Editörler : Pangaea
09 Ocak 2026 11:46

Memurluktan Öğretmenliğe geçiş hakkında çıkartılan 2026 yönetmelik ne diyor.

Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama

MADDE 6- (1) Bakanlık kadrolarında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen ünvanlı kadrolarda ilgili mevzuatına göre adaylıkları kaldırılmış olanlar ile hazırlık eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında görev yapmış olanlardan;

a) Devlet memurluğundan ayrılanlar, ilgili atama kararnamelerinde belirtilen alana kadrolu öğretmen olarak atanmak üzere yeniden atama,

b) Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olanlar, ilgili atama kararnamelerinde belirtilen alana kadrolu öğretmen olarak atanmak üzere kurumlar arası yeniden atama,

kapsamında başvuruda bulunabilir.

(2) Bu madde kapsamında gerçekleştirilecek atamalar, Bakanlığa tahsis edilen atama izniyle sınırlı olmak kaydıyla; öğretmenlik mesleğinde geçen hizmet süresi fazla olandan başlamak üzere ve başvuruda belirtilen tercihler de dikkate alınarak alanında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumuna yapılır. Hizmet süresinin eşitliği hâlinde diğer ünvanlarda Devlet memuru olarak geçen hizmet süresi fazla olanın ataması yapılır. Eşitliğin devam etmesi hâlinde atama, bilgisayar kurası yoluyla belirlenir.

Yenimemurrr
Aday Memur
09 Ocak 2026 23:37

güncel

albatros361
Aday Memur
10 Ocak 2026 00:30

Memur öğretmenleri de kapsar yönünde net bir açıklama bulamadım nette.

memuraday-y
Şube Müdürü
10 Ocak 2026 00:44

Bir bunu daha açıklayıcı şekilde açıklayabilir mi?

albatros361
Aday Memur
10 Ocak 2026 00:52

Daha önce öğretmen olup bırakanları kapsıyor galiba memur öğretmenler yok gibi

MATYAZ
Genel Müdür
10 Ocak 2026 08:48

Cimere felan yazsak net bir açıklama olur mu kopyalayıp yapistirirlar mi ? Mesela akademiye girdik 1 sene ücretsiz izin yada kurum eğitim için ayrı izin mi vercek? Diğer türlü hep hak kaybi

Izmır45
Aday Memur
11 Ocak 2026 15:39

aramızda yetkili bir kişiye ulaşacak var mı? bu değişiklik sonrası alıma mı çıkılacak münferid dilek

albatros361
Aday Memur
12 Ocak 2026 02:40

Yukarıdaki yönetmelik maddesini chat gbt ye yükle verdiği cvba bak

VHKİ-MEB
Şef
12 Ocak 2026 16:12

Beni üzmemek için olumlu cevap verebilir.

albatros361, 1 hafta önce

Yukarıdaki yönetmelik maddesini chat gbt ye yükle verdiği cvba bak

Izmır45
Aday Memur
12 Ocak 2026 17:10

Buradan anlaşılan daha önce MEB'de kadrolu çalışmış ve istifa etmiş ya da kurum değiştirenlere ger

Izmır45
Aday Memur
12 Ocak 2026 17:11

I dönüş imkanı veriyor. Bakalım MEB ne zaman duyuruya çıkacak

Izmır45
Aday Memur
12 Ocak 2026 21:13

Benim anlamadığım yıllardır bu düzenlemeyi bekleyen arkadaşlar neden yazmıyor

Adalarr
Aday Memur
12 Ocak 2026 23:11

Hala netlik yok burda başlık açıp yorum yapan arkadaşlar neredeler acaba.

memuraday-y
Şube Müdürü
13 Ocak 2026 10:13

Bu düzenleme ne anlama geliyor acaba?

VHKİ-MEB
Şef
17 Ocak 2026 19:01

Sevgili öğretmen olmak isteyen memur arkadaşlar. Anladığım kadarıyla sayımız azımsanmayacak kadar çok. Yolu yordamı bilen biri hakkımızı aramak için öncülük ederse arkasına takılmaya hazırım. Örgütlenelim. İmza kampanyası, twit etkinliği, ne etkili olursa beraberce sesimizi ilgili makamlara duyurup kendimiz için özel bir statü talep edelim. Biz bir sene yarım maaşa ve sonunda atamanın kesin olmadığı bir sisteme mecbur bırakılamayız.

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi