Editörler : Pangaea

kubosss
Daire Başkanı
10 Ocak 2026 23:39

Yönetmelikte açıkca belirtilmis cok haklisiniz ilçenizde veya yakın ilçelerde boş norm yokmu.bizim okulda 4 ogretmeniz 70 saat ders var tercih yapmasam da resen atayamayacaklar ama kalirsam da diğer arkadaşların hakkına girmiş olacağım tercih yaptım o sebeple bu arada sizi resen atamasalar bile resen görevlendire biliyorlar kafanıza yatan bir okul varsa tercih yapmak en mantıklısı istemediginiz bir okula görevlendirme yapabilirler

Ispatu61, 4 hafta önce
kadrosu okulda olan.muaf oluyor il ve ilcede norm fazlasi olanlar muaf olmayip resen atanacak.Akil.tutulmasi gercekten yonetmeligi nasil oyle yorumlayip.klavuz yayinladilar.Engellli ayrimimi yapiyor milli egitim. bu klavuzu kim. yayinladiysa derhal gorevden alinmali

trkçcnnt
Daire Başkanı
10 Ocak 2026 23:46

yazmıyor yazanlar okulumda norma düşmüştür bence
Ispatu61, 4 hafta önce
sendika ile gorusutum.atama olursa dava acariz dediler ayrica mebbise girince muaf yaziyor.mu sizin

trkçcnnt
Daire Başkanı
10 Ocak 2026 23:49

hocam kılavuzda kadrosu ilçede olanlar muaf değil diyor zaten, muaf yazanlar okulumda norm fazlasıdır onları muaf yapıp bizi yapmıyor tuhaf şekilde
atahoca, 4 hafta önce

Hocam, belirttiğiniz gibi madde açık. Arkadaşlar neye göre resen diyor anlamadım.

Yönetmelik maddesini yazmışsınız. Linki paylaşayım. 34. madde 7. bende bakılsın.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2026/01/20260109-1.htm

Duyuruyu da paylaşayım. 3.1'e bakılsın görülecek. O istisana il ve ilçe milli eğitimlerdeki ihtiyaç fazlaları için. Duyuru yönetmeliğe aykırı olabilir mi o da ayrı bir sorun.

https://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2026_01/09134306_2026_ocak_norm_kadro_fazlasi_ogretmenlerin_yer_degistirme_duyurusu.pdf

Engelli arkadaşlara genel tavsiyem öncelikle tüm haklarını öğrenmeleri, bunları madde madde bilgisayarda ya da çıktı halinde tutmaları, sorun yaşadıklarıda ise direkt yazılı müracaat etmeleri, gerekirse dava açmaları.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
10 Ocak 2026 23:57

Engelilerin hakları farklı. Norm fazlası vb. durumlardan etkilenmiyorlar. Yani norm hesabında puan durumuna bakmaksızın direkt muafiyet geliyor. Norm fazlası kalalar içinden belirleniyor.

trkçcnnt, 4 hafta önce
hocam kılavuzda kadrosu ilçede olanlar muaf değil diyor zaten, muaf yazanlar okulumda norm fazlasıdır onları muaf yapıp bizi yapmıyor tuhaf şekilde

trkçcnnt
Daire Başkanı
11 Ocak 2026 00:00

hocam benim çocuğum ağır engelli ve ben haklarımızı biliyorum zaten bu yüzden tayin istedim memleketime. şimdi sadece ilçemi yazacağım. büyük ihtimal ilçe grubundan resen olacak ama ben davayla döneceğime eminim. yönetmelikle kılavuz çelişiyor.
atahoca, 4 hafta önce

Engelilerin hakları farklı. Norm fazlası vb. durumlardan etkilenmiyorlar. Yani norm hesabında puan durumuna bakmaksızın direkt muafiyet geliyor. Norm fazlası kalalar içinden belirleniyor.

kimuni
Genel Müdür
11 Ocak 2026 00:01

engelliliğin devamı süresince ....

gibi bir şerahat görmüştüm sanki.

atahoca, 4 hafta önce

kimuni
Genel Müdür
11 Ocak 2026 00:03

nasıl yani böyle anlattığınız şekilde bir durum var ve ona rağmen norm fazlasısınız öyle mi?

peki resen atarlarsa dava mı açacağım diyorsunuz?

yanlış anlamadı isem ilk 2 satır üstteki gibi demişsiniz.

trkçcnnt, 4 hafta önce
hocam benim çocuğum ağır engelli ve ben haklarımızı biliyorum zaten bu yüzden tayin istedim memleketime. şimdi sadece ilçemi yazacağım. büyük ihtimal ilçe grubundan resen olacak ama ben davayla döneceğime eminim. yönetmelikle kılavuz çelişiyor.

trkçcnnt
Daire Başkanı
11 Ocak 2026 00:07

evet bizim muafiyetimiz bu kılavuzda iptal edilmiş, ben atama şefi ile görüştüm kamu zararı vs gibi bir şeyden bahsetti kaldı ki görevlendirme çalışıyorum zaten ama ilçede göründüğü için kadrom beni başka ilçeye yollamaya çalışıyorlar ve ilçe grubuna geçince zaten seçenek az olanların merkezi yerlerine her ilçenin kendi norma düşen öğretmeni öncelikli atanacak ben ilde iyi bir sıradayım ama kendi ilçemde olmayıp ilçe grubuna düştüğümde en uzak yerlere gönderileceğim gibi duruyor. bakalım pazartesi ilçe memle tekrar görüşeceğim.
kimuni, 4 hafta önce

nasıl yani böyle anlattığınız şekilde bir durum var ve ona rağmen norm fazlasısınız öyle mi?

peki resen atarlarsa dava mı açacağım diyorsunuz?

yanlış anlamadı isem ilk 2 satır üstteki gibi demişsiniz.

kubosss
Daire Başkanı
11 Ocak 2026 00:20

Zor bir durum hocam dava acilsa kesin kazanilir..Klavuz yayinlamislar geri doneceklerini sanmıyorum pazartesi tercihin son günü sali sonuçlar bende okulumu çok seviyordum ama geçen sene öğretmen atadılar ben norm fazlası oldum isbilmezlerin basimiza actiklarini çekmek zorunda bırakılıyoruz

trkçcnnt, 4 hafta önce
evet bizim muafiyetimiz bu kılavuzda iptal edilmiş, ben atama şefi ile görüştüm kamu zararı vs gibi bir şeyden bahsetti kaldı ki görevlendirme çalışıyorum zaten ama ilçede göründüğü için kadrom beni başka ilçeye yollamaya çalışıyorlar ve ilçe grubuna geçince zaten seçenek az olanların merkezi yerlerine her ilçenin kendi norma düşen öğretmeni öncelikli atanacak ben ilde iyi bir sıradayım ama kendi ilçemde olmayıp ilçe grubuna düştüğümde en uzak yerlere gönderileceğim gibi duruyor. bakalım pazartesi ilçe memle tekrar görüşeceğim.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
11 Ocak 2026 00:48

Haklarınızı bilmeniz ne güzel. Gereği yapılmazsa siz de gereğini yapınız, inşallah.

trkçcnnt, 4 hafta önce

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
11 Ocak 2026 15:18

güzel.

kubosss, 4 hafta önce

Evet okulda

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
11 Ocak 2026 15:21

kesin diye birşey yok hocam . ama şansını denesin.

kubosss, 4 hafta önce

Zor bir durum hocam dava acilsa kesin kazanilir..Klavuz yayinlamislar geri doneceklerini sanmıyorum pazartesi tercihin son günü sali sonuçlar bende okulumu çok seviyordum ama geçen sene öğretmen atadılar ben norm fazlası oldum isbilmezlerin basimiza actiklarini çekmek zorunda bırakılıyoruz

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
11 Ocak 2026 15:22

kamu zararı engellilerin hakkı çiğnendiği zaman oluşuyor. Açık hüküm var. yoruma tabi değil.

trkçcnnt, 4 hafta önce

Yondaimeminato
Daire Başkanı
11 Ocak 2026 19:41

Değerli hocam kadrosu milli eğitimde olanlar depo öğretmenler diye biliyorum, kadrosu herhangi bir okulda değil . Son çıkan yönetmelik daha önce dokunulmayan bu öğretmenleri de etkiledi. Bakanlık norm fazlası öğretmenlere kafayı fena halde takmış durumda. Kılavuz ile yönetmeliğin çakışması durumunda da esas olan yönetmelik olacaktır.

atahoca, 4 hafta önce

Hocam, belirttiğiniz gibi madde açık. Arkadaşlar neye göre resen diyor anlamadım.

Yönetmelik maddesini yazmışsınız. Linki paylaşayım. 34. madde 7. bende bakılsın.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2026/01/20260109-1.htm

Duyuruyu da paylaşayım. 3.1'e bakılsın görülecek. O istisana il ve ilçe milli eğitimlerdeki ihtiyaç fazlaları için. Duyuru yönetmeliğe aykırı olabilir mi o da ayrı bir sorun.

https://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2026_01/09134306_2026_ocak_norm_kadro_fazlasi_ogretmenlerin_yer_degistirme_duyurusu.pdf

Engelli arkadaşlara genel tavsiyem öncelikle tüm haklarını öğrenmeleri, bunları madde madde bilgisayarda ya da çıktı halinde tutmaları, sorun yaşadıklarıda ise direkt yazılı müracaat etmeleri, gerekirse dava açmaları.

f0xy
Şef
12 Ocak 2026 00:04

Ben kendi ilçemden tercih yapmadan ilçe grubundan bir ilçe için tercihte bulunursam. Nereye atanırım, atamam nasıl olur.

(Kendi ilçemde 10 norm fazlası öğretmen var açık sayısı 20 öğretmen, Diğer ilçede boş kadro sayısı 40 norm fazlası öğretmen sayısı 10)

Hayydar
Memur
12 Ocak 2026 00:23

Resen atamada puanı düşük olandan yüksek olana doğru değil mi atama sırası!??

Önceki norm fazlası atamalarında sıralama böyleydi, şimdi değişti mi acaba 🤔

ömer42
Genel Müdür
12 Ocak 2026 00:33

Kendi ilçenize re'sen atanırsınız hocam.

f0xy, 4 hafta önce

Ben kendi ilçemden tercih yapmadan ilçe grubundan bir ilçe için tercihte bulunursam. Nereye atanırım, atamam nasıl olur.

(Kendi ilçemde 10 norm fazlası öğretmen var açık sayısı 20 öğretmen, Diğer ilçede boş kadro sayısı 40 norm fazlası öğretmen sayısı 10)

Zeynp060606
Kapalı
12 Ocak 2026 00:48

Öyle olacak hocam klavuzda yazılı düşükten yükseğe doğru resen atama şeklinde olacak diye
Hayydar, 4 hafta önce

Resen atamada puanı düşük olandan yüksek olana doğru değil mi atama sırası!??

Önceki norm fazlası atamalarında sıralama böyleydi, şimdi değişti mi acaba 🤔

Zeynp060606
Kapalı
12 Ocak 2026 00:49

Öncelik kendi ilceniz olacak hocam
f0xy, 4 hafta önce

Toplam 59 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi