Editörler : Pangaea

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
20 Ocak 2026 12:41

Müstehak kelimesini kullanmıştınız, değil mi?

Birçok meslek dalını içeren ironi yapıyordum, son cümlede üyelere bırakılacak vurucu bir cümle olacaktı, sildim. Gerek yok.

Hased'le alakalı hikaye vardır, bilirsiniz. Bir kadın varmış, bir ineği varmış, komşusu ile eşit şartlarda olsun, diye iki ineği olan komşusunun ineği ölsün, istemiş.

Siz, biz insanların imkanları düzelsin, gelecek nesiller bizden daha iyi olsun diye uğraşıp duralım. Birileri de alttan çeksin, ben yanıyorum, onlar da yansın diye.

Birilerinin çaresizliği üzerinden devşirilen sistemi adaletsizce sürdürenleri savunacak seviyeye gelmektense Allah emanetini alsın. Buranın ötesi de var.

freef, 3 hafta önce

Haklısınız. Eşitlik ve adalet insan haklarının en üst şiarıdır.

1- Madem ücretliye, kadrolu maaşı ve özlüğünü veremiyoruz. Tüm kadroluları ücretli yaparak eşitliği sağlayalım, değil mi?

Bunu niye kimse daha önce düşünemedi acaba? Sizi tebrik ederim.

2- Asgari ücretli 28 bin alırken... 18 saat derse giren branş öğretmenleri, branşta 18 saat ek ders ücreti karşılığı çalışan ücretli kişi gibi neden 18 bin Tl alamıyor değil mi? Asgari ücretli velinin itip kaktığı, aşağılayabildiği öğretmen, neden 18 bin Tl'ye talim edemiyor ki, bu haksızlık. Size katılıyorum.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
20 Ocak 2026 12:43

Acı ironinizi anladım. Sizin de kastımı anladığınızı biliyorum.

Bazıları size cevap yazdım zannedebilir. Cevabınızı ciddi tonda sürdürdüm. Bu notu da o bazıları için not düştüm. Kusura bakmayınız.

freef, 3 hafta önce

Haklısınız. Eşitlik ve adalet insan haklarının en üst şiarıdır.

1- Madem ücretliye, kadrolu maaşı ve özlüğünü veremiyoruz. Tüm kadroluları ücretli yaparak eşitliği sağlayalım, değil mi?

Bunu niye kimse daha önce düşünemedi acaba? Sizi tebrik ederim.

2- Asgari ücretli 28 bin alırken... 18 saat derse giren branş öğretmenleri, branşta 18 saat ek ders ücreti karşılığı çalışan ücretli kişi gibi neden 18 bin Tl alamıyor değil mi? Asgari ücretli velinin itip kaktığı, aşağılayabildiği öğretmen, neden 18 bin Tl'ye talim edemiyor ki, bu haksızlık. Size katılıyorum.

freef
Genel Müdür
20 Ocak 2026 13:57

Evet sizi anladım sorun yok.

Sorun her yere öğretmenlik fakültesi ve açık öğretim açarak meslekte milyonluk birikmeye neden olan siyasilerdir.

"Siz de ücretliliği kabul etmeyin, asgarinin altında birkaç ay için çalışmayın, o zaman yanlışları düzeltirler." diyenler de boşa kürek çekti hep. İktidar bu sefer gidiyor İİBF mezunlarından hatta 2 yıllık mezunlardan ücretli öğretmenle senelerce idare ediyor.

Bu yığılmaya, sendikaların ele geçirilmesine veya susturulmasına, kötü niyetli siyasi elite rağmen yine de iyi maaş alıyoruz. Nihai hedef bu olmasına rağmen topyekun icretli olmamamız da biz kazanım. Buna da şükür.

atahoca, 3 hafta önce

Acı ironinizi anladım. Sizin de kastımı anladığınızı biliyorum.

Bazıları size cevap yazdım zannedebilir. Cevabınızı ciddi tonda sürdürdüm. Bu notu da o bazıları için not düştüm. Kusura bakmayınız.

Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi