Editörler : Pangaea
10 Ocak 2026 11:28

Ünlülere Operasyon vs Okullarda Uyuşturucu

Öncelikler edebiyat öğretmenlerinden latinceden ödünç alınan vs (versus) kısaltması veya başlık için düzeltme rica edeyim.

Basın ve yayında hemen hemen her gün ünlülere operasyonla alakalı haberleri görüyoruz. Okullarda uyuşturucu kullanımının ciddi şekilde arttığını -yıllardır- duyuyoruz. Konu hakkında yapılan bir operasyon duydunuz mu?

m.r_f
Genel Müdür
10 Ocak 2026 13:23

Öğrencileri yakalarsanız hapse veya ıslah evine göndermeniz gerekir. Ünlüleri ücreti mukabilinde salabilirsiniz. Ayrıca konu ünlüler olunca gündem daha fazla meşgul oluyor bu konuyla, bu başlıktan da anlaşılabileceği gibi :)

kimuni
Genel Müdür
10 Ocak 2026 13:37

öğrencilere hiç dokunulmuyor hocam kişisel görüşüm yada gözlemim. sebebi de tahminimce :" onlar çocouktur " denmesi.

bizdede bir süre hapis yatmış 2 öğrenci geldi bu yıl. Sebebini bilmiyorum ama sanırım bir tanesi birini bıçakladığını söyledi. Diğerini hiç bilmiyorum

şunu gözlemledim : bu 2 öğrenciye hemen hiçbirşey yaptıramıyorsun yada çok az şey yaptırabiliyorsun. Dik dik bir şey ima eder gibi bakıyorlar bir şey istediğinde genellikle de yapmıyorlar.

bir şey istediklerinde çok ısrarcılar, doğrusu bakışlarından biraz korktum. Allah'a sığınırım.

öğrencilerden onlardan korktuğunu söyleyenler olmuştu yılın başında.

ben dersini anlat geç modundayum. Dersten çıkıp 150 metre uzaklaştıktan sonra hiçbirşekil muhatap olmuyorum. Derste de biraz mesafeliyim yada öyle olmaya çalışıyorum.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
10 Ocak 2026 14:01

Başlıkta da belirttiğiniz hususa işaret var. Okullarda, gençlerde hızla yayılan bu konu gündeme alınmazken, herkesin söylemese de sezdiği, onaylamadığım davranışlar da olsa hukuken koruma altında olan gizliliklerin saçılması gündemi bu kadar meşgul ediyor.

Birkaç sene önce bir öğrenci nakil gittiği okuldan, uyuşturucu kullanıyor diye sevinerek ayrıldığı eski okuluna dönüyorsa, bazı okullarda arkadaşlarımızın veliyi çağırma eşiği morfin kullanımı olduysa, çocuklar apartmanlarının önünde uyuşturucu satılmasını şikayet etmelerine rağmen müdahale edilmediğini söylüyorsa, başka biri mahallede çocukken torbacılık yaptırıldığı ve ödünün koptuğunu belirtiyorsa, bizzat öğretmenin okulun karşısında yapılan birşeyi ihabarına rağmen durum değişmiyorsa ne denebilir.

Hem görünen koskaca bataklık dururken sinek avlamak niye?

m.r_f, 2 hafta önce

Öğrencileri yakalarsanız hapse veya ıslah evine göndermeniz gerekir. Ünlüleri ücreti mukabilinde salabilirsiniz. Ayrıca konu ünlüler olunca gündem daha fazla meşgul oluyor bu konuyla, bu başlıktan da anlaşılabileceği gibi :)

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi