Editörler : Pangaea

Lewo124
Şube Müdürü
14 Ocak 2026 13:25

hocam yeni çıkan yönetmelikte 28 maddeyi belki yüz defa okudum. valilik belirleyecek diyor ilçeleri. dolu ve boş normlardan bahsediyor. yer değiştirmeyenler bir sonraki takvimde puanı üstün olandan başlamak üzere diyor diyorda diyor. alt altta koyun toplayın çıkartın. bunun sonu resen atamayı zorunlu hale getirmekten öte değildir. rotasyon olsun bende destekliyorum ama bunun sonucunda binlerce mağduriyet yaratmasın. mevzu bu. cümleler hep yuvarlak. net nokta atış sadece 40 tercih mevzusu.
graywolf13, 3 hafta önce
değişim ilçe grupları arasında olacak. hiç kimse yan okuluna falan gitmeyecek. çünkü yanınızdaki güzel okul zaten dolu olacak. istanbul 2.gruptan örnek vereceğim. bu grupta yer alan kaliteli tek ilçe bakırköy. bakırköyde rotasyona uğrayan öğretmen yan okullarına geçemez çünkü zaten bakırköydeki tüm okullar dolu. rotasyona uğrayanlar mecburen bağcılar, esenler gibi ilçelere geçiş yapmak zorunda kalacaklar. bu şekilde bakırköyde birçok okul boşalacak. herkes yan okula geçecek olsa bu sistemi getirmenin mantığı ne? mebdeki yetkililer bunu düşünmüyor olabilir mi! yapmayın allah aşkına. bir akıllı sizler değilsiniz!

edebiyatci22
Başbakan Müsteşarı
14 Ocak 2026 13:57

İşte hocam

Yüksek puanlı öğretmenlerimiz diyor ya

Ağızlarında hep aynı algi cümlesi

Yan okuldakiyle yer değiştireceğiz

İlçedeki vatandaş heveslenmesin diyor

Ben de diyorum ki rotasyon istemeyen Yüksek puanlılara hani siz nasılsa yan okula geçiyormuşsunuz dert etmeyin o zaman

Hocam atamaları kilavuzu detaylı okudum

İlk önce 12 yili dolan herkes 40 tercih verecek

Yerleşti yerleşti puani yetti ise

Ha yerlesemezsen yada tercih vermezsen

Yine puan üstünlüğüne göre

Önce kendi ilçen yer yoksa İLÇE GRUBUNA yine yer yoksa MERKEZE

PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE göre atanacak insanlar

graywolf13, 3 hafta önce
değişim ilçe grupları arasında olacak. hiç kimse yan okuluna falan gitmeyecek. çünkü yanınızdaki güzel okul zaten dolu olacak. istanbul 2.gruptan örnek vereceğim. bu grupta yer alan kaliteli tek ilçe bakırköy. bakırköyde rotasyona uğrayan öğretmen yan okullarına geçemez çünkü zaten bakırköydeki tüm okullar dolu. rotasyona uğrayanlar mecburen bağcılar, esenler gibi ilçelere geçiş yapmak zorunda kalacaklar. bu şekilde bakırköyde birçok okul boşalacak. herkes yan okula geçecek olsa bu sistemi getirmenin mantığı ne? mebdeki yetkililer bunu düşünmüyor olabilir mi! yapmayın allah aşkına. bir akıllı sizler değilsiniz!
14 Ocak 2026 14:33

sen kimsin benle boy ölçüşecek??? bitirdiğin üniversite nedir senin eğitim seviyen ne ki?

bak branşın ne ise hiç önemli değil benim branşım bilişim teknolojileri, senin branşında ikimizi sınav yapsınlar senin gibileri bırak branşımı kendi branşında ikiye katlarım neyin lafındasın sen:) burada karşılıklı iki yorum yapıyoruz diye yolda selam vermeyeceğimiz adamlarla münakaşaya giriyoruz şaka gibi:) yaşlı da değilim hem yaşım 42 ama senle ben ags ye girerim istediğin zeka yarışmasına da girerim hatta branşın neyse o alanda ikimizi karşılaştırsınlar sana yenilirsem söz veriyorum mesleği bırakacağım. yan yana gelsek iki kelimeyi bir araya getiremezsin karşımda kalkmış bana yorum yapıyor:)) şaka gibi resmen.

graywolf13, 4 hafta önce
hepimizi incelesinler, denetlenelim. eğer cesaretiniz varsa bu dediğimi kabul edersiniz. öyle sevmediklerinize gelince incelensinler demek kolay. iyi niyetli olan insan ayrımcılık yapmayıp hepimizi incelesinler der! eminim şu anki ags tarzında bir sınavla yeterlilik ölçülse tüm yaşlılar dökülür. birçoğu öğretmen olacak donanıma sahip değil. hadi topluca denetlenelim, var mı bunu savunacak cesaretiniz? hem de öyle dümenden evrakla değil bilgi birikim ve zeka üzerinden denetlenelim!

graywolf13
Şef
14 Ocak 2026 18:31

iyi güldürdün. atanırken beni branşımda geçen olmadı, sen kimsin ki beni alanımda geçeceksin ve ikiye katlayacaksın? bak geçen olmadı diyorum. bir insanı geçen olmadıysa o kişi kaçıncı olmuştur iyice bir düşün. ah keşke bir imkanım olsa da senin gibileri bir sınavda ezip geçsem. buradaki cesaretim mesnetsiz değil, zamanında kpssde yaptığım dereceden kaynaklanıyor. iki katım yapacakmış, gel de fulleyen adamın iki kat yap bakalım, peh! kifayetsiz muhteris!
ahmet demir7307, 3 hafta önce

sen kimsin benle boy ölçüşecek??? bitirdiğin üniversite nedir senin eğitim seviyen ne ki?

bak branşın ne ise hiç önemli değil benim branşım bilişim teknolojileri, senin branşında ikimizi sınav yapsınlar senin gibileri bırak branşımı kendi branşında ikiye katlarım neyin lafındasın sen:) burada karşılıklı iki yorum yapıyoruz diye yolda selam vermeyeceğimiz adamlarla münakaşaya giriyoruz şaka gibi:) yaşlı da değilim hem yaşım 42 ama senle ben ags ye girerim istediğin zeka yarışmasına da girerim hatta branşın neyse o alanda ikimizi karşılaştırsınlar sana yenilirsem söz veriyorum mesleği bırakacağım. yan yana gelsek iki kelimeyi bir araya getiremezsin karşımda kalkmış bana yorum yapıyor:)) şaka gibi resmen.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Ocak 2026 20:56

Bakırköy'ü okul okul değerlendirmek lazım. Öğrencilerin epey bir kısmı farklı ilçelerden geliyor. İlçe geneli düşünürseniz görev yapılabilecek bir ilçe fakat akadmeik başarıda Bahçelievler vb. yerlerde onları geçen okulllar var. Ev kiraları meselesi ayrı sorun. Okullarda ise norm kadrolar dolu ama yıllardır ücretli çalıştırılan okullar da var. Üç beş sene önceye bu sayı çok fazlaydı. Beşiktaş ve Bakırköy gibi ilçelerde proje okullarına gelen yeni atama sayılarını araştırırsanız, farklı şeyler görürsünüz.

Bu arada bu ilçelerde yaş ve sene itibarıyla (özellikle kırsalda çalışanlar da) puanlar yüksek. Yakın okulları yazmaları ve bu şekilde yer değiştirmeleri olası.

graywolf13, 3 hafta önce

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Ocak 2026 21:00

Sadece eğitim değil genelde de böyle.

Vergiyi ödüyoruz, ödemeyenler affa uğruyor. Uğramadığı dönemlerde de yapılandırma yapılıyor.

Telefon hattı alıyorsunuz, yenilere kampanyalar yapılırken yıllardır üye olanlar bunlardan yararlandırılmıyor.

Ters giden birşeyler var diyeceğim ama sistemlı konuşsak neremiz doğru ki diyecek.

Hayydar, 3 hafta önce

Aynen biz de öyle yaptık hocam, önce Şark hizmetimizi bir yapalım dedik, arkadaşlar güldüler, "oğlum deli misin, Şark'ı yazıp da ne yapacaksın, kendi ilini yaz, nasılsa Şark görevi affı gelir." dediler, hakkaten onlar haklı çıktı ben haksız çıktım, paşa paşa Doğu'da doğu görevimizi çatır çatır yaptık, boşa yapmışız, zaten yapan yapmayan herkes bir tutuldu, af çıktı, herkes yapmış sayıldı, yanımıza kâr kalan; çileli geçen koca bir 5 yıldan başka bi şey değildi!!? Şimdi de merkezin keyfini süremiyoruz çünkü her an elimizde olmayan sebeplerden norm fazlası olup RESEN atanabiliriz!!? 2. defa Doğu görevine mecbur kalabiliriz!!?

Merkez okulunda bir arkadaş kendi branşında Ağustos'ta norm fazlası olduğunu öğrenince RESEN atanmayayim diye en kenar mahalleyi yazıp tayin oluyor, 1 ay sonra eski okulunda kendi branşında norm açılmış ve yerine de başka biri tayin edilmiş, böyle bir şey ancak ülkemizde yaşanır!!?

Hayydar
Memur
16 Ocak 2026 21:21

Bu da ülkemizde adalet sisteminin olmadığı anlamına geliyor!!?

Adalet herkese âdil işlemiyor, paran varsa biraz da iktidara yakınsan her ne türlü usulsüzlük/yolsuzluk yapsan da adalet senin yanında oluyor.

Misal bir ara konuşuluyordu, CarrefourSA marketler zincirinin bir öğretmen kadar ancak vergi verdiği ifade ediliyordu!!?

Serbest mesleklerden devlet hiç vergi alamıyor, misal bir emlakçı o kadar satış yapıyor, köşeyi dönüyor, fakat bu satışları müşteriden müşteriye yaptığı için hiç satış yapmış gözükmüyor, sorsan benim dükkânım var, ben vergimi tam veriyorum, asıl vergi vermeyen dükkânsız emlakçılık / galericilik yapanlardır, diyor!!?

Asıl konumuz MEB'in kendi yaptığı yanlışları(Şark görevi afları) yine kendi yanlışları (Norm fazlası resen ataması, 12 yıllık resen ataması vs) ile düzeltmeye çalışıyor olması!!?

Burada Şark görevini yapanın günahı ne!!?

atahoca, 3 hafta önce

Sadece eğitim değil genelde de böyle.

Vergiyi ödüyoruz, ödemeyenler affa uğruyor. Uğramadığı dönemlerde de yapılandırma yapılıyor.

Telefon hattı alıyorsunuz, yenilere kampanyalar yapılırken yıllardır üye olanlar bunlardan yararlandırılmıyor.

Ters giden birşeyler var diyeceğim ama sistemlı konuşsak neremiz doğru ki diyecek.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
16 Ocak 2026 21:26

Hay atana rahmet.

Mesele bu. Biz de diyoruz ki yahu niye bu işin esas sorumlularına tek kelime etmiyorsunuz da ilgisi alakası olmayana hem de yeterliliğini vb. durumları bilmeden ağzınıza dolayarak laf ediyorsunuz.

Hayydar, 3 hafta önce

Bu da ülkemizde adalet sisteminin olmadığı anlamına geliyor!!?

Adalet herkese âdil işlemiyor, paran varsa biraz da iktidara yakınsan her ne türlü usulsüzlük/yolsuzluk yapsan da adalet senin yanında oluyor.

Misal bir ara konuşuluyordu, CarrefourSA marketler zincirinin bir öğretmen kadar ancak vergi verdiği ifade ediliyordu!!?

Serbest mesleklerden devlet hiç vergi alamıyor, misal bir emlakçı o kadar satış yapıyor, köşeyi dönüyor, fakat bu satışları müşteriden müşteriye yaptığı için hiç satış yapmış gözükmüyor, sorsan benim dükkânım var, ben vergimi tam veriyorum, asıl vergi vermeyen dükkânsız emlakçılık / galericilik yapanlardır, diyor!!?

Asıl konumuz MEB'in kendi yaptığı yanlışları(Şark görevi afları) yine kendi yanlışları (Norm fazlası resen ataması, 12 yıllık resen ataması vs) ile düzeltmeye çalışıyor olması!!?

Burada Şark görevini yapanın günahı ne!!?

Talai
Memur
17 Ocak 2026 15:11

Yönetmelikte var ise uygulanması şarttır Bu işin sizcesi bizcesi olmaz Türkiye bir Hukuk devletidir

0109
Aday Memur
19 Ocak 2026 11:00

İdareciye uygula öğretmene uygulama yav aynı bakanlığa bağlı değilmiyiz.Çifte standart pozitif ayrımcılık ne derseniz deyin.Ben oy meselesi diyorum.İyi adam kötü adam.Biri korkutacak biti af edecek vazgeçirecek felan yuduminsanıda yiyecek.

sosylci01
Memur
22 Ocak 2026 13:09

Bir okulda 12 yıldan az çalışan öğretmenlere de performansa dayalı maaş sistemi getirilsin. Performans kriterleri, ilk 5 teki liselere üniversitelere kaç öğrenci gönderebildin ve teknoloji proje yarışmalarında derece olsun.

graywolf13
Şef
22 Ocak 2026 14:55

tamam ben beşiktaş'ta çalışacağım, sen de bağcılar'da çalış. hadi adil bir şekilde yarışalım ve görelim bakalım kim nitelikli liselere, top6'ya kaç öğrenci sokacakmış!
sosylci01, 2 hafta önce

Bir okulda 12 yıldan az çalışan öğretmenlere de performansa dayalı maaş sistemi getirilsin. Performans kriterleri, ilk 5 teki liselere üniversitelere kaç öğrenci gönderebildin ve teknoloji proje yarışmalarında derece olsun.

Ehil3
Aday Memur
22 Ocak 2026 14:59

Hayir tabiki de mümkün değil ogretmenler kabul etmez

sosylci01
Memur
22 Ocak 2026 17:02

Hani Bakırköy idi kanka :) Bağcılar nereden çıktı. Bol sudoku çözmeni nacizane tavsiye ederim.

graywolf13, 2 hafta önce
tamam ben beşiktaş'ta çalışacağım, sen de bağcılar'da çalış. hadi adil bir şekilde yarışalım ve görelim bakalım kim nitelikli liselere, top6'ya kaç öğrenci sokacakmış!

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
22 Ocak 2026 17:27

Hocam,

Kırsalda çalışırken -üç dört sene içinde- merkezdeki okulları geçmiştik. O zaman ortaokuldaydık.

Evet söylediğini direkt anlayanlara ders anlatmak çok güzeldir fakat yüksek puanlı okullarda da farklı sorunlar var.

Bir de Bakırköy ve Beşiktaşta (ilçe bazında genel olarak iyi görülmekle beraber) bulunan her okul aynı zannediliyor ya. Duyuma göre konuşuluyor. İnsanlar ilçede okul okul gezmiyor. Bir okula tayin oluyor, orada görev yapıyor. Okul bazında değerlendirilmeli. Lise taban puanlarına bakınca sıralamanın öyle bildindiği gibi olmadığını görürler.

Başka bir misal vereyim. İl dışından gelip İstanbul'u bilemeyenlere Beyoğlu, Taksim denilince çok cazip gelir. Fakat buradaki bazı okullarda çalışmak, sıkıntılı olarak görülen ve söylenen ilçelerde çalışmaktan kolay değildir. Morfinlenip okula gelen öğrenci görmedikleri için, çantasından tiner sigara ve oyun kağıtları çıkan öğrenci görmekdikleri için, darbedilip bıçaklanan eğitim kadroları görmedikleri ve duymadıkları için olara öyle gelir.

Eskiden yüksek puanlı okullara sınavla öğretmen olunurdu. Sonra boşluğa göre yer değişilirdi. Proje gelince -bizim sınav puanları iç edildi- iki dudak arasına kaldı, alan bilgisi ve formasyonun yerine kıymet ölçüsü itaat ve resim çekilmek oldu.

sosylci01, 2 hafta önce

Hani Bakırköy idi kanka :) Bağcılar nereden çıktı. Bol sudoku çözmeni nacizane tavsiye ederim.

graywolf13
Şef
23 Ocak 2026 03:06

yaptığım ironiyi dahi anlamamışsın! öğrenci başarısına göre performans değerlendirmesi istiyorsun, ben de ona cevap verdim. her bölgenin sosyoekonomik durumu ve zeka seviyesi farklı. bağcılarla beşiktaş yahut esenyurtla bakırköy bir mi? bu ilçelerde çalışan öğretmenler arasındaki yarış adil olacak mı? boş boş düşünceler!
sosylci01, 2 hafta önce

0109
Aday Memur
26 Ocak 2026 18:00

4.sınıftan başlanacağı için ilkokullarda bir sıkıntı olmaz çok güzelde olur.Branşlardada iyi olur sorun olmaz.Hem insanlar bıktı yönetmeliğe koyup uygulanmamasından.Uygukamayacaksan niye koyuyorsun kardeşim demezlermi adama.

Toplam 237 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi