Editörler : gül-feşan
11 Ocak 2026 20:53

Ücretsiz izin hk. (lütfen yardım)

Merhaba! Eşim diş hekimi ve 16 aylık bir çocuğumuz var. Eşim ramazan bayramının ardından önce yıllık izne ayrılıp, izinleri bittikten sonra ise ücretsiz izne ayrılmak istiyor. Pekala böyle bir durumda ücretsiz izin hakkı 24 ay mı olacak, bu iznin koşulları nedir, mevzuatı okudum fakat çok da net sarih bilgilere rastlamadım. Lütfen net bilgisi olanlarımız aydınlatabilir mi? Yanıtlarınızı istirham ediyorum, esenlik dilerim.

corporal
Şef
11 Ocak 2026 21:05

657 sayılı Kanun'un 108/B maddesine göre doğum yapan memura, analık izninin bitiminden itibaren en fazla 24 ay ücretsiz izin verilir.

İzin talep edildiği tarihte analık izninin bitiminden sonra geçen süre ne kadarsa, 24 aydan geriye kalan süre kadar ücretsiz izin kullanılabilirsiniz.

cnnemka
Aday Memur
16 Ocak 2026 14:38

merhaba. ben de yeni ücretsiz izinden döndüm ve bebegim 7 ayllıkken tüm iznimi kullanmak istedim, üstüne 24 ay verilecek diye düşünüyordum. ancak yasal doğum izni süresinin üstüne ekleyip hesaplama yapıyor insan kaynakları. 27 aylıkken tüm yasal izin sürem bitti ve işe döndüm.

Efranoz
Aday Memur
20 Ocak 2026 22:48

Eşimin doğumu gerçekleştikten sonra ataması yapıldı. Bebeğimiz henüz 2 aylık iken bu atama oldu ve kamuya geçtiğinde herhangi bir analık izni kullanımı olmadı yalnızca süt izni kullandı. Bu koşulda da mı bir değişiklik olmuyor? Çünkü analık izni bitiminden itibaren 24 ay ibaresi var fakat analık izni kullanılmadı. Ayrıca ücretsiz izin mazeret ile uzatılabilir mi?

garibimmemur
Memur
21 Ocak 2026 10:22

Maalesef. Doğum izni bittikten sonra süre başlar.

Efranoz, 3 hafta önce

Eşimin doğumu gerçekleştikten sonra ataması yapıldı. Bebeğimiz henüz 2 aylık iken bu atama oldu ve kamuya geçtiğinde herhangi bir analık izni kullanımı olmadı yalnızca süt izni kullandı. Bu koşulda da mı bir değişiklik olmuyor? Çünkü analık izni bitiminden itibaren 24 ay ibaresi var fakat analık izni kullanılmadı. Ayrıca ücretsiz izin mazeret ile uzatılabilir mi?

Efranoz
Aday Memur
21 Ocak 2026 12:07

Peki mazeretle uzatılabilir mi? Mazereti var mı?

garibimmemur
Memur
22 Ocak 2026 10:21

üzgünüm

Efranoz, 2 hafta önce

Peki mazeretle uzatılabilir mi? Mazereti var mı?

22 Ocak 2026 23:02

eğer beş yıllık memursa bir yıl daha ücretsiz izin hakkınız var hastanenizle konuşun olur sanırım kanunda var
Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi