Editörler : E.Kayı Han
12 Ocak 2026 17:36

Zorlu Tercih Hakkında

Herkese kolay gelsin 7 senedir infaz koruma memuru olarak çalışıyorum stresli ortam beni cok etkiliyor sağlığımı etkiliyor tedavi görüyorum ayriyeten meslek mezunuyum istifa edip kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama bi yandan da acaba diyorum kurumsal firmalarda calisanlar ile görüştüm maaşları bizden yüksek ve stresler cok cok az istifa edip gitsem sanki büyük bir yük kalkacak sanki üstümden devlet prosedürleri yaptığımız iş bende ağır baskı oluşturuyor kafam cok karışık ( 5 7 yıl özel sektörde kurumsal firmada çalıştım memnundum sadece ilerleyen yaşlarda is garantisi yoktu )

delocan
Memur
12 Ocak 2026 18:38

inanin bende sizin gibiyim. ama elimizden hic birsey gelmiyor

memuraday-y
Daire Başkanı
13 Ocak 2026 00:36

Durumunuzu bilemiyorum ama nitelikli bir insansınız elinizde meslek veya iş yapabilecek bir diploma - sertifika benzeri herhangi bir imkanınız varsa kaybedecek bir şey yok gibi gözüküyor yani neden denenmesin ki ? Hele bir de yapılacak işin artıları şu anki işten çoksa hayli hayli denenebilir diye düşünüyorum ama dediğim gibi sizin durumunuzu net olarak bilmiyorum genel olarak yorum yapıyorum. Aynı fikirler bende de var ortamın stresi - gerginliği beni bazen çok yoruyor, iş yükü beni çoğu zaman çok fazla yoruyor ve sağlık açısından ben de pek iyi hissetmiyorum kendimi. Atanabileceğim ya da beni darda koymayacak bir işim olsa herhalde bu kadar zaman katlanmazdım diye düşünüyorum kendi açımdan.

Bu biraz da sizin hayattan beklentilerinizle ilgili. Eğer her şekilde ben mutlu olurum, yolumu çizerim diyorsanız daha cesur adımlar atma şansınız olur. Sonuç olarak siz ne düşünüyorsunuz?

memuraday-y
Daire Başkanı
13 Ocak 2026 00:40

Üstteki cümlede ?Nitelikli bir insansanız? diyecektim, yazım hatası oldu kusura bakmayın.

memuraday-y, 4 hafta önce

Durumunuzu bilemiyorum ama nitelikli bir insansınız elinizde meslek veya iş yapabilecek bir diploma - sertifika benzeri herhangi bir imkanınız varsa kaybedecek bir şey yok gibi gözüküyor yani neden denenmesin ki ? Hele bir de yapılacak işin artıları şu anki işten çoksa hayli hayli denenebilir diye düşünüyorum ama dediğim gibi sizin durumunuzu net olarak bilmiyorum genel olarak yorum yapıyorum. Aynı fikirler bende de var ortamın stresi - gerginliği beni bazen çok yoruyor, iş yükü beni çoğu zaman çok fazla yoruyor ve sağlık açısından ben de pek iyi hissetmiyorum kendimi. Atanabileceğim ya da beni darda koymayacak bir işim olsa herhalde bu kadar zaman katlanmazdım diye düşünüyorum kendi açımdan.

Bu biraz da sizin hayattan beklentilerinizle ilgili. Eğer her şekilde ben mutlu olurum, yolumu çizerim diyorsanız daha cesur adımlar atma şansınız olur. Sonuç olarak siz ne düşünüyorsunuz?

delocan
Memur
13 Ocak 2026 06:30

estağfurullah sorun degil. Aslında ben stese bas etme konusunda bana nasıl davraniliuorsa o şekilde davranma karari aldim. bakalım nasil olacak.

Üstteki cümlede ?Nitelikli bir insansanız? diyecektim, yazım hatası oldu kusura bakmayın.

Bs2005
Şef
13 Ocak 2026 09:36

bizim meslekte sanırım büyük sorun bu çoğu kişi emeklilik yaşını bile zor görüyor

delocan, 4 hafta önce
inanin bende sizin gibiyim. ama elimizden hic birsey gelmiyor

delocan
Memur
13 Ocak 2026 09:37

aynen oyle ve bu hic kimsenin umurunda degil
Bs2005, 4 hafta önce

bizim meslekte sanırım büyük sorun bu çoğu kişi emeklilik yaşını bile zor görüyor

Bs2005
Şef
13 Ocak 2026 09:46

dediğim gibi meslek erbabıyım gerek var mı bunca strese piskoloji bozmaya valla 20 25 yıl geçmez bide başına iş aldın mı soruşturma yargılanma misal ömründen ömür gider kendi meslek diplomamı dışarda kullanan arkadaşlar çalışan arkadaşlar 95 100 bin almaya başladı sosyal haklar hariç mesai hariç senelik 3 4 maaş ikramiye hariç 95 100 ve stres yok kurumsal firmada memnun olan kişiler çok benim 70 bin tl anca oldu senelik benim ortalama 850 bin tl gelir olur kurumsal yerde çalışsam 1.5 milyon tl falan yapıyor ama paradan önemlisi sağlık ne olacak sağlık stresin doğurdukları

kafamdaki kararsızlık

devlet garantisi emekli olana kadar (emekliliği görebilirsek tabi)

kurumsal firma özel 50 55 li yaşlarda çıkartırsa meslek diploması olsada yaştaan yeni işe giriş zor ama 50 55 li yaşlara kadar devlet maşından 2 kat fazla para alacam artı sağlık

Bs2005
Şef
15 Ocak 2026 10:41

?

İkm2638
Aday Memur
15 Ocak 2026 11:12

Ben olsam ilk önce ücretsiz izne ayrılıp kendi mesleğimi öyle icra ederdim.Tutarsa arkanıza bile bakmazsınız.İşimiz çok stresli bende sizin gibi düşünüyordum memleketimdeki cezaevi çok sıkıntılıydı şimdi memleketimden 500 km uzaktaki küçük bir cezaevindeyim Böylede deneye bilirsiniz dünyanın dibi uzundur ne olursa olsun psikolojinizi BOZMAYIN

Bs2005
Şef
15 Ocak 2026 13:31

DÜZENİMİ KURMUŞ 2 ÇOCUKĞUM VAR 2SİDE OKULLU TAYİN KISMI ZOR KENDİ ŞEHRİMDEYİM DİYE ÇALIŞIYORUM GURBETTE OLANA ALLAH KOLAYLIK VERSİN

İkm2638, 3 hafta önce

Ben olsam ilk önce ücretsiz izne ayrılıp kendi mesleğimi öyle icra ederdim.Tutarsa arkanıza bile bakmazsınız.İşimiz çok stresli bende sizin gibi düşünüyordum memleketimdeki cezaevi çok sıkıntılıydı şimdi memleketimden 500 km uzaktaki küçük bir cezaevindeyim Böylede deneye bilirsiniz dünyanın dibi uzundur ne olursa olsun psikolojinizi BOZMAYIN

memuraday-y
Daire Başkanı
16 Ocak 2026 08:50

Yani bu biraz da hayattan ve meslekten beklentiniz ve kendinizi nerede görmek istediğinizle ilgili bir şey.

Bs2005, 3 hafta önce

DÜZENİMİ KURMUŞ 2 ÇOCUKĞUM VAR 2SİDE OKULLU TAYİN KISMI ZOR KENDİ ŞEHRİMDEYİM DİYE ÇALIŞIYORUM GURBETTE OLANA ALLAH KOLAYLIK VERSİN

Bs2005
Şef
16 Ocak 2026 14:53

ŞUAN KÖTÜ BİR DURUM YAŞAMADIM AMA YARGILANAN SORUŞTURMA GEÇİREN VEYA İFADE VEREN MEMURLARI GÖRDÜKÇE STRESE BÜRÜNÜYORUM EN UFAK ŞEYDE NETİCE SONUÇ OLUYOR GÖZÜMÜN ÖNÜNDE OLUNCA BENDE GEÇİRİR MİYİM DERDİ OLUYOR HALBUKİ ÖZELDE İYİSİDE VAR KÖTÜSÜDE AMA BEN HATA YAPINCA İSTEMEDEN İNSANLIK HALİ OLUR ÖNEMLİ OLAN CANA GELMESİN DİYEN YERLERDE ÇALIŞTIM BUGÜN CANIM SIKKIN OLDUĞUNDA SEN Bİ KAFA DAĞIT DİYEN YERLERDE ÇALIŞTIM CEZAEVİNE GEÇİNCE ORTAMI GÖRÜNCE STRESE BÜRÜNDÜM ÖMRÜM CEZAEVİNDE NASIL GEÇER DERDİNE DÜŞTÜM HEP KAÇARAK HEP UZAK DURARAK

memuraday-y, 3 hafta önce

Yani bu biraz da hayattan ve meslekten beklentiniz ve kendinizi nerede görmek istediğinizle ilgili bir şey.

memuraday-y
Daire Başkanı
17 Ocak 2026 10:51

Hayırlısı Olsun İnşallah.

Bs2005, 3 hafta önce

ŞUAN KÖTÜ BİR DURUM YAŞAMADIM AMA YARGILANAN SORUŞTURMA GEÇİREN VEYA İFADE VEREN MEMURLARI GÖRDÜKÇE STRESE BÜRÜNÜYORUM EN UFAK ŞEYDE NETİCE SONUÇ OLUYOR GÖZÜMÜN ÖNÜNDE OLUNCA BENDE GEÇİRİR MİYİM DERDİ OLUYOR HALBUKİ ÖZELDE İYİSİDE VAR KÖTÜSÜDE AMA BEN HATA YAPINCA İSTEMEDEN İNSANLIK HALİ OLUR ÖNEMLİ OLAN CANA GELMESİN DİYEN YERLERDE ÇALIŞTIM BUGÜN CANIM SIKKIN OLDUĞUNDA SEN Bİ KAFA DAĞIT DİYEN YERLERDE ÇALIŞTIM CEZAEVİNE GEÇİNCE ORTAMI GÖRÜNCE STRESE BÜRÜNDÜM ÖMRÜM CEZAEVİNDE NASIL GEÇER DERDİNE DÜŞTÜM HEP KAÇARAK HEP UZAK DURARAK

memuraday-y
Daire Başkanı
19 Ocak 2026 09:32

Güncel.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
19 Ocak 2026 11:45

Mübarek mesleğini de yazsaydın ya. Para kazanan meslek var, kazanmayan meslek var. Memurluktan çok kazandıran mesleğin varsa niye memurluğa girdin. Özel sektörün önü açık, kendi işini yaparsın kazanacağın paranın sınırı yok. Memurlukta maaş sabit.

Bs2005
Şef
20 Ocak 2026 10:53

ELEKTRİK TEKNİKERİYİM KENDİ İŞİMİ YAPMAK DEĞİL ÖZEL ŞİRKETTE MAAŞLI ÇALIŞMAK 95BİN 100BİN TL YE ARTI YAN HAKLAR

İsmi Lazım Deil, 3 hafta önce

Mübarek mesleğini de yazsaydın ya. Para kazanan meslek var, kazanmayan meslek var. Memurluktan çok kazandıran mesleğin varsa niye memurluğa girdin. Özel sektörün önü açık, kendi işini yaparsın kazanacağın paranın sınırı yok. Memurlukta maaş sabit.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
21 Ocak 2026 12:07

O maaşlara iş bulamazsın.

Bs2005, 3 hafta önce

ELEKTRİK TEKNİKERİYİM KENDİ İŞİMİ YAPMAK DEĞİL ÖZEL ŞİRKETTE MAAŞLI ÇALIŞMAK 95BİN 100BİN TL YE ARTI YAN HAKLAR

Bs2005
Şef
22 Ocak 2026 10:39

VAR VAR BAZI FİRMALAR MESLEK SAHİPLERİNE VERİYOR ÇALIŞAN ARKADAŞLARIM VAR BODROSUNU GÖSTERİYOR ADAMIN MAAŞI 94 BİN TL + AYRIYETTEN 3 AYDA BİR 94 BİN TL İKRAMİYE + MESAİ ÜCRETİ + YAKACAK GİYECEK YARDIMI BAYRAM PARASI

SENEDE BİZİM MAAŞ 850 900 BİN TL TOPLUYOR O İŞ YERİ 1.400.000 TL TOPLUYOR SENEDE

İsmi Lazım Deil, 2 hafta önce

O maaşlara iş bulamazsın.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
26 Ocak 2026 12:06

O zaman şöyle yap, iş bul. Ondan sonra memurluktan istifa et.

Bs2005, 2 hafta önce

VAR VAR BAZI FİRMALAR MESLEK SAHİPLERİNE VERİYOR ÇALIŞAN ARKADAŞLARIM VAR BODROSUNU GÖSTERİYOR ADAMIN MAAŞI 94 BİN TL + AYRIYETTEN 3 AYDA BİR 94 BİN TL İKRAMİYE + MESAİ ÜCRETİ + YAKACAK GİYECEK YARDIMI BAYRAM PARASI

SENEDE BİZİM MAAŞ 850 900 BİN TL TOPLUYOR O İŞ YERİ 1.400.000 TL TOPLUYOR SENEDE

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi