Editörler : gül-feşan

Kapalı
16 Ocak 2026 21:36

399'a Tabi kurumlar engelli memur çalıştırmıyor mu?

2025/2 merkezi yerleştirme ile 399 sayılı KHK'ya tabi bir

KİT'e sözleşmeli memur olarak yerleştim. önümüzdeki haftaya kadar da

belge teslimi yapmam gerek.

Ancak, öğrendim ki 399 sayılı KHK'nın 7. maddesinde

d) Görevlerini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile

engelli olmamaları

şeklinde bir bent var.

Bu madde yerleştiğim kurumda çalışmamı engelleyebilir mi? İzin verse

bile ben haftada 3 gün diyalize giriyorum, diyaliz için izin almam

engellenebilir mi?

17 Ocak 2026 10:13

hangi kit
17 Ocak 2026 15:08

Güvenlik soruşturmasından sonra sağlık kurulu raporu isteniyor o rapor olumsuzsa başlatmazlar yerleştiğiniz ünvan neydi?

draf
Genel Müdür
17 Ocak 2026 17:17

Yolun yanlış. E kpss ile atanan engelli kadrosuna alınıyor. Normal kpss ile sağlıklı adaylar alınıyor. Benim kuzen var akıl sağlığı bozuk, öbür kuzen var şeker hastası. E kpss ile girdiler.

draf
Genel Müdür
17 Ocak 2026 17:21

Tcdd ye girdiysen calistirmazlar. İnsan kaynakları planlama yapmış, arazide düşmeyecek trene carpılmayacak, dayanıklı adam lazım. Düşünsene benim kuzenlerin atandığını. 1 hafta sağ kalamazlar. Yüzde 2 mi 5 mi engelli çalıştırmak zorunda, e kpss den kadro açar büroda çalışır temizce.

ilker4298
Kapalı
17 Ocak 2026 20:14

Engelliyiz diye sekreterlik yapmak zorunda mıyız? Ekpss mezun olduğum bölüm için sadece işletmen ve sekreter kadrosu açıyor?

draf, 3 hafta önce

Tcdd ye girdiysen calistirmazlar. İnsan kaynakları planlama yapmış, arazide düşmeyecek trene carpılmayacak, dayanıklı adam lazım. Düşünsene benim kuzenlerin atandığını. 1 hafta sağ kalamazlar. Yüzde 2 mi 5 mi engelli çalıştırmak zorunda, e kpss den kadro açar büroda çalışır temizce.

ilker4298
Kapalı
17 Ocak 2026 20:16

Peki atama iptal olursa ne oluyor? Sonuçta puanım yanmış olacak?

Copmeister, 3 hafta önce

Güvenlik soruşturmasından sonra sağlık kurulu raporu isteniyor o rapor olumsuzsa başlatmazlar yerleştiğiniz ünvan neydi?

Kpsbirincisi
Genel Müdür
17 Ocak 2026 20:48

Aynen öyle olacak puanın yanmış olacak. Bu tercih yapmadan önce düşüneceğin bir konuydu.

ilker4298, 3 hafta önce

Peki atama iptal olursa ne oluyor? Sonuçta puanım yanmış olacak?

ilker4298
Kapalı
17 Ocak 2026 20:57

Kılavuzda "engelli çalıştırılmaz" gibi bir ibare bulunmuyor.

Kpsbirincisi, 3 hafta önce

Aynen öyle olacak puanın yanmış olacak. Bu tercih yapmadan önce düşüneceğin bir konuydu.

yeşilrussel
Memur
17 Ocak 2026 21:53

Tcdd daha önce gorme engelli biri tcdd atandi kurum almadi mahkemeyle geri dondu düz memurlukta sıkıntı olmaz

ilker4298, 3 hafta önce

draf
Genel Müdür
17 Ocak 2026 23:53

Öğretmen falan var bildiğim.

ilker4298, 3 hafta önce

Engelliyiz diye sekreterlik yapmak zorunda mıyız? Ekpss mezun olduğum bölüm için sadece işletmen ve sekreter kadrosu açıyor?

Phantom06
Memur
17 Ocak 2026 23:58

2026/1 Alımında Lojistik Memuru alımı olacak mı abi?
yeşilrussel, 3 hafta önce

Tcdd daha önce gorme engelli biri tcdd atandi kurum almadi mahkemeyle geri dondu düz memurlukta sıkıntı olmaz

draf
Genel Müdür
18 Ocak 2026 00:04

Engelli çalışmaz demiyor çünkü arkadaşın rahatsızlığını örnek alalım. Bilgisayar muhendisi olsun, çoğu rahatsızlık sağlık raporunda yazsa dahi sorun olmaz. Bizim tcdd yonergesinde bir sürü şey yazılı, surveyan olmak istese gözlük takanı sorun ediyorlar.

yeşilrussel, 3 hafta önce

draf
Genel Müdür
18 Ocak 2026 00:10

Genel hükümlerde yazmaz. Yazdığın kadro özel nitelik kodları oluyor. Örnek vereyim vardiya, arazide ve seyahate uygun olmak, kurum sağlık yonergesine uygun sağlık raporu almak vb. Senin kadroda bunlar yazmıyorsa mecbur Ataman yapılır. Mahkemeye kalsa bile kazanırsın.

ilker4298, 3 hafta önce

draf
Genel Müdür
18 Ocak 2026 00:12

7327; Bakınız: Başvurma Özel Şartları - T.C. Devlet

Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü pozisyonlarında istihdam

edilecek personelin tümü, atandıkları işyerinde en az beş (5) yıl süre ile görev yapmadan yer

değişikliği isteğinde bulunamamaktadır.

Hareket Memuru, Tren Teşkil Memuru, Sürveyan, Mühendis, Tekniker, Teknisyen ve Memur (Hat

Bakım Onarım Memuru) pozisyonlarını tercih edecek adayların Demiryolu Emniyet Kritik Görevler

Yönetmeliği ile TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Sağlık ve Psikoteknik Yönergesi hükümleri

kapsamında; renk körü olmamaları, tarama testi (Uyuşturucu ve uyarıcı madde test sonucunun negatif

olması gerekir.) ile bu unvanlar için belirtilen sağlık koşullarını ve psikoteknik yeterlikleri taşımaları

zorunludu

draf
Genel Müdür
18 Ocak 2026 00:25

Diyelim ki bir kadro var. Yanında yazar 4530, 7257 ve 7327. Bilgisayar muh, arazide çalışır, uyuşturucu testi dahil kapsamlı bir sağlık raporu isterim diyor. Belgeleri götürünce raporu sana sorarlar. Yazmıyorsa bu kodlar sonuna kadar götür. Yüzde yüz haklısın

20 Ocak 2026 15:08

hapisten çıkma tipler bile çalışıyor sen ne diyorsun
Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi