Editörler : Pangaea
11 Ocak 2026 12:27

Rotasyonun dayanağı ne ?

Arkadaşlar. Bizim okulda da konuşuluyor. Bu rotasyonla ilgili bir genelde, duyuru vs duydunuz mu gördünüz mü?

11 Ocak 2026 12:59

Helal olsun nasıl bu kadar haberlerin dışında kalıyorsunuz hiç mi bir eğitim sayfası grubu takip etmiyorsunuz? Ben de enayi gibi her türlü sıkıntılı haberi ilk görenlerden oluyorum :)

0109
Aday Memur
11 Ocak 2026 13:05

Okullar için hayırlı olması

Peyami.safa81
Aday Memur
11 Ocak 2026 15:10

Bu hayatta tek haber kaynağınız okulda konuşulanlar olmasın.

graywolf13
Şef
11 Ocak 2026 15:40

böyle dünyadan habersiz bir şahsın öğretmen olması gerçekten rezilliktir. kim bilir kaç yaşında. kendisine de rotasyon vurmuş bir eski toprak anlaşılan. daha kaynaklara ulaşmayı dahi bilmiyor! böyleleri bir de baş olup 25 bin fazla maaş alıyor. yazıklar olsun!

sosylci01
Memur
11 Ocak 2026 16:03

Rotasyonun hiçbir dayanağı yok hocam. Şark görevini yapmış, puanını toplamış, o puanla bir yere gelmiş öğretmeni yerinden oynatamazsın. Oynatırsan kaos çıkar. İş barışı bozulur. Maddi külfetlerini saymıyorum bile.

darkodark
Genel Müdür
11 Ocak 2026 16:39

Hocam öncelikle rotasyon haberlerinin yeniden gündeme gelme sebebi 9 ocak 2026'da Yönetmelikte yapılan bir değişiklik sonucu resmi gazetede yeniden yayınlanmasıdır. 2015'ten beri yönetmelikte zaten olan ama süresi 8 yıl olan rotasyon 9 ocak'ta yapılan sadece bir değişiklikle( 8 yıl yerine aynı okulda kalma süresi 12 yıl oldu) yeniden yayınlandı.

Bunu birçok kişi " rotasyon geldi" diye yorumladı. Ama benim okuduğum , anladığım (belki de yanlıştır) şudur.

*sadece yönetmelikle rotasyon yapılması mümkündür ama mahkemeden dönme ihtimali çok çok fazladır deniiyor.

* Kanunlaştırarak gelirse o zaman mahkemeye verilse bile uygulayıcıların eli güçlenir ama yine de yüzde yüz mahkeme kazanılır ya da kaybedilir diye bir durum yokmuş.

* Rotasyon ile ilgili birkaç sendika başkan ya da temsilci düzeyinde " geçmişte de uygulanamadı bundan sonra da bu haliylr uygulanamaz" açıklamaları yaptı.

* "Mahkemeden döner" diyenlerin kaynağı " hiçbir kanunda yer almayan, göreve başladığında belli olmayan, ne getirip ne götüreceği belli olmayan ve SIRF ÇALIŞMA YILINA" BAĞLI OLAN bir uygulama genellikle " keyfi" olarak değerlendiriliyor deniyor.

darkodark
Genel Müdür
11 Ocak 2026 16:55

* Bazı arkadaşlar " norm fazlasını nasıl 50-60 km uzağa gönderiyor o zaman rotasyonu da yapar" diyorlar ama bu iki konu birbirinden çok farklı. " Norm fazlası" demek, " maaşını tam olarak aldığı halde devlete hizmet edemeyen statü" demekmiş, yani bir köyde resim öğretmenine ihtiyaç var, merkezde de 3 tane norm fazlası resim öğretmeni varken devlet "sırf onlar oraya gitmek istemiyor" diye köy için de yeni bir öğretmen atarsa "bu DEVLETİ ZARARA UĞRATMAK" olarak görülüyor ve çok özel sebepler olmadıkça son 2 yılda yapılan norm fazlası atamalar da eski göreve iade olduğunu ben duymadım.

* Yani rotasyonda belki 40 belki 80 bin kişi yer değiştirmek durumunda kalacak, bunlardan bazıları rotasyon isteyen arkadaşların savunduğu gibi " merkezin en güzel okulunu daha mesleğin ilk yıllarında yerleşmiş ve artık kıpırdamıyor" tezine uygun olsa da bence büyük çoğunluğu doğunun en ücra köşelerinde 4-8 yıl çalışmış, sonra kendi ilinin bir köyüne gelip 4-8 yıl daha çalışmış ve sonunda mesleğin yarısını tamamladığını düşünüp evine yakın bir okula geçmiştir, özellike sınıf öğretmenlerinde bu durum çok var. Şimdi bu kişilere tekrardan " 12 yıl doldu" diyerek sadece yıl sebepli göndermek "mahkemeden dönme ihtimali olan bir karardır deniyor, Zira önceki Bakanlardan birisi de " attığımız taş ürküüttüğümüz kurbağaya değmedi ..." diye başlayan detaylı bir bilgi paylaşmıştı.

*Bunun yanında rotasyon yapılır, giden giden, yerine öğretmen gelir eğer mahkemeye gider ve iptal olursa bu sefer de tam bir karmaşa da oalbilir deniyor.

* ama norm fazlası hem "devlet bütçesine katkı" hem de "daha az sayıda hareketlilik" olarak görüldüğü göreve iade edilen sayısı az diye duydum.

* SONUÇ olarak ben rotasyon bu yılbaşlar mı başlamaz mı diye kendi adıma " 2026 YAZ TATİLİ TAYİN KLAVUZUNU BEKLİYORUM" .Eğer yapıalcaksa orada detaylı şekilde yazacağını düşünüyorum.

BUNLAR BENİM OKUDUKLARIMDAN, DUYDUKLARIMDAN ANLADIĞIKLARIMDIR.

darkodark, 1 hafta önce

Hocam öncelikle rotasyon haberlerinin yeniden gündeme gelme sebebi 9 ocak 2026'da Yönetmelikte yapılan bir değişiklik sonucu resmi gazetede yeniden yayınlanmasıdır. 2015'ten beri yönetmelikte zaten olan ama süresi 8 yıl olan rotasyon 9 ocak'ta yapılan sadece bir değişiklikle( 8 yıl yerine aynı okulda kalma süresi 12 yıl oldu) yeniden yayınlandı.

Bunu birçok kişi " rotasyon geldi" diye yorumladı. Ama benim okuduğum , anladığım (belki de yanlıştır) şudur.

*sadece yönetmelikle rotasyon yapılması mümkündür ama mahkemeden dönme ihtimali çok çok fazladır deniiyor.

* Kanunlaştırarak gelirse o zaman mahkemeye verilse bile uygulayıcıların eli güçlenir ama yine de yüzde yüz mahkeme kazanılır ya da kaybedilir diye bir durum yokmuş.

* Rotasyon ile ilgili birkaç sendika başkan ya da temsilci düzeyinde " geçmişte de uygulanamadı bundan sonra da bu haliylr uygulanamaz" açıklamaları yaptı.

* "Mahkemeden döner" diyenlerin kaynağı " hiçbir kanunda yer almayan, göreve başladığında belli olmayan, ne getirip ne götüreceği belli olmayan ve SIRF ÇALIŞMA YILINA" BAĞLI OLAN bir uygulama genellikle " keyfi" olarak değerlendiriliyor deniyor.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi