Editörler : Pangaea
09 Ocak 2026 22:31

Sendikaların etkin olması için ne yapmalı?

Sendikların etkin duruma gelmesi, cidden çalışanlar yararına iş yapması için neler yapılmalı?

Önce teşhis için bir iki nokta, uzman arkadaşlar durumu daha netleştirsin.

-Siyasetin etkisi ve baskısı sendikaları işlevsiz kılmakta.

-Sendikalarda yer alan yöneticilerin eğer memur sendikasındaysa siyasi olarak bir yerlere gelme arzusu kararları etkilemekte.

-Sendika üyelerinin hak meselelerinde dahi ideolojik yaklaşımları birleşmeyi engellemekte.

-Kamu Sendikacılığı haricinde (belki dahilinde de oluyordur) rüşvet işveren lehine davranılmasını sağlamakta.

-Sendikal eylemlerde duygusal baskılar öğretmenleri etkilemekte.

Evet, teşhis için birşeyler yazdım. Siz de yazın.

Çözüm olacak önerileri sonra yazalım. Şu kadarını söyeleyim şahsi ikballerini enleyecek tüzük değişiklikleri gibi her zehrin karşına bir panzehir yazmak çözümde bir adım olabilir.

yerlikarizma
Aday Memur
09 Ocak 2026 23:22

sendika üyeliğinden çık, hiç öyle bir beklentin olmasın hocam.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
09 Ocak 2026 23:26

Konu sendikada olmak ya da olmamak değil. Konu sendikalar nasıl asıl işlevini kazanır?

Hayal kurmak ya da kurmamak değil sadece ne yapılmalı?

yerlikarizma, 2 hafta önce

sendika üyeliğinden çık, hiç öyle bir beklentin olmasın hocam.

ta345
Şube Müdürü
09 Ocak 2026 23:27

sendikalar eğitim personeli için Etkin mi olacakmış!?

demeee!. :)

en az 40 tane alan var. ortak fikir olacak olsa bunun uğrayacağı en son yer eğitim çatısı olur kanaatim.

ta345
Şube Müdürü
09 Ocak 2026 23:33

unutun hocam böyle şeyleri.

toplum adeta öğretmen düşmanı olmuş nerdeyse.

daha bugün bu ekrandan yayın edilen haberi okuduk. malesef.

ben en kaliteli öğretmen olsam bile yapacağım en yerinde şey şu: dersine gir anlat geç. ötesine berisine hiç karışma. Zaten maaşlar çok düşük. tıp doktorlarını biz yetiştiriyoruz ama onlarla mukayesemiz bile sözkonusu değil.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
09 Ocak 2026 23:39

Hocam, ülke bazında değil kurum bazında düşünelim.

Yoksa durumun herkes farkında.

ta345, 2 hafta önce

unutun hocam böyle şeyleri.

toplum adeta öğretmen düşmanı olmuş nerdeyse.

daha bugün bu ekrandan yayın edilen haberi okuduk. malesef.

ben en kaliteli öğretmen olsam bile yapacağım en yerinde şey şu: dersine gir anlat geç. ötesine berisine hiç karışma. Zaten maaşlar çok düşük. tıp doktorlarını biz yetiştiriyoruz ama onlarla mukayesemiz bile sözkonusu değil.

ta345
Şube Müdürü
09 Ocak 2026 23:46

emek sarfediyorsunuz sanırım. bu tercihiğnize saygı duyuyorum.

Ancak inanmıyorum. netice itibari ile sadece çok emek sarfetmek de doğru değil.

Elinizde kalacak olan netice sadece kendini yormak olursa üzülürsünüz benden söylemesi.

yani 2 tane yeterli sebep verdiğimi düşünüyorum ama diğer başlığa yazdığımı buraya da yazayım sizin için : siz bildiğinizi yapın. yani ortaya bir başarı çıkacağına inanıyorsanız...

sinerjinize devam ediniz.

(kuvvetle muhtemel son yotumumdu bu başlık altındaki)

iyi çalışmalar

atahoca, 2 hafta önce

Hocam, ülke bazında değil kurum bazında düşünelim.

Yoksa durumun herkes farkında.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
09 Ocak 2026 23:58

Bu konuda -ek olarak- üzülecek yaşı çoktan geçtim. Ve ülkemde bundan fazla üzülecek çok şey var. Bu devede kulak değil.

ta345, 2 hafta önce

emek sarfediyorsunuz sanırım. bu tercihiğnize saygı duyuyorum.

Ancak inanmıyorum. netice itibari ile sadece çok emek sarfetmek de doğru değil.

Elinizde kalacak olan netice sadece kendini yormak olursa üzülürsünüz benden söylemesi.

yani 2 tane yeterli sebep verdiğimi düşünüyorum ama diğer başlığa yazdığımı buraya da yazayım sizin için : siz bildiğinizi yapın. yani ortaya bir başarı çıkacağına inanıyorsanız...

sinerjinize devam ediniz.

(kuvvetle muhtemel son yotumumdu bu başlık altındaki)

iyi çalışmalar

spock
Genel Müdür
10 Ocak 2026 07:03

Önce var olan sömür-sen'leri yok etmek gerek. O yüzden de sendikadan istifa etmek gerek. Önce var olanı yok etmezsen yerine düzgününü koyamazsın.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
10 Ocak 2026 09:30

Var olanı yok ettikten sonra ne yapmalı? Bir daha bu tip istismarın önüne nasıl geçilmeli?

spock, 1 hafta önce

Önce var olan sömür-sen'leri yok etmek gerek. O yüzden de sendikadan istifa etmek gerek. Önce var olanı yok etmezsen yerine düzgününü koyamazsın.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi