15 Ocak 2026 04:07

İş Bankası Sorunu

Bu Gün saat: 02:00 civarı hesabıma girdim. Gece çalıştığımız için ödeme işlemlerimi, eft/havale işlemlerini yapmak istedim. Önce işcep e girdikten sonra bir anda beni attı ve şifre belirleyin diye uyarı çıktı. Yeniden şifre belirledim. başka bankaya bir eft yapmak istedim. bu kez de işlem kısıtı nedeniyle işlem yapılamıyor uyarısı yaptı. İş cep ten girip işlem kısıtı ayarlarını yapabilirsiniz diye uyarı çıktı. tarif edilen şekilde girdim. Bu kez de bu işlemi sadece ATM lerden yapabilirsiniz uyarısı çıktı. kalktım gittim ATM den işlem kısıtını kaldırdım. Tekrar geldim. bir tane eft işlem yaptım. ikincisini yaparken tekrar işlem kısıtı koydu. eft yapılamadı. bu sırada tekrar iş cepten attı. şifre belirleyin dedi. tekrar şifre belirledim. İşlem kısıtı kaldırmak için ATM den yapmanız gerek diye uyarı veriyor. Müşteri hizmetlerini aradım. parasal işlem yaptıgınız için güvenlik nedeniyle tekrar işlem kısıtı koymuş diyor. banka dan parasal işlem yapmayacaz da ne yapacağız. ben hayatımda böyle bir saçmalık görmedim. Müşteri hizmetleri hiç bir çözüm sunmuyor. tekrar gidin ATM den kaldırın diyor. velhasıl, hiç bir işlem yapamıyorum şu anda. dakka başı şifreyi iptal ediyor. .durduk yerde tekrar şifre belirleyin diyor. Bu banka böyle değildi. Maaşı bankada tutmak için bence bilinçli olarak kısıtlıyor ve sistemden atıyor... bu banka ile çok sıkıntı yaşayacagız anlaşılan.

15 Ocak 2026 04:56

hocam hiç haber izlemedinizmi 1 ocaktan itibaren EFT ve havale saat 22 ile 06 arası kısıtlandı ya

Klcknn
Aday Memur
15 Ocak 2026 06:30

Ben de niye olmadi . Bütün ödemeleri yaptım . Ayrıca EFT yaptım hiçbir sıkıntı yaşamadım

Ercan arıkan, 3 hafta önce
hocam hiç haber izlemedinizmi 1 ocaktan itibaren EFT ve havale saat 22 ile 06 arası kısıtlandı ya

Memurhaps
Şube Müdürü
15 Ocak 2026 07:27

Merhabalar EFT ve havaleler akşam yapıldı sıkıntı yaşamışsınız Telefonunuzda da bir problem olabilir virüs falan yoktur umarım dikkatli olun Ayrıca işlem kısıtını havale ve EFT tutarlarını ara kısmına yaz oradan tutarları yeniden düzenle Çünkü belli bir tutardan sonra izin vermiyor bunu siz ayarlayabilirsiniz sizin denk gelmiş bu sefer para transferini kısıtlayınca bazen de bankaya şüpheli işlem olarak düşebiliyor onlar da haliyle kısıtlayabiliyorlar bu şekilde konuyu takip edersiniz

Çehzat B
Şef
15 Ocak 2026 10:41

Eksi hesaptan 1000 lira kadar harcadım. Beni bir cep telefonundan aradılar maaşa 2 gün kala. 9 lira takibe düşmüşsün hemen kapat dediler. Dolandırıcı sanıp bankayı aradım. Arayan bankanın hukuk servisiymiş meğerse. 9 lira için ne aradınız zaten maaş yatacak 2 güne dedim. Politikamız böyle dediler. Hemen ödeyip ek hesabımı kapattım. Bu ay da kredi kartını kapatıcam komple. 10 senedir ek hesap kullanırım hiç böyle bir uygulamayla karşılaşmadım. Eski bankadan şikayetçiydik yenisi de farklı değil. Zaten uygulamaları bi tuhaf alışamadık bile. Maaş yatar yatmaz ücretsiz online bankacılığa atıyorum. Ayrıca bana özel 4,69 kredi kampanyası bildirimi geldi geçen gün. Şaka gibi. Hiçbir avantajımız yok.

sdtmtl
Aday Memur
15 Ocak 2026 11:59

9 lira takibe düşmek nedir abicim sende sallıyorsun gecikme de bari
Çehzat B, 3 hafta önce

Eksi hesaptan 1000 lira kadar harcadım. Beni bir cep telefonundan aradılar maaşa 2 gün kala. 9 lira takibe düşmüşsün hemen kapat dediler. Dolandırıcı sanıp bankayı aradım. Arayan bankanın hukuk servisiymiş meğerse. 9 lira için ne aradınız zaten maaş yatacak 2 güne dedim. Politikamız böyle dediler. Hemen ödeyip ek hesabımı kapattım. Bu ay da kredi kartını kapatıcam komple. 10 senedir ek hesap kullanırım hiç böyle bir uygulamayla karşılaşmadım. Eski bankadan şikayetçiydik yenisi de farklı değil. Zaten uygulamaları bi tuhaf alışamadık bile. Maaş yatar yatmaz ücretsiz online bankacılığa atıyorum. Ayrıca bana özel 4,69 kredi kampanyası bildirimi geldi geçen gün. Şaka gibi. Hiçbir avantajımız yok.

15 Ocak 2026 12:20

milletimiz online banka kullanmasını beceremiyor malesef... gidin eski usül takılın şubelerde

Çehzat B
Şef
15 Ocak 2026 15:46

Yav her neyse işte 9 lira için insan aranır mı maaş müşterisiyiz, maaş yatınca kes. Kahvaltı yapıyodum dolandırıcı aradı diye aklım çıktı.

sdtmtl, 3 hafta önce
9 lira takibe düşmek nedir abicim sende sallıyorsun gecikme de bari

Klav.ye
Şube Müdürü
15 Ocak 2026 22:52

işlem kısıtı koyduğunda miktara bakmıyor. 1 tl bile eft havale falan yapılmıyor. yapmak istediğim eft 110 bin ile 20 bin arası miktarlardı. birde sadece işlem kısıtı değil işcep in şifresi iptal olur. henüz şifre belirlemediniz ,şifre belirleyin diyor. mevcut şifreyi değiştirmek zorunda kaldım, yarım saat içinde 3 kez yeniden şifre belirlemek durumunda kaldım. banka ile görüşüyorum tatmin edici bir şey söylemiyor. benim tahminim para çıkışını engellemek için böyle bir yola başvuruyorlar. sadece benim hesapta değildir, bir çok hesapta bunu yapmıştır diye düşünüyorum.

Memurhaps, 3 hafta önce
Merhabalar EFT ve havaleler akşam yapıldı sıkıntı yaşamışsınız Telefonunuzda da bir problem olabilir virüs falan yoktur umarım dikkatli olun Ayrıca işlem kısıtını havale ve EFT tutarlarını ara kısmına yaz oradan tutarları yeniden düzenle Çünkü belli bir tutardan sonra izin vermiyor bunu siz ayarlayabilirsiniz sizin denk gelmiş bu sefer para transferini kısıtlayınca bazen de bankaya şüpheli işlem olarak düşebiliyor onlar da haliyle kısıtlayabiliyorlar bu şekilde konuyu takip edersiniz

Klav.ye
Şube Müdürü
15 Ocak 2026 22:54

hiç böyle bir şey duymadım. ben diğer bankalardan 24 saat eft havale yapıyorum. hiç bir sıkıntı olmuyor.

Ercan arıkan, 3 hafta önce
Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi