Editörler : Pangaea
11 Ocak 2026 00:54

Norm fazlası atamalar yapılıyor, çok canlar yanacak!?

Yine bir norm fazlası atamalar ayın 15'i gibi yapılmış olacak, yine çok canlar yanacak!!?

Kurunun yanında yaş da yanacak!!?

Belki hatta kuru hiç yanmayacak!!?

Paşa paşa Şark görevini yapıp Batı'ya gelen de tekrar Şark görevine RE'SEN GÖNDERİLEBİLECEK!!?

Öte yandan ŞARK hizmeti nedir bilmeyip AFFA UĞRAYANLAR belki de kendi kurumlarında norm fazlası olmayıp merkezde göreve devam edebilecek!??

Türlü adaletsizlik sarmalı içinde altta kalanın canı çıkacak, üste çıkan bu şekilde kurtulacak!?

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
11 Ocak 2026 00:59

Ne kadar norm fazlası varmış. Gönder gönder bitiremediler.

Bu kadar norm fazlası nasıl oluşmuş, bu oluşana kadar nasıl tedbir alınmamış. İnsanları kiraların ve ulaşımın bu kadar pahalı olduğu bir dönemde, çocuklarının eğitimi ve ailesinin işinin yeri belli olmasına bir dönemde oradan oraya gönder gönder. O ne güzel(!)

berkaydal
Genel Müdür
11 Ocak 2026 01:11

Öğretmenin diğer bakanlıklara tabi olması kuralı değişmedikçe norm fazlası durumunun çözümü mümkün değil. Teknoloji çağında bu ayarlamalar insanların isteklerine göre ayarlanabilir.

Diğer temel mevzu doğuda çalışana ek ücret verilmesi. Doğuyu zorunlu değil avantajlı hale getirmedikçe norm fazlası olayı bitmez.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
11 Ocak 2026 01:19

Doğudan kasıt sadece bölge değil, kastedilen imkanlar herhalde. Yoksa batıda da eşeğin gitmediği yerler var. Bir de öğrenci ve veli profilinin çok zorladığı okullar için de teşvik düşünülmeli. Zamanında zümre başkanları toplantısında, toplantının olduğu okulun müdürü, falan okulda gelen var mı, diye sormuştu. Ben, deyince, size fazla maaş vermeliler. Sizden bir öğrenci geldi, tüm okul başedemiyoruz, bir gün kapıyı deliyor, ertesin başka bir şey (her gün bir vukuat) diyerek samimi olarak bunları demişti. Bizde bir sınıflarda tiner kullananlar, torbacılık yapanlar, toplanıp adamları darbedenler vardı, orada ise bunlar yoktu.

berkaydal, 1 hafta önce

Öğretmenin diğer bakanlıklara tabi olması kuralı değişmedikçe norm fazlası durumunun çözümü mümkün değil. Teknoloji çağında bu ayarlamalar insanların isteklerine göre ayarlanabilir.

Diğer temel mevzu doğuda çalışana ek ücret verilmesi. Doğuyu zorunlu değil avantajlı hale getirmedikçe norm fazlası olayı bitmez.

okuryazar3
Müsteşar
11 Ocak 2026 01:35

Yeni nesil evlenemiyor, evlense çocuk yapmayı erteliyor, öğrenim çağındaki nüfus azaldıkça okulların öğrenci sayıları düşüyor, emekli maaşı bağlanma oranı çalışan maaşının % 40 larına tekabül edince resen emekliye kadar kimse emekli olmuyor, çözüm yerine kaos dayatmakla bu bakanlık eline yüzüne bunu da bulaştırır. Versinler çözüm istiyorlarsa emekli aylığı bağlanma oranını eskiden olduğu gibi maaşın % 80 i 75 ini valla 300 bin öğretmen açığı olur:))

Esaslı rotasyon İnşallah 2028 en geç ümidiyle nefes almaktayız:))

Abıhayat2
Memur
11 Ocak 2026 06:29

öyleleri var ki keşke ülke dışına atasalar. şahsın biri 7 yıl depoda yattım ne rahattı şimdi okula gorevlendiriyorlar diye cemkiriyordu. yaşadığım ilde 1200 küsür öğretmen depoda bir okadar da okullarda norm fazlası var. sizi bilmem ama benim kanıma dokunuyor

Zeynp060606
Memur
11 Ocak 2026 07:53

Öncelik neden bu gruba verilmiyor anlamıyorum zaten. Yetmemiş mi acaba 7 yil ? Keşke ben de öyle bir kenara çekip dinlendirseler ama gel gör ki puan düşüklüğü sebebi ile yine ilk biz harcanıyoruz. Resen atama da neden mesela bu kişiler gitmiyor
Abıhayat2, 1 hafta önce
öyleleri var ki keşke ülke dışına atasalar. şahsın biri 7 yıl depoda yattım ne rahattı şimdi okula gorevlendiriyorlar diye cemkiriyordu. yaşadığım ilde 1200 küsür öğretmen depoda bir okadar da okullarda norm fazlası var. sizi bilmem ama benim kanıma dokunuyor

spock
Genel Müdür
11 Ocak 2026 08:38

Bu kadar norm fazlasının büyük kısmı yıllardır il emrine ve ilçe emrine atanan öğretmenlerden oluşuyor zaten. Bir ara "okul emrine verirler mi" diyen görür müyüm diye düşünmeye başlamıştım.

atahoca, 1 hafta önce

Ne kadar norm fazlası varmış. Gönder gönder bitiremediler.

Bu kadar norm fazlası nasıl oluşmuş, bu oluşana kadar nasıl tedbir alınmamış. İnsanları kiraların ve ulaşımın bu kadar pahalı olduğu bir dönemde, çocuklarının eğitimi ve ailesinin işinin yeri belli olmasına bir dönemde oradan oraya gönder gönder. O ne güzel(!)

Abıhayat2
Memur
11 Ocak 2026 09:18

atamada hem okullardaki hem de depodaki öğretmenler atanır. ama depodakiler sağlık veya başka bir sebep bulup yine yerinde kalıyor. mahkeme yolu açık milli eğitim uğraşıp duruyor boşuna. tuz baştan kokmuş.
Zeynp060606, 1 hafta önce
Öncelik neden bu gruba verilmiyor anlamıyorum zaten. Yetmemiş mi acaba 7 yil ? Keşke ben de öyle bir kenara çekip dinlendirseler ama gel gör ki puan düşüklüğü sebebi ile yine ilk biz harcanıyoruz. Resen atama da neden mesela bu kişiler gitmiyor

FIRTINALI
Şube Müdürü
11 Ocak 2026 09:28

Norm atamalarındaki bu ısrarın sonu yargıda biter, orası kesin. Çünkü yapılan iş, idarenin yıllardır biriktirdiği planlama hatalarını, öğretmenin sırtına yükleyerek temizleme çabasından ibaret. Asıl çözüm 'şeffaf rotasyon' iken, işi 'norm fazlası' üzerinden zorla çözmeye kalkmak, insanları bulunduğu yere çivilemekten başka bir şeye yaramaz. Merkezdeki adamı alıp 3. bölgeye 'resen' atayıp orada unutmak, sürdürülebilir bir politika değil. Bakanlık şu an sert duruyor olabilir ama sahadaki o 'kader mahkumu' psikolojisi ve açılacak davalar işi çok karıştıracak. Gidişat tıkanıklığa doğru.

MALATYA BATTALGAZİ
Şube Müdürü
11 Ocak 2026 10:24

Aslında çözümü çok basit. Emeklilik yaşı düşürülüp emekli maaşları düzeltilirse mevcut öğretmenlerin en az üçte biri emekli olur, norm fazlası ve atama bekleyen öğretmen sorunu kendiliğinden çözülür.

11 Ocak 2026 10:28

adam ankaraya il emri gelmiş ankaranın göbeğinde ilçeye gitmiyor eşim başka yerde çalışıyor diye mahkemeye gidiyor mahkeme resen atamasını iptal ediyor. iyi de bu kişiler norm fazlası derse girmeden maaş alıyor nasssssssıl oalcak

11 Ocak 2026 10:33

norm fazlası had safhada bir yandan atama bekleyenler bir tarafta öğretmensiz sınıflar bir tarafta depoda yatanlar bir de bunların üstüne nüfusun azalması ve zorunlu eğitimin kısalması gündemde bu işin çözümü maalesef demir yumrukla alınan sert kararlar ile mümkün bence bakanlık 10 yıllık bir plan yapıp ihtiyaç fazlalık bunların tamamını şeffaf bir şekilde açıklamalı

Zeynp060606
Memur
11 Ocak 2026 10:51

Tamam ama benim gibi olanları suçu ne? Bu okula da yeni geçtim zaten çocuklar bana alıştı ben çocuklara ve ortama. Sonuç : sen burdan da gideceksin tamam gideyim sorun yok ama depodaki adam öylece oturuyor ona neden sen git buraya demiyorsun. Gerçekten büyük haksızlık dönüyor ve insanı meslekten soğutuyorlar
Abıhayat2, 1 hafta önce
atamada hem okullardaki hem de depodaki öğretmenler atanır. ama depodakiler sağlık veya başka bir sebep bulup yine yerinde kalıyor. mahkeme yolu açık milli eğitim uğraşıp duruyor boşuna. tuz baştan kokmuş.

Peyami.safa81
Aday Memur
11 Ocak 2026 11:47

Doğru tespit kesinlikle yapılmalı ama adamlar tam tersini yapıyor. Emekliyi açlığa fakirliğe teslim ettiler. Bu şartlarda kimse emekli olmaz.

MALATYA BATTALGAZİ, 1 hafta önce

Aslında çözümü çok basit. Emeklilik yaşı düşürülüp emekli maaşları düzeltilirse mevcut öğretmenlerin en az üçte biri emekli olur, norm fazlası ve atama bekleyen öğretmen sorunu kendiliğinden çözülür.

spock
Genel Müdür
11 Ocak 2026 12:08

3. Bölgeye kim gidecek? Merkeze kim gidecek? Kim hangisini hak ediyor? Buna kim nasıl karar veriyor?

FIRTINALI, 1 hafta önce

Norm atamalarındaki bu ısrarın sonu yargıda biter, orası kesin. Çünkü yapılan iş, idarenin yıllardır biriktirdiği planlama hatalarını, öğretmenin sırtına yükleyerek temizleme çabasından ibaret. Asıl çözüm 'şeffaf rotasyon' iken, işi 'norm fazlası' üzerinden zorla çözmeye kalkmak, insanları bulunduğu yere çivilemekten başka bir şeye yaramaz. Merkezdeki adamı alıp 3. bölgeye 'resen' atayıp orada unutmak, sürdürülebilir bir politika değil. Bakanlık şu an sert duruyor olabilir ama sahadaki o 'kader mahkumu' psikolojisi ve açılacak davalar işi çok karıştıracak. Gidişat tıkanıklığa doğru.

Hayydar
Memur
11 Ocak 2026 13:10

Şark görevi affı verilmemeli, herkes en az 3-5 yıl Şark görevi yapmalı, öğretmenim direkt Batı'da göreve başlayınca artık üstüne bi de af gelince artık doğuya gönderemezsin!!?

Öte yandan ağa, paşa, komiser, vali, kaymakam vs. eşleri de il merkezlerine verilince tanı özür atamaları devreye girince Doğu'da sadece Ankara'da dayısı olmayan kalıyor.

spock, 1 hafta önce

3. Bölgeye kim gidecek? Merkeze kim gidecek? Kim hangisini hak ediyor? Buna kim nasıl karar veriyor?

spock
Genel Müdür
11 Ocak 2026 14:12

Ben bir köydeyken okulumuzda bir kaymakamın hanımı vardı. 3 yıl çalıştım orada hiç o hocayı görmedim. Her dönem ilçe merkezinde görevlendirme...

Hayydar, 1 hafta önce

Şark görevi affı verilmemeli, herkes en az 3-5 yıl Şark görevi yapmalı, öğretmenim direkt Batı'da göreve başlayınca artık üstüne bi de af gelince artık doğuya gönderemezsin!!?

Öte yandan ağa, paşa, komiser, vali, kaymakam vs. eşleri de il merkezlerine verilince tanı özür atamaları devreye girince Doğu'da sadece Ankara'da dayısı olmayan kalıyor.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
11 Ocak 2026 14:26

Bize de şube müdürünün hanımı gelmişti. Bir dönem boyunca hiç görmedik. En sonunda okul müdürü arkadaş şube müdürüne "kadromuz dolu gözüküyor" öğretmen gelemiyor, diye baskı yapınca merkeze aldılar. Sonra da emekli olmuş herhalde. Şube Müdürü fena biri değildi ama branş öğretmeni açığının etkisini azaltmak için öğretmenleri köy köy dolaştırma yetkisi istiyordu. Üç beş senelik öğretmen olan biz, hocam servis ayaralayacak mısınız, birden fazla okula giden hiçbir okula yar olmuyor, şeklinde bir öğretmenler odası konuşması ile kendilerine cevap vermiştik.

spock, 1 hafta önce

Ben bir köydeyken okulumuzda bir kaymakamın hanımı vardı. 3 yıl çalıştım orada hiç o hocayı görmedim. Her dönem ilçe merkezinde görevlendirme...

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
11 Ocak 2026 14:31

Burada aile birliği vb. sıkıntılar ortaya çıkıyor. Şişi de kebabı da yakmayacak tedbir alınmalı. Aile birliği önemli, kimsenin kazancında da gözümüz yok, Allah daha çok versin. Fakat insanlar depoda bekliyor, ben eşşek gibi çalışıyorum, diye serzenişte bulanabiliyorlar.

Yedek öğretmen uygulamasını, yurtdışında olan raporlu öğretmenlerin yerine derse girme vb. uygulamaları ben depoda olsam hoşuma gitmeyeceği için öneremiyorum.

Kadro dondurma, maaşın belli bir oranını verme, ücretsiz izin verme (doğum izni statüsünde yani normal ücretsiz izin hakkı haricinde) gibi uygulamalar bilmiyorum nasıl karşılanır. Normal karşılansa öğretmenlikten soğulmaması için hizmet içi kurs gerekebilir.

spock, 1 hafta önce

Bu kadar norm fazlasının büyük kısmı yıllardır il emrine ve ilçe emrine atanan öğretmenlerden oluşuyor zaten. Bir ara "okul emrine verirler mi" diyen görür müyüm diye düşünmeye başlamıştım.

berkaydal
Genel Müdür
11 Ocak 2026 14:35

Tabi hocam.

Bence öncelikli mevzulardan biri hizmet puanı kriterleri ve aralığı. 20 ile 50 arasında verilmeli. Bölge, merkeze uzaklık, ulaşım, ısınma durumu, öğrenci sayısı, okulun fiziki şartları, öğretmen sayısı vs hepsi ayrı bir puan sebebi olmalı. Çözüm her şey için var. bir 5 sene oturması sürer sadece ama kim dinliyor ki bizi.

atahoca, 1 hafta önce

Doğudan kasıt sadece bölge değil, kastedilen imkanlar herhalde. Yoksa batıda da eşeğin gitmediği yerler var. Bir de öğrenci ve veli profilinin çok zorladığı okullar için de teşvik düşünülmeli. Zamanında zümre başkanları toplantısında, toplantının olduğu okulun müdürü, falan okulda gelen var mı, diye sormuştu. Ben, deyince, size fazla maaş vermeliler. Sizden bir öğrenci geldi, tüm okul başedemiyoruz, bir gün kapıyı deliyor, ertesin başka bir şey (her gün bir vukuat) diyerek samimi olarak bunları demişti. Bizde bir sınıflarda tiner kullananlar, torbacılık yapanlar, toplanıp adamları darbedenler vardı, orada ise bunlar yoktu.

Toplam 92 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi