Editörler : Pangaea
15 Ocak 2026 16:19

Kadrolu gelince hangi ücretlinin görevine son verilir?

Okulda 3 ücretli öğretmeniz. Kadrolu bi öğretmen gelince üçümüzden biri neye göre işten çıkarılır bilgisi veya deneyimi olan vsr mı

Sevdim-Seni
Genel Müdür
15 Ocak 2026 16:23

bununla ilgili bir kanun kural yok.

Gelen kişi birinci sınıfa uygun değilse birinci sınıfı okutan değil, 2-3 okutan öğretmenle değişitirilebilir mesela.

Veya bir ücretli öğretmenin biri 3 senedir aynı sınıfı okutuyordur, devam etmesi daha uygun olabilir.

Veya ücretli öğretmenin biri şube müdürünün selamıyla gelmiş olabilir. İlçe Milli Eğitimle durduk yere papaz olmak istemeyebilir müdür.

Bütün şartlar eşit, hepsi aynı anda başlamış, hepsi 4leri okutuyorsa sınıfıyla uyumu, başarısı, diğer öğretmenlerle uyumu en kötü hangisiyse o çıkarılabilir. Müdüre kalmış.

Denizoztekin
Aday Memur
15 Ocak 2026 16:40

Çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu. O zaman eğitim durumu, hangi bölüm mezunu olduğun falan pek de önemli değil

Sevdim-Seni, 3 hafta önce

bununla ilgili bir kanun kural yok.

Gelen kişi birinci sınıfa uygun değilse birinci sınıfı okutan değil, 2-3 okutan öğretmenle değişitirilebilir mesela.

Veya bir ücretli öğretmenin biri 3 senedir aynı sınıfı okutuyordur, devam etmesi daha uygun olabilir.

Veya ücretli öğretmenin biri şube müdürünün selamıyla gelmiş olabilir. İlçe Milli Eğitimle durduk yere papaz olmak istemeyebilir müdür.

Bütün şartlar eşit, hepsi aynı anda başlamış, hepsi 4leri okutuyorsa sınıfıyla uyumu, başarısı, diğer öğretmenlerle uyumu en kötü hangisiyse o çıkarılabilir. Müdüre kalmış.

çikolatalımousse
Aday Memur
15 Ocak 2026 21:04

Esasında

ücretli öğretmenlerin eğitim durumu, görevlendirildiği branşın

öğretmeni olup olmadığı, formasyon sahibi olup/olmaması,

tecrübesi gibi etkenlerin dikkate alınması gerekir ama maalesef

bunların hiçbirine bakılmıyor. Kendimden örnek vereyim. Ben de

ücretli öğretmenlik yaptım. Branşım dkab. İlahiyat Fakültesi

mezunuyum ve formasyon sahibiyim. (Din Kültürü Öğretmenliği

bölümü kapatıldığı için ilahiyat fakültelerine formasyon

veriliyor, eğitim fakültesi müfredatı uygulanıyor) Ücretli

öğretmenliğimin ilk yılında okuldaki norm ikiydi. Kadrolu

öğretmenimiz doğum iznindeydi, iki ücretli öğretmen

çalışıyorduk. Ve diğer ücretli öğretmen iki yıllık açık

öğretim mezunuydu. Kadrolu öğretmenimiz ikinci dönem geleceği

zaman, işe devam etmesi gereken kişi ben olduğum halde ilçe mem

diğer ücretli öğretmenin devam etmesini istedi. Çünkü o

öğretmenin eşinin ilçede tanıdığı vardı. Ben çok uğraşıp

kendim kalmayı başardım, ama tepki göstermeseydim öğretmen

sıfatını taşıyan kişi ben olduğum halde işimden edilecektim.

Okul benden memnundu ve bir norm boş olduğu için sonraki yıllarda

devamımı istedi. Bir yıl daha çalıştıktan sonra diğer yıl

devam edemedim. Çünkü sadece okul müdürünün talebi üzerine

geliyordum, herhangi bir tanıdığım yoktu ve ilçe o yıl torpili

olan birini benim yerime göreve başlattı. Tüm emeklerim, okuldaki

tecrübem, idarenin benden memnun oluşu, öğrencilerimin beni çok

seviyor oluşu ilçenin gözünde hiçbir şey ifade etmedi. Üstelik

ilçe bana "bu yıl ilçe müdürü değişti, istediğini

istediği yere koydu" dedi. Aynı ilçede 9 yıldır aynı

okulda görev yapabilen ücretli öğretmenler varken ben torpilsiz

olduğum için 2 yılda ilçe tarafından gözden çıkarıldım.

Özetle kimin torpili varsa o devam eder. Eğitim durumu, tecrübe,

okulun memnuniyeti kimsenin umrunda değil. Buna göre kendi

durumunuzu değerlendirirsiniz.

15 Ocak 2026 21:23

kadrolu gelince bizi işten çıkartmadılar ama 14 saat için işe devam etmiştik buda güzeldi ama hayat zor Allah işimizi mübarek eylesin işimizi kolaylaştırsın kandiliniz kutlu olsun bugünden istifade edin

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
16 Ocak 2026 17:10

Konuyu yani birden fazla ücretli olması durumunda kimin çıkarılacağını bilmiyorum ama Halk Eğitimde Bilgisayar öğretmenliği yapan eşime "kuruma kadrolu öğretmen atandı, 2 şubattan itibaren kursunuzu ona devredeceğiz" diye mesaj göndermişler.

el elif
Aday Memur
16 Ocak 2026 22:46

atanırken de artık öncelik kpss formasyon gibi şartlar vardı sıralama yapilarak..kpss puanı olması en garanti.

fokyay
Şef
17 Ocak 2026 12:55

Adam kadrolu gelmişse zaten senin orda işin bitiyor. Bu neden zoruna gitti?

Denizoztekin, 3 hafta önce

Çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu. O zaman eğitim durumu, hangi bölüm mezunu olduğun falan pek de önemli değil

fatih ç.
Genel Müdür
17 Ocak 2026 13:43

Çok basit şekilde açıklamış meseleyi, anlamayacak bir şey yok aslında. 3 ücretli varmış, 1 kadrolu gelmiş. Kim gider, diyor. kadrolu geldi benim işimi aldı diyen yok.

fokyay, 3 hafta önce

Talai
Memur
17 Ocak 2026 15:05

Bence aslında olması gereken kadroludan artan derslerin üç ücretliye eşit dağıtılmasıdır.

çikolatalımousse
Aday Memur
17 Ocak 2026 16:19

Okulun o branş için normu 3 ise bu mümkün değil. Zaten böyle bir şey teklif edildiği zaman ilçe mem kamu zararı diyerek reddediyor. Sonuçta okulda yeterli öğretmen varsa okul idaresi öğretmenlere en az 15+6 saat ders vermek zorunda. Ve ücretli öğretmen gitmesin diye herkese 15 saat ders dağıtmak kamu zararına yol açıyor. Hele ki bahsedilen branş sınıf, özel eğitim, okul öncesi ise uygulanabilirliği hiç yok.

Talai, 3 hafta önce

Bence aslında olması gereken kadroludan artan derslerin üç ücretliye eşit dağıtılmasıdır.

Denizoztekin
Aday Memur
17 Ocak 2026 20:31

Annene sorabilirsin

fokyay, 3 hafta önce

fokyay
Şef
17 Ocak 2026 21:12

Sen de kuz kardeşine bi sor

Annene sorabilirsin

freef
Genel Müdür
17 Ocak 2026 23:21

Kadrolu - ücretli öğretmen vs. ayrım yapmak. İşi bitince ilişiğini kesmek. Üç kuruşa mahkum etmek vs.

Modern kast sistemidir. Eşit işe eşit ücret kuralına aykırıdır. Öğretmenleri bölmektir. Emeğe ihanettir. İnsan haklarına aykırıdır. Kul hakkıdır...

Bunu tartışmamak, bunun yerine önce kimin gideceğini konuşmak ise tam müstehaklıktır. Vay ülkemin haline.

Denizoztekin
Aday Memur
17 Ocak 2026 23:41

Boş konuşma 1980'lerde atanmışsındır allah bilir şimdi atanamayanlara laf mı ediyosun

freef, 3 hafta önce

Kadrolu - ücretli öğretmen vs. ayrım yapmak. İşi bitince ilişiğini kesmek. Üç kuruşa mahkum etmek vs.

Modern kast sistemidir. Eşit işe eşit ücret kuralına aykırıdır. Öğretmenleri bölmektir. Emeğe ihanettir. İnsan haklarına aykırıdır. Kul hakkıdır...

Bunu tartışmamak, bunun yerine önce kimin gideceğini konuşmak ise tam müstehaklıktır. Vay ülkemin haline.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
18 Ocak 2026 00:48

Sayın freef?in mesajından ne anladınız da bu tepkiyi verdiniz ki? Ücretli öğretmenlere bir şey dememiş, ?ücretli öğretmen çalıştıran sistemi? eleştirmiş. Bunu da ?madem ücretliye ihtiyacınız var bunu doğru şekilde tam istihdamla yapın? diye düşünerek ifade etmiş.

Boş konuşma 1980'lerde atanmışsındır allah bilir şimdi atanamayanlara laf mı ediyosun

freef
Genel Müdür
18 Ocak 2026 01:32

Müstehak kelimesini boşa kullanmadım yukarıda.

YUSUF YILDIRIM, 3 hafta önce

Sayın freef?in mesajından ne anladınız da bu tepkiyi verdiniz ki? Ücretli öğretmenlere bir şey dememiş, ?ücretli öğretmen çalıştıran sistemi? eleştirmiş. Bunu da ?madem ücretliye ihtiyacınız var bunu doğru şekilde tam istihdamla yapın? diye düşünerek ifade etmiş.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
18 Ocak 2026 12:54

Hocam,

Mesajı tam okumadan ani tepki ile yazdın herhalde.

freef Hoca'mız burada sizin haklarınızı savunmuş. Biz de toplatılarda inanın sizin haklarınızı savunuyoruz. Çocuklara nöbet parası bile vermeden, birçok angarya yükleyerek üç kuruş veriyorsunuz. Sendikalarınızı (gerçi bizler için de birşey yapmıyorlar ama) bunun için harekete geçirin diyoruz.

Sözün özü öncelikle bu haklarınızı gündeme getirecek başlıkları oluşturun, denilmiş.

Forumun saygın bir üyesi olan Hocamız'ın diğer mesajlarını okusaydınız, bu kadar ani tepki vermezdiniz.

sahinbaba
Genel Müdür
19 Ocak 2026 08:15

sınıf öğretmeni, okul öncesi öğretmen dışında diğer tüm branşlar ücretli olmalı. hele hele iibf fen ede veya brans mezunları sınıf öğretmenliği yapması zaten o çocuklara velilere hakaret.

Sansasyonell
Aday Memur
19 Ocak 2026 13:05

Hocam batıda öğretmen fazlalığı var doğuda da öğretmen yok. Şu an doğuda bi ilçe okulunda ücretli sınıf öğretmenlerinin çoğu dediğiniz branşlara yaptırılıyo maalesef

sahinbaba, 3 hafta önce

sınıf öğretmeni, okul öncesi öğretmen dışında diğer tüm branşlar ücretli olmalı. hele hele iibf fen ede veya brans mezunları sınıf öğretmenliği yapması zaten o çocuklara velilere hakaret.

freef
Genel Müdür
19 Ocak 2026 18:40

Haklısınız. Eşitlik ve adalet insan haklarının en üst şiarıdır.

1- Madem ücretliye, kadrolu maaşı ve özlüğünü veremiyoruz. Tüm kadroluları ücretli yaparak eşitliği sağlayalım, değil mi?

Bunu niye kimse daha önce düşünemedi acaba? Sizi tebrik ederim.

2- Asgari ücretli 28 bin alırken... 18 saat derse giren branş öğretmenleri, branşta 18 saat ek ders ücreti karşılığı çalışan ücretli kişi gibi neden 18 bin Tl alamıyor değil mi? Asgari ücretli velinin itip kaktığı, aşağılayabildiği öğretmen, neden 18 bin Tl'ye talim edemiyor ki, bu haksızlık. Size katılıyorum.

sahinbaba, 3 hafta önce

Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi