Editörler : Pangaea
10 Ocak 2026 21:36

AGS ve EKPSS Öğretmenlik
Merhaba arkadaşlar, ekpssden ve ags den puanım var. hangisinden başvuru yapmamın bana daha çok faydası olur. ekpss öğretmenlikte akademi eğitimi olacak mı ? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

kimuni
Genel Müdür
10 Ocak 2026 21:52

merhaba,

ekpss seçersen kadrolu başlıyorsun. Ayrıca müdür ve diğer amirlerin senin sağlık bilgilerini görebilir. Bu hiç hoş değil ama öyle bir durum olacak.

her iki durumda akademi olacaktır tahminimce. Çünkü ben mesela 5 yıllık öğretmenim ve ekpss ile atandım ama adaylığa tabii idim.

sen karar ver. ags ile atanırsan kimse engelli olduğunu bilmez diye düşünüyorum, diğer süreçler aynı.

casper3434
Aday Memur
10 Ocak 2026 22:05

teşekkürler. Bende her iki tarafta akademi eğitimi olacağını tahmin ediyorum.Peki 2022 ekpss puanımı kullansam tekrar akademi eğitimine tabi olur muyum bu da muallak benim için
kimuni, 1 hafta önce

merhaba,

ekpss seçersen kadrolu başlıyorsun. Ayrıca müdür ve diğer amirlerin senin sağlık bilgilerini görebilir. Bu hiç hoş değil ama öyle bir durum olacak.

her iki durumda akademi olacaktır tahminimce. Çünkü ben mesela 5 yıllık öğretmenim ve ekpss ile atandım ama adaylığa tabii idim.

sen karar ver. ags ile atanırsan kimse engelli olduğunu bilmez diye düşünüyorum, diğer süreçler aynı.

kimuni
Genel Müdür
10 Ocak 2026 22:54

bence aynı şey olur. zaten ekpss puanları 4 yıl geçerli ondan 2022 puanını kullanamayada bilirsiniz.

casper3434, 1 hafta önce
teşekkürler. Bende her iki tarafta akademi eğitimi olacağını tahmin ediyorum.Peki 2022 ekpss puanımı kullansam tekrar akademi eğitimine tabi olur muyum bu da muallak benim için

casper3434
Aday Memur
10 Ocak 2026 23:02

çok teşekkür ediyorum
kimuni, 1 hafta önce

bence aynı şey olur. zaten ekpss puanları 4 yıl geçerli ondan 2022 puanını kullanamayada bilirsiniz.

VHKİ-MEB
Şef
11 Ocak 2026 09:38

EKPSS ile başvur, atanman daha kolay olur.

Peyami.safa81
Aday Memur
11 Ocak 2026 11:50

Ekpss ile girersen zorunlu hizmetten muafsın, resen atamalardan muafsın, erken emeklilik şansın var ekpss daha avantajlı.

kimuni
Genel Müdür
11 Ocak 2026 11:55

sadece ekpss ile atanmış olmak resen atamalardan muafiyet sağlar mı hocam?

ben "engelliliğin devamı süresince" gibi bir ibare gördüm de ...ama tek bir kez okudum yeni yönetmeliği.

acep benim bilmediğim bir şey var mı, sorabilir miyim?

Peyami.safa81, 1 hafta önce

Ekpss ile girersen zorunlu hizmetten muafsın, resen atamalardan muafsın, erken emeklilik şansın var ekpss daha avantajlı.

Peyami.safa81
Aday Memur
11 Ocak 2026 12:18

%40 ve üzeri raporun varsa resen atamadan muafsın. İster ekpss ile atan ister normal. Ben de norm fazlasıyım mebbiste şuanda resen atamadan muaftır yazıyor. Rotasyon yapılırsa ondan da muaf olacağız.

kimuni, 1 hafta önce

sadece ekpss ile atanmış olmak resen atamalardan muafiyet sağlar mı hocam?

ben "engelliliğin devamı süresince" gibi bir ibare gördüm de ...ama tek bir kez okudum yeni yönetmeliği.

acep benim bilmediğim bir şey var mı, sorabilir miyim?

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi