Editörler : Pangaea
09 Ocak 2026 22:43

Ders programı hazırlanırken adaletli davranılmaması konusunda yapılacaklar.

Merhaba sayın hocalarım, bugün başımdan geçen talihsiz ve çok saçma bir olayı anlatmak ve bunun karşısında ne yapılabilir fikirlerinizi almak istiyorum.

Okulumuzdan bir hocamız boş gününün pazartesi olmasını ve müdürü şikayet eden bir dilekçeyle ilçe mem?e göndermekle tehdit etti. Kendisinin hiçbir dayanağı yok sadece bazı kişiler neden pazartesi boş gün aldı eylül ayından itibaren ve ben almadım olayından ibaret. Eğer pazartesi günüm boş olmazsa dilekçeyi vereceğim dedi müdürle tartıştı ama müdür anlamsız biçimde en sonunda başından savmak için tamam demiş ve meğersem benim boş olan pazartesini artık ona verecekmiş ve bir kişiden dolayı ders programı keyfi olarak değişecekmiş. Hayatımda gördüğüm en saçma ve anlamsız bir olay hayretler içinde kaldım. Ortada büyük bir haksızlık var düşünceleriniz ve fikirleriniz nedir acaba bu durum da ne yapılmalı değerli hocalarım

ta345
Şube Müdürü
09 Ocak 2026 22:48

benim başıma benzer birşey geldi doğrusu. Ben sabretmeyi tercih ettim. Kendi kendine devam eden müdürle aramızda esrarengiz mahiyette sırrından kendimin de bihaber olduğu bir anlaşmazlık mevcut halen. Ancak bencve benlik bişi yok. ben programa itiraz etmeden kabul etmiştim çünkü.

başka ne oldu bilmiyorum. neyse sabretmenizi önerebilrim bence iyi oldu benim açımdan. ama yine de siz kendi bildiğinizi yapın yada doğru bildiğinizden şaşmayın.

spock
Genel Müdür
09 Ocak 2026 22:57

Senin pazartesi dersin yoktu ve bir öğretmenin sözlü itirazı neticesinde senin artık pazartesileri dersin var öyle mi?

Bu işler sözle olmaz. Önce okul müdürlüğüne dilekçe ile bütün öğretmenlerin ders programının haftanın günlerine dengeli bir şekilde dağıtılıp dağıtılmadığıın soracaksın. Gelen cevaba göre bakarsın.

Minefr34
Aday Memur
09 Ocak 2026 23:06

Evet hocam aynen bu şekilde oldu. Dönem başından beri devam eden bir program ve herkese eşit adil bir şekilde rastgele dağıtıldı kimsenin de itirazı olmadı ama bu hocamız bunda kasıt arayıp olayı biz bu boş gün olan pazartesinin sefasını sürüp biraz da ben keyfini çıkarayım demesiyle olay çok saçma bi duruma geldi ve müdür de sonunda kabul etti, sinirlenmemek elde değil böyle bir şey olabilir mi? Gerçekten boş günüm pazartesi olmasın sorun değil doğal bir şekilde ders programı değişebilir buna itirazım olmaz ama bir kişinin isteği üzerine değişmesine asla izin veremem.

spock, 2 hafta önce

Senin pazartesi dersin yoktu ve bir öğretmenin sözlü itirazı neticesinde senin artık pazartesileri dersin var öyle mi?

Bu işler sözle olmaz. Önce okul müdürlüğüne dilekçe ile bütün öğretmenlerin ders programının haftanın günlerine dengeli bir şekilde dağıtılıp dağıtılmadığıın soracaksın. Gelen cevaba göre bakarsın.

shadesofcool
Aday Memur
10 Ocak 2026 08:29

Pazartesi veya Cuma ikinize de verilebilir çok zor değil, kendi okulumda isteyen hocalarımıza bu konuda yardım edildi. Şu durumda sizden alınıp bir başka öğretmene verilmesi sizin açısınızdan kötü olmuş haklısınız. Fakat ben diğer hocanın dilekçe ile şikayete gidecek kadar nasıl bir program hazırlandı orayı anlamadım. Müdüründe tehdit ile bunu yapmasına şaşırdım. Bu durumdan memnun değilseniz bir haksızlık olduğunu düşünüyorsanız sizinde şikayet etme hakkınız var, kurul toplantısında konuşabilirsiniz. Fakat ilk önce müdürle görüşmek daha doğru olur.

Minefr34, 2 hafta önce

Evet hocam aynen bu şekilde oldu. Dönem başından beri devam eden bir program ve herkese eşit adil bir şekilde rastgele dağıtıldı kimsenin de itirazı olmadı ama bu hocamız bunda kasıt arayıp olayı biz bu boş gün olan pazartesinin sefasını sürüp biraz da ben keyfini çıkarayım demesiyle olay çok saçma bi duruma geldi ve müdür de sonunda kabul etti, sinirlenmemek elde değil böyle bir şey olabilir mi? Gerçekten boş günüm pazartesi olmasın sorun değil doğal bir şekilde ders programı değişebilir buna itirazım olmaz ama bir kişinin isteği üzerine değişmesine asla izin veremem.

10 Ocak 2026 09:29

ders programı gerekirse merkezi yapılmalı ama bu boş gün saçmalığı ortadan kalkmalı. branş öğretmenlerinde norm hesabı 21 den 25 e çıkmalı herkes 5 gün okulda olmalı. Bu anlamsız kavgalar öğretmenlik mesleğini zedeliyor.

0109
Aday Memur
10 Ocak 2026 14:09

Herkes kendisine göre yapılan proğrama adalet diyor hocam bu nasıl olacak .

Minefr34
Aday Memur
10 Ocak 2026 15:19

Hocam birisi çıkıp sen çok keyfini çıkardın biraz da ben çıkarayım diyip boş gününü değiştirirse ve müdür de başından savmak için tamam derse tam olarak bu adaletsizlik oluyor. Hayatım da hiç pazartesi cuma boş istemedim ne geldiyse o şekilde görevimi yerine getirdim zaten getirmek de zorundayım ama bu şekilde çok trajikomik oldu.

0109, 2 hafta önce

Herkes kendisine göre yapılan proğrama adalet diyor hocam bu nasıl olacak .

ta345
Şube Müdürü
10 Ocak 2026 15:59

ben olsam boşverrirdim çünkü böyle tiplerle uğraşmaya değmez. Sizin anlattığınızda sanki müdür diğer öğretmene güç yetirememiş sizi sessiz bulduğu için ... belki böyle olmuş olabilir mi dedim ama ben olsam ses çıkarmazdım.

dediğim gibi değmez bence gürültü patırtı çıkarmağa.

Minefr34, 2 hafta önce

Hocam birisi çıkıp sen çok keyfini çıkardın biraz da ben çıkarayım diyip boş gününü değiştirirse ve müdür de başından savmak için tamam derse tam olarak bu adaletsizlik oluyor. Hayatım da hiç pazartesi cuma boş istemedim ne geldiyse o şekilde görevimi yerine getirdim zaten getirmek de zorundayım ama bu şekilde çok trajikomik oldu.

baykuş123
Şef
10 Ocak 2026 17:48

Müdür hatalı davranmış.Ben olsam bu tehdide istinaden boş gün uygulamasını kaldırır o tehdit eden öğretmene de bol pencereli bir program ayarladım.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
10 Ocak 2026 18:01

Geri adım atılması yanlış, sene başında isteklerle alakalı form düzenlememesi yanlış, sene başı kurulunda kriterlerin konmaması yanlış fakat bol pencereli program da yanlış olur.

baykuş123, 2 hafta önce

Müdür hatalı davranmış.Ben olsam bu tehdide istinaden boş gün uygulamasını kaldırır o tehdit eden öğretmene de bol pencereli bir program ayarladım.

ta345
Şube Müdürü
10 Ocak 2026 18:08

hangi biriyle uğraşıp düzelteceksin :)

bizim müdür derse girmiyor. istemiyor da. eminim girecek osla bağırıp çağıracak bol bol. sevmiyor ki.

demekki çok başarısız ders anlatımında. heh.

kendi egosunun altında kırılan biri galiba. malum içi boş olunca egonun. :)

bartuc
Aday Memur
10 Ocak 2026 18:40

Boş gün kesin var ama günü problem olmuş. Bizde bazılarının bir, bazılarının iki günü boş iken bazılarının boş günü geçtim bol bol pencereli...

Talai
Aday Memur
10 Ocak 2026 21:51

Hocam bir dönem senin pazartesi günün boşmuş ikinci dönem de onunki boş olsun. Büyük bir olay değil bu.

Minefr34, 2 hafta önce

Talai
Aday Memur
10 Ocak 2026 21:53

Ders yükü aynı değildir.. Yoksa idareci adaletli davranmıyorsa verin şikayet dilekçesini

bartuc, 2 hafta önce
Boş gün kesin var ama günü problem olmuş. Bizde bazılarının bir, bazılarının iki günü boş iken bazılarının boş günü geçtim bol bol pencereli...

bartuc
Aday Memur
10 Ocak 2026 22:11

Daha yüksek dersi olanların bile boş günü var hocam. Çarşaf programlar siliniyor gösterilmiyor. Şikayet edince değişecek mi
Talai, 2 hafta önce

Ders yükü aynı değildir.. Yoksa idareci adaletli davranmıyorsa verin şikayet dilekçesini

Minefr34
Aday Memur
10 Ocak 2026 22:35

Olmaz hocam olmaz :) etik değil. Pazartesi senin neyine yarıyor diyen bir insana iyilik yapılır mı?

Talai, 2 hafta önce

Hocam bir dönem senin pazartesi günün boşmuş ikinci dönem de onunki boş olsun. Büyük bir olay değil bu.

okuryazar3
Müsteşar
10 Ocak 2026 23:42

Ooyyy oyy! Ne desem ki? Halen adalet liyakat,sistem vs.. bir şeylerden ümitlenen meslektaşlarımız var.

Yahu angarada dayın en azından teyzen yoksa, sırtını bir yerlere veya mÖbareklere dayayan biri değilsen adamı telef ederler valla. Ahbap çavuş ilişkileri ile yönetim anlayışının yerleşmediği, otağ kurmadığı bir metrekare bile alan kalmadı güzelim ülkemde, kralcıların yaptıklarından kralın iddia değil gerçek haberi bile yok:))

ta345, 2 hafta önce

ben olsam boşverrirdim çünkü böyle tiplerle uğraşmaya değmez. Sizin anlattığınızda sanki müdür diğer öğretmene güç yetirememiş sizi sessiz bulduğu için ... belki böyle olmuş olabilir mi dedim ama ben olsam ses çıkarmazdım.

dediğim gibi değmez bence gürültü patırtı çıkarmağa.

ta345
Şube Müdürü
10 Ocak 2026 23:48

dediğinizi biliyorum yani çok düşündüm ama ben gibisi yapamaz, yaniyapamam ben.

çünkü evvela kul hakkı , dahası yalancılık vs olmaz arkadaş yapamam ben.

Allah'a inandım ve güvendim. (işin zor diye bişi anlatmayın bana, benim Allah'ım herşeye gücü yeter ve herkesten büyüktür.)

ben böyle mutluyum valla.

saygılar.

okuryazar3, 2 hafta önce

Ooyyy oyy! Ne desem ki? Halen adalet liyakat,sistem vs.. bir şeylerden ümitlenen meslektaşlarımız var.

Yahu angarada dayın en azından teyzen yoksa, sırtını bir yerlere veya mÖbareklere dayayan biri değilsen adamı telef ederler valla. Ahbap çavuş ilişkileri ile yönetim anlayışının yerleşmediği, otağ kurmadığı bir metrekare bile alan kalmadı güzelim ülkemde, kralcıların yaptıklarından kralın iddia değil gerçek haberi bile yok:))

okuryazar3
Müsteşar
10 Ocak 2026 23:59

Mutlaka, vicdanlarımızla cüzdanlarımız arasında asla sıkışmayan, daima vicdani yönü ağır basan inançlı kullardan olabilmek hepimizin ümidi. İnsan olarak yaratılmışız, insanca yaşayıp şefaat, merhamet ümidiyle huzura çıkabilmeye çırpınmaktayız. Ümit varız İnşallah!

ta345, 2 hafta önce

dediğinizi biliyorum yani çok düşündüm ama ben gibisi yapamaz, yaniyapamam ben.

çünkü evvela kul hakkı , dahası yalancılık vs olmaz arkadaş yapamam ben.

Allah'a inandım ve güvendim. (işin zor diye bişi anlatmayın bana, benim Allah'ım herşeye gücü yeter ve herkesten büyüktür.)

ben böyle mutluyum valla.

saygılar.

ta345
Şube Müdürü
11 Ocak 2026 00:07

hım güzel. Tevekkül bizden tevfik Allah'tandır.

korkmaya gerek yok yani.

bir -iki şey yaşadım ama her seferinde misal adam işimi zorlaştırdığını mı düşündü ne bilmem fakat daha da kolaylaştı benim için. En basitinden arabam yoktu ama aldım Allah'a hamd olsun.

ya demek Allah'a güvenince zorlar kolay oluyormuş değil mi Elhamdulillah.

okuryazar3, 2 hafta önce

Mutlaka, vicdanlarımızla cüzdanlarımız arasında asla sıkışmayan, daima vicdani yönü ağır basan inançlı kullardan olabilmek hepimizin ümidi. İnsan olarak yaratılmışız, insanca yaşayıp şefaat, merhamet ümidiyle huzura çıkabilmeye çırpınmaktayız. Ümit varız İnşallah!

Toplam 29 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi