Editörler : gül-feşan
16 Ocak 2026 22:14

Büro personeli gibi düz memurluklardan mühendisliğe geçilir mi?

İnşaat mühendisliği mezunuyum ve şimdi de işletme okuyorum. 83 KPSS puanım var ve ne kadar uğraştıysam hep buna yakın puanlar aldım. 2026 KPSS'den benzer bir puan alıp işletmeden büro personeli veya düz memur olarak atanırsam mühendisliğe geçmenin bir yolu var mıdır? (Örneğin 2025/2 Aralık atamasında Çevre Şehircilik ve Ulaştırma Bakanlığı gibi kurumlar çok sayıda büro personeli aldı ve bunların çoğuna şimdiki puanım yetiyordu)


Denizoztekin
Aday Memur
16 Ocak 2026 22:47

Direkt geçiş yok tekrar kpss istiyolar diye biliyorum


TskOfficer
Aday Memur
17 Ocak 2026 00:05

Kurumun görevde yükselme sınavı açar sende kazanırsan geçersen kurum içi ünvan değişikliği yani.


Sınav2030
Aday Memur
17 Ocak 2026 00:27

Unvan değişikliği için büro personeli ve mühendislik arasında değil de mesela teknikerlik ve mühendislik arasında geçiş yapılabilir diyenler oluyor. Burası biraz kafamı kurcalıyor. Aslında benim merak ettiğim tam olarak unvan değişikliği sınavıyla ilgili olan durum yani.


TskOfficer
Aday Memur
17 Ocak 2026 01:23

Kurumun çok önemli, teknik ağırlıklı kurumlarda senede 1 veya 2 defa olur genelde. Şartları sağlıyorsan başvurabilirsin yükselme şansın var. Çevre şehircilik bunu çok sık yapar mesela her sene bankosu var. Tabi aynı çalıştığın yer olmayabilir üst konumun nereyi gerektiriyorsa ki bazen bu farklı il oluyor orda çalışıyorsun. İlla da geçirecekler sanma sadece kurum isteyecek sınav açıcak şartları da sağlayacaksın.


Sınav2030
Aday Memur
17 Ocak 2026 02:29

Anladım, cevabınız için teşekkür ederim.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi