Editörler : bilgisayartekniker
11 Ocak 2026 12:01

Yardımınıza ihtiyaç var abiler ablalar
Sözleşmeli personel çalıştırılmasına dair yönetmeliğin 6. maddesinin (d) bendinde aşağıdaki ifade yer almaktadır: "Hizmetinin gerektirdiği pozisyona ihtiyaç kalmaması." Bu maddeye dayanarak idare, "sene sonunda senin pozisyonuna ihtiyaç kalmadı" diyerek sözleşmeyi feshedebilir mi? Örneğin ben KPSS'den 90 puan alarak atanmış bir inşaat mühendisiyim. Yani yüksek bir puanla, liyakate dayalı şekilde göreve gelmiş bir personelim. Buna rağmen "pozisyona ihtiyaç kalmadı" denilerek işten çıkarılma riski varsa, emeğimizi ve kazanılmış hakkımızı nasıl koruyabiliriz? Bu "ihtiyaç kalmaması" durumuna kim, hangi kriterlere göre karar veriyor? Keyfi bir uygulamanın önüne nasıl geçiliyor?

yengineer
Aday Memur
11 Ocak 2026 12:43

Kısaca söylemek gerekirse, kafanıza takmanızı gerektirecek bir şey değil. Genel olarak o ihtiyaç bitmez, keyfi bir uygulama olursa da yargıdan döner. Zaten 3 yıl sonra kadroya geçmiş olacaksınız.

TskOfficer
Aday Memur
13 Ocak 2026 08:20

Bu konu ile ilgili 4b bölümünde bir arkadaş paylaşım yapmış. Belediyelerde sıkıntı olma ihtimali var. Kurumlarda çok çok istisnadır belki ama belediyeler siyasi yerler olduğu için çok göze batana böyle birşey yapabilirler. Kılıfına da uyduruyorlar mahkeme falan hikaye oluyor komşu belediyemizde örneği var korkutma amaçlı yazmadım ama burasıda türkiye tabi herşey mümkün. Belediye harici yerler için ben olsam korkmazdım ülke batmadıkça birşey olmaz.

Uss34
Aday Memur
17 Ocak 2026 22:54

kral kpss ile giren adama bunun yapılması saçma geliyor 4B başlık açan arkadaş kpss ile girmemiş bir proje dahilinde girmis
Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi