Editörler : Pangaea
15 Ocak 2026 19:57

Okul rotasyonu yetmez il rotasyonu istiyoruz.

Evet madem rotasyon diye yanıp tutuşuyorsunuz hadi bunu olması gerektiği gibi yapalım. Herkes destek versin.

Bir öğretmen aynı okulda en fazla 12 yıl çalışmasın. Aynı ilde en fazla 12 yıl çalışsın.

Türkiye 4 bölgeye ayrılsın.

Doğu - güneydoğu birinci bölge.

Karadeniz - İç Anadolu - ikinci bölge.

Akdeniz - Ege üçüncü bölge.

Marmara dördüncü bölge.

Her öğretmen Mesleği boyunca en az 3 ayrı bölgede çalışmak zorunda olsun.

Madem rotasyon istiyoruz hakkını verelim. :)

okuryazar3
Müsteşar
15 Ocak 2026 20:36

Okul rotasyonunu ağzına gözüne bulaştıranlardan mı?

Bence şefaat de istemek lazım hani öbür dünyadaki yeleri de belirmede belki faydalı olur:))

berkaydal
Genel Müdür
15 Ocak 2026 22:10

okul rotasyonu zor olur. İl rotasyonu kolay. Açılsın yerler herkes tercihini yapsın. Okul rotasyonunu destekleyenlerden özellikle destek bekliyorum.

okuryazar3, 3 hafta önce

Okul rotasyonunu ağzına gözüne bulaştıranlardan mı?

Bence şefaat de istemek lazım hani öbür dünyadaki yeleri de belirmede belki faydalı olur:))

metal3
Memur
15 Ocak 2026 22:40

olur söylerim

Serdes
Memur
15 Ocak 2026 23:39

Reform yılında 657 de değişsin tam olsun

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
15 Ocak 2026 23:47

Hocam, var ya sen az değilsin.

Nasılsa o zamana kadar emekli olacaksınız ya da istediğiniz güzel bir yerde göreve devam edeceksiniz, ya.

İronilerle gelecek fırtınaları göstermek...

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
15 Ocak 2026 23:49

Tiz bundan sonra devlet memurları kul taifesi (olmadı orada bazı dönemlerde adalet ve iyi maaş vardı südra ya da serf yok yok parya) haline getirecek maddeler konulur.

Çıkan her karar yeni angaryalar getirirken başkası beklenir mi?

Serdes, 3 hafta önce

Reform yılında 657 de değişsin tam olsun

berkaydal
Genel Müdür
16 Ocak 2026 00:25

Hocam matematikte sağlama yapılır ya. Ben de rotasyon sağlaması yapıyorum.

Okul rotasyonu isteyen arkadaşlar biz kötü şartlarda çalışıyoruz adalet yok diyorlar. Biraz da biz iyi okullarda çalışalım onlar kötü okullarda çalışsın diyorlar.

Ben de madem adalet karşılıklı yer değiştirme ile oluyor. Bunu daha adil yapalım. Ağrı, Patnos'un köyü ile Ankara'nın köyü aynı mı? Değil. Biraz da Patnos'daki adam Ankara köyünde çalışsın. Adalet olsun. 12 yılda bir değişelim. Herkes her bölgede çalışsın.

Okul rotasyonunu isteyen adalet savaşçıları bu konuya koşa koşa gelip destek verecekler sanıyordum. Sadece eksi vermişler galiba. :)

atahoca, 3 hafta önce

Hocam, var ya sen az değilsin.

Nasılsa o zamana kadar emekli olacaksınız ya da istediğiniz güzel bir yerde göreve devam edeceksiniz, ya.

İronilerle gelecek fırtınaları göstermek...

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
16 Ocak 2026 00:36

Şu an aile durumu ve yaşlılar vb. olmasa kırsala gitmekten cidden hiç çekinmezdim. Yeter ki kalacak bir yerimiz olsun. Bir kaç sene önce cidden tercih yapacaktım, o dönem ciddi rahatsızlığı bulunan ve kalmam için rahat belge alacağım yakınım çok etkilendiğinden vazgeçtim.

Bizim dönemde duvarı olmayan yer gösteriyorlardı ya da hiçbir yer yoktu. Ulaşım olsa gider gelirdim ama o da yoktu. Bir iki hafta köylünün evinde -yer buluncaya kadar- misafir bile kaldım.

berkaydal, 3 hafta önce

Hocam matematikte sağlama yapılır ya. Ben de rotasyon sağlaması yapıyorum.

Okul rotasyonu isteyen arkadaşlar biz kötü şartlarda çalışıyoruz adalet yok diyorlar. Biraz da biz iyi okullarda çalışalım onlar kötü okullarda çalışsın diyorlar.

Ben de madem adalet karşılıklı yer değiştirme ile oluyor. Bunu daha adil yapalım. Ağrı, Patnos'un köyü ile Ankara'nın köyü aynı mı? Değil. Biraz da Patnos'daki adam Ankara köyünde çalışsın. Adalet olsun. 12 yılda bir değişelim. Herkes her bölgede çalışsın.

Okul rotasyonunu isteyen adalet savaşçıları bu konuya koşa koşa gelip destek verecekler sanıyordum. Sadece eksi vermişler galiba. :)

berkaydal
Genel Müdür
16 Ocak 2026 00:54

Bu görev yerime köy hocam. Merkeze 10 km'den fazla. Bu 5 sene içinde merkezde çok yer açıldı. Hiçbirinde gitmek istemedim. Yer olarak da ilçenin köyü. Ne kadar iyi olabilir oradan çıkarsınlar. Ben de merkeze gitmeyi istemiyorum. Çocuklar zaten büyüdü. Zor zamanlarında iyi kötü idare ettik.

Benim korkum rotasyon olursa beni merkeze gönderirler. :)

atahoca, 3 hafta önce

Şu an aile durumu ve yaşlılar vb. olmasa kırsala gitmekten cidden hiç çekinmezdim. Yeter ki kalacak bir yerimiz olsun. Bir kaç sene önce cidden tercih yapacaktım, o dönem ciddi rahatsızlığı bulunan ve kalmam için rahat belge alacağım yakınım çok etkilendiğinden vazgeçtim.

Bizim dönemde duvarı olmayan yer gösteriyorlardı ya da hiçbir yer yoktu. Ulaşım olsa gider gelirdim ama o da yoktu. Bir iki hafta köylünün evinde -yer buluncaya kadar- misafir bile kaldım.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
16 Ocak 2026 01:10

Bulunulan yer için ciddi gayret gösterilse hele meyvelerini aldıktan sonra emekli olsa da unutamayacakları yerler. Daha fazlası da yazılır. Bunu da gerçekten öğretmenlik yapmışlar bilir.

Ben de aynı durumu yaşadım. İlçeden çağırdılar, gitmedim, gönül koydular. İlk zamanlar hem fiziki şartlar hem de üst bürokrasiden çok sıkıntı ama sistemi kurduktan sonra arkadaşlık ortamının da iyi olması yüzünden gitmedim. Başarılar geldiği ve ilçe okullarını geçtiğimiz için çağırdılar zaten, gitmeyince gönül koyup, sitem de ettiler ama gitmedim. Daha sonra annemin rahatsızlığı sebebiyle daha fazla geciktirmeden mecburen kendi ilime geldim.

Önemli olan huzur. Bu da biraz zaman alabiliyor. Yerleri değişinceye kadar da çocukları sevip değer versinler ve onlara birşeyler kazandırmaya çalışsınlar, yeter.

berkaydal, 3 hafta önce

Bu görev yerime köy hocam. Merkeze 10 km'den fazla. Bu 5 sene içinde merkezde çok yer açıldı. Hiçbirinde gitmek istemedim. Yer olarak da ilçenin köyü. Ne kadar iyi olabilir oradan çıkarsınlar. Ben de merkeze gitmeyi istemiyorum. Çocuklar zaten büyüdü. Zor zamanlarında iyi kötü idare ettik.

Benim korkum rotasyon olursa beni merkeze gönderirler. :)

Lewo124
Şube Müdürü
16 Ocak 2026 01:25

İl içi rotasyon başlığına yapılan yorumların 10 da biri yok hocam? Neden acaba? :)
berkaydal, 3 hafta önce

okul rotasyonu zor olur. İl rotasyonu kolay. Açılsın yerler herkes tercihini yapsın. Okul rotasyonunu destekleyenlerden özellikle destek bekliyorum.

berkaydal
Genel Müdür
16 Ocak 2026 13:40

Her zaman dediğim gibi. Kimse gerçekten adalet istemiyor. İmtiyaz, ayrıcalık istiyor. Bu arkadaşlar kendilerini akıllı sanıyor. İşin kötüsü şurada kimsenin bizi sallamadığı bir yerde bile yalandan "evet olsun" diyecek cesaretleri yok.

Lewo124, 3 hafta önce
İl içi rotasyon başlığına yapılan yorumların 10 da biri yok hocam? Neden acaba? :)

fatih ç.
Genel Müdür
16 Ocak 2026 16:00

Rotasyon isteyenlerin maksadı zorluk çıkarmak değil ki. Sen istersen evine 100 metre olan okula geç. İstersen okulun bitişiğindeki diğer okula geç. İstersen tek otobüs mesafesinde bi okula geç. Kimsenin umurunda değil. Ne yaparsanız yapın.

Rotasyonun maksadı sirkülasyon. Lisedeyken 22 senelik hocamız vardı, benden sonra da devam etti muhtemelen. Yani o okulda niye başkası çalışmasın? Hoca da yandaki okula, başka mahalledeki okula gitsin bi zahmet.

Birisi, eve en az 40km uzaktaki okulu yazsınlar, falan mı dedi? Yok böyle bir şey. 12 sene gayet uzun bir süre tek okul için. Rotasyon isteyenin kendisi de tabi aynı kurala. Sanki, başkasına olsun bize olmasın, diyen var. Vakti gelince o da ayrılacak.

16 Ocak 2026 16:03

battıkça batıyorsun berkay
16 Ocak 2026 16:22

hocam eğitim bölgesi içinde rotasyon 3 açıdan güzel olur. okulda 20 yıllık hoca müdürden çok müdür oluyor istemediği işi yapmıyor kendini demir baş görüyor. bir nevi devrecilik oluyor.

eğer bir değişim olursa mesleki deneyim çeşitliliği sağlar gitsin bir serseri görsün bir efendi görsün bir ahlaklı görsün hepsinde ders aynı şekilde anlatılmıyor ki hem öğrenciyede yazık öğrenci efendi uslu diye düz ders anlatan öğretmen kendini iyi hoca sanıyor. bir de üzerinden pörsümüşlüğü atar. hadi diyelim sen çok kral öğretmensin o zaman senin iyi yaptıklarını diğer okullardaki öğretmenlere de örnek olsun. Ama daha da önemlisi adalet eşitlik hissini güçlendirir herkes kebap okullar istiyor sen erken geldim otururum diyorsun gel buna otur yani.

berkaydal
Genel Müdür
16 Ocak 2026 16:37

Bu dedikleriniz rotasyonla alakalı değil. Kendi kendinize bahane üretiyorsunuz. Ayrıca bu söyledikleriniz başlığa destek verir. Teşekkür ederim iller arası rotasyonu desteklediğiniz için.

ingilizceci78, 3 hafta önce

hocam eğitim bölgesi içinde rotasyon 3 açıdan güzel olur. okulda 20 yıllık hoca müdürden çok müdür oluyor istemediği işi yapmıyor kendini demir baş görüyor. bir nevi devrecilik oluyor.

eğer bir değişim olursa mesleki deneyim çeşitliliği sağlar gitsin bir serseri görsün bir efendi görsün bir ahlaklı görsün hepsinde ders aynı şekilde anlatılmıyor ki hem öğrenciyede yazık öğrenci efendi uslu diye düz ders anlatan öğretmen kendini iyi hoca sanıyor. bir de üzerinden pörsümüşlüğü atar. hadi diyelim sen çok kral öğretmensin o zaman senin iyi yaptıklarını diğer okullardaki öğretmenlere de örnek olsun. Ama daha da önemlisi adalet eşitlik hissini güçlendirir herkes kebap okullar istiyor sen erken geldim otururum diyorsun gel buna otur yani.

berkaydal
Genel Müdür
16 Ocak 2026 16:40

Antalya'da 22 sene çalışan hocamız vardı. Hâlâ oradadır. Niye Tunceli'deki hocamız orada çalışmasın. Hocamız da Tunceli'ye gitsin bir zahmet. Benim iller arası rotasyonum da aynı şey. Sanki bana olmasın başkasına olsun dedim.

Size de destekleriniz için teşekkür ederim.

Tek sorun hem destekleyip hem karşı taraf olarak yazmanız. Onu da idrak ettiğinizde beraber cimer'e yazarız iller arası için.

fatih ç., 3 hafta önce

Rotasyon isteyenlerin maksadı zorluk çıkarmak değil ki. Sen istersen evine 100 metre olan okula geç. İstersen okulun bitişiğindeki diğer okula geç. İstersen tek otobüs mesafesinde bi okula geç. Kimsenin umurunda değil. Ne yaparsanız yapın.

Rotasyonun maksadı sirkülasyon. Lisedeyken 22 senelik hocamız vardı, benden sonra da devam etti muhtemelen. Yani o okulda niye başkası çalışmasın? Hoca da yandaki okula, başka mahalledeki okula gitsin bi zahmet.

Birisi, eve en az 40km uzaktaki okulu yazsınlar, falan mı dedi? Yok böyle bir şey. 12 sene gayet uzun bir süre tek okul için. Rotasyon isteyenin kendisi de tabi aynı kurala. Sanki, başkasına olsun bize olmasın, diyen var. Vakti gelince o da ayrılacak.

berkaydal
Genel Müdür
16 Ocak 2026 16:46

Küçük ölçekte desteklediğiniz şeyleri büyük ölçekte desteklemiyorsanız istediğiniz şey rotasyon değildir arkadaşlar.

16 Ocak 2026 16:49

a dolmuşuna bineceğime b dolmuşuna binerim

berkaydal, 3 hafta önce

Küçük ölçekte desteklediğiniz şeyleri büyük ölçekte desteklemiyorsanız istediğiniz şey rotasyon değildir arkadaşlar.

berkaydal
Genel Müdür
16 Ocak 2026 16:51

Ağrıdaki Ağrıdakilerle dönsün dönsün dursun.

Antalya'daki Antalya'daki ile dönsün dursun.

Aman sakın Ağrıdaki Antalya'ya gelmesin. Öyle bir şey istemiyoruz. Niye istemiyorsunuz abiler? Herkes her yerde sırasıyla çalışsa daha adil olmaz mı?

Toplam 150 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi