sahada kimse buna inanmıyor. Uygulanmayan yönetmelikler, Bakanlığı ciddiye alınmayan bir kurum hâline getiriyor; öğretmenler arasında alay konusu oluyor.

FIRTINALI
Şube Müdürü
11 Ocak 2026 13:50

Uygulanacağından şüpheniz olmasın. Zaten Norm fazlası atamaları rotasyondan bağımsız düşünülmüş bir uygulama değil. Tüm kurguları senaryoları ve simülasyonları yapılmış hayati bir uygulama artık.

Hocam bazı durumların uygulanması biraz da arz talep meselesi

Rotasyonu isteyenler çoğunlukta artik yazin cimere istek talep kısmından dile getirin Rotasyon isteğinizi

Bir de ben yıllardır uygulanmayan norm fazlası atamasının ilk kez bu yıl yapılmasından sonra umutluyum

Gerçekten ilk kez yönetmelikte Rotasyon baya detaylı, planlı çalışılıp kurallara bağlı anlatılmış

Örneğin ilköğretimde Rotasyon ilk 4 te olan sınıf öğretmenine uygulanmayacak öğrencisini mezun edene kadar diyor

Yada ilçe de yer yoksa "İlçe grubunda" yapılacak diyor atama

Tercih vermeyen veya tercihine atanamayan olursa en yüksek puandan başlanarak valilikçe resen "İlçe grubu " ataması olacak diyor

Bu kadar detaylı planlaması yapılıp resmi gazetede duyurulan Rotasyonun uygulanmaması mantıklı gelmiyor

Çölgezer
Aday Memur
11 Ocak 2026 14:02

Destekliyorum. Bazı hocalar etten püften sebepler e

Çölgezer
Aday Memur
11 Ocak 2026 14:04

Destekliyorum. Bazı hocalar eften püften sebeplerle, zorunlu hizmetini bile yapmadan o yörenin en iyi okullarında 20 yıldır kıpırdamıyorlar. Bazıları ücra köşelerde senelerce çalışırken

Çölgezer
Aday Memur
11 Ocak 2026 14:06

12 yıl çok bile 10 yıl olmalı hatta bence

Toplam 230 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi