Editörler : Pangaea
13 Ocak 2026 00:11

MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği "Kurumlar arası yeniden atama" duyuru ne zaman ?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerini düzenleyen yeni yönetmeliği, 9 Ocak 2026 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte yer alan 6, 7, 8 ve 42'nci maddeler, farklı kamu kurumlarında görev yapan memurlar için öğretmen kadrolarına kurumlar arası yeniden atama yolunu açması açısından dikkat çekiyor. Bu düzenleme, memur öğretmen adayları arasında umutlu bir bekleyişe neden oldu. memur öğretmenlerin kurumlar arası atama umudu sürüyor Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, 9 Ocak 2026'da Resmi Gazete'de yayımlandı. Memur öğretmenler için kurumlar arası yeniden atama: - Madde 6: Diğer kamu kurumlarındaki memurlar, öğretmen kadrosuna atanmak için başvurabilir. Atamalar, hizmet süresi önceliğiyle yapılır. - Madde 7: Vatandaşlık, sicil temizliği, sağlık gibi şartlar aranır. - Madde 8: Atama sonrası 657 sayılı Kanun'a göre göreve başlama zorunluluğu var. - Madde 42: Eksik hükümlerde genel memur yasaları uygulanır. Yönetmelikte yer alan bu hükümler, öğretmenliğe geçiş yapmak isteyen memurlar açısından yeni bir kapı aralarken, uygulamanın nasıl hayata geçirileceği ve takvimin ne şekilde belirleneceği ise önümüzdeki süreçte Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı duyurularla netlik kazanacak.

larufen
Memur
13 Ocak 2026 08:56

Yeni yayınlanan Yönetmelikte yer alan Kurumlararsı Yeniden Atama hep vardı ve daha önce Meb'de görev yapmış sonra başka Kurumlara gitmiş Memurları kapsar.

Memur öğretmenleri ilgilendiren kısım "Kurumlararası İlk Atama'ydı" ki o da 31.08.2012 de bir gecede yayınlanan yönetmelikle kaldırıldı.

Yeni yayınlanan yönetmelikte Kurumlarası İlk Atama başlığı yok.

drerman
Memur
13 Ocak 2026 08:57

42 maddeyi incelemenizi öneririz
larufen, 4 hafta önce

Yeni yayınlanan Yönetmelikte yer alan Kurumlararsı Yeniden Atama hep vardı ve daha önce Meb'de görev yapmış sonra başka Kurumlara gitmiş Memurları kapsar.

Memur öğretmenleri ilgilendiren kısım "Kurumlararası İlk Atama'ydı" ki o da 31.08.2012 de bir gecede yayınlanan yönetmelikle kaldırıldı.

Yeni yayınlanan yönetmelikte Kurumlarası İlk Atama başlığı yok.

larufen
Memur
13 Ocak 2026 09:14

MADDE 42- (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hâllerde 657 sayılı Kanun, 7528 sayılı Kanun ve Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.

bir şey göremedim hocam ama varsa kaçırdığım nokta açıklarsanız sevinirim.

drerman, 4 hafta önce
42 maddeyi incelemenizi öneririz

drerman
Memur
13 Ocak 2026 09:16

bunda gördüğünüz birşey yok mu
larufen, 4 hafta önce

MADDE 42- (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hâllerde 657 sayılı Kanun, 7528 sayılı Kanun ve Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.

bir şey göremedim hocam ama varsa kaçırdığım nokta açıklarsanız sevinirim.

larufen
Memur
13 Ocak 2026 09:26

ok

yok ki sana soru sordum

drerman, 4 hafta önce
bunda gördüğünüz birşey yok mu

asse_857
Aday Memur
13 Ocak 2026 11:02

merhabalar, eski yönetmelikte olanların aynısı yeni çıkan yönetmelikte de var. kurumlararası geçiş açıldı diye bir yorum yapamıyorum ben de. kurumlararasının önünü açmaları canı gönülden istiyorum bekliyorum ama ihtimal yok gibi duruyor. ben başka kurumda öğretmen olarak çalışıyorum. defalarca dilekçe yazdım ama işleme bile almıyorlar. şimdi bir daha deneyeceğim ana umutsuzum ne yalan söyleyim.

drerman
Memur
13 Ocak 2026 11:13

42 madde de geçen hüküm bulunmayalar: 1. 657 DMK 68-71-74 maddeleri hükümleri uygulanır. 2. 7528 ÖMK da hükmü bulunan bu kanun maddeleri geçerli (anla diye söylüyorum:Sevgi evleri çocuklari, şehit gazi yakınları, akademisyen ve milli sporcular için oradaki hükümleri uygular ki bunların alımları oluyor.) 3. 1983 model Devlet memurları yer değiştirme suretiyle atanma yönetmeliğinin MEB bünyesinde görev yapanların kurum içi geçişlerinden bahsediyor) Daha önceki yönetmelikte vardı ancak; kurkm içi ve kurumlar arası yeniden atama ile ilk atama şartları mevcut öğretmen alımı olan sınava uyarlandıgi için 2012 den bu yana alım yapmadi. bu yönetmelikte sınava girme şartı kalktı bakanlık inisiyatifi ve verilecek geçiş kontenjanı sınırlı sayıda alımları için özel şartlar ile geçişleri açacak. daha iyi anlaman için kamuda çalışan bütçeden maaş alanları MEBe geçişini sağladığınız da yeni alım gibi kadro gerekmez zaten kadrolu, yeni maaş gerekmez zaten maaşı var, tasarruf dönemi olduğu için verimli personel rejimi gözetmek zorunda oldukları için mecburi bir yol ve dayanak gerekli idi oda bu yönetmelik ile sağlanmaktadır. vesselam
larufen, 4 hafta önce

ok

yok ki sana soru sordum

larufen
Memur
13 Ocak 2026 11:43

emin ol senden daha çok istiyorum kaldırılan geçişin geri gelmesini. zamanında kaldırılan yönetmeliği danıştaya kadar götürüp davalarımız bile var. bilgin vardır belki.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/08/20120831-10.htm

bu da kaldırılan yönetmelik. buradaki tanımlar başlıklar geri getirilmediği sürece yapılan yorumlar tamamen temenniden ibarettir.

şu an ki bakanın da bizimle ilgili görüşünü bildiğini düşünüyorum ve bu yönetmelik çıkarken nerede görev yaptığını.

drerman, 4 hafta önce
42 madde de geçen hüküm bulunmayalar: 1. 657 DMK 68-71-74 maddeleri hükümleri uygulanır. 2. 7528 ÖMK da hükmü bulunan bu kanun maddeleri geçerli (anla diye söylüyorum:Sevgi evleri çocuklari, şehit gazi yakınları, akademisyen ve milli sporcular için oradaki hükümleri uygular ki bunların alımları oluyor.) 3. 1983 model Devlet memurları yer değiştirme suretiyle atanma yönetmeliğinin MEB bünyesinde görev yapanların kurum içi geçişlerinden bahsediyor) Daha önceki yönetmelikte vardı ancak; kurkm içi ve kurumlar arası yeniden atama ile ilk atama şartları mevcut öğretmen alımı olan sınava uyarlandıgi için 2012 den bu yana alım yapmadi. bu yönetmelikte sınava girme şartı kalktı bakanlık inisiyatifi ve verilecek geçiş kontenjanı sınırlı sayıda alımları için özel şartlar ile geçişleri açacak. daha iyi anlaman için kamuda çalışan bütçeden maaş alanları MEBe geçişini sağladığınız da yeni alım gibi kadro gerekmez zaten kadrolu, yeni maaş gerekmez zaten maaşı var, tasarruf dönemi olduğu için verimli personel rejimi gözetmek zorunda oldukları için mecburi bir yol ve dayanak gerekli idi oda bu yönetmelik ile sağlanmaktadır. vesselam

drerman
Memur
13 Ocak 2026 11:57

açık niyetinizi belli ettiğiniz için teşekkür ederim. Bakan bey velev ki dediğiniz gibi bir yönelimle yaptı ise de öğretmenken Gih ve farklı sınıfa geçenler öğretmenlik ile ilişkisi kalmadığından eşitlik ilkesi ilhali doğurur. Bu durumda 42 maddelerin cari oldugunu ve buna yönelik davaların artacağı ve olumlu sonuç çıkacağını tahmin ve öngörüyoruz.
larufen, 4 hafta önce

emin ol senden daha çok istiyorum kaldırılan geçişin geri gelmesini. zamanında kaldırılan yönetmeliği danıştaya kadar götürüp davalarımız bile var. bilgin vardır belki.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/08/20120831-10.htm

bu da kaldırılan yönetmelik. buradaki tanımlar başlıklar geri getirilmediği sürece yapılan yorumlar tamamen temenniden ibarettir.

şu an ki bakanın da bizimle ilgili görüşünü bildiğini düşünüyorum ve bu yönetmelik çıkarken nerede görev yaptığını.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi