Editörler : StMngr
17 Ocak 2026 01:32

Asgari Koşullar Hakkında Soru Sosyal Bilimler

Deneyimli arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var çünkü cevabımı bulamadım .

Sosyal bilimleri için ilk olarak şu şart var SSCI vs uluslararası makaleleri için ;

Bu madde kapsamında, doktora ünvanının alınmasından sonra, a, b, c veya d bentlerinden en az 10 puan almak zorunludur.

Ancak ulusal yayınlarda da şu şart var

Bu madde kapsamında, doktora ünvanının alınmasından sonra, a bendinden üçü tek yazarlı olmak üzere farklı dergilerde yayımlanmış en az beş yayın zorunludur. Ulusal makale asgari koşulunu sağlayamayan adaylar, 1. maddenin a veya b bentlerinden biri tek yazarlı olmak üzere en az üç yayın yapmak zorundadırlar.

Sorum şu ;

Ulusal yayın şartını karşılamak için ilk maddedeki 10 puan haricinde üç makale mi olmalı ?

Yoksa biri tek yazarlı üç makale yazıldığında (SSCI Q1 hepsi ) bu iki maddedeki şartta sağlanmış oluyor mu ? Umarım anlatabildim :)

Deneyimi olan var mı bu konuda ?

18 Ocak 2026 10:25

ulusal yayın şartını sağlamak için 5 tr dizin 3 ü tek yazarlı olması gerekiyor. ancak ulusal yayını sağlayamıyorsanız 3 sscı biri tek yazarlı olması gerekiyor.
18 Ocak 2026 10:28

ancak ulusal yayın şartını sağladınız yeterli mi elbette değil. bununla birlikte uluslararası yayınlardan en az 10 puan almak zorundasınız.

Akademikfalanfilan
Aday Memur
18 Ocak 2026 12:14

Cevabiniz için teşekkür ederim örneğin 30 puanı var kişinin uluslararsı biri de tek yazarli

Akademikfalanfilan
Aday Memur
19 Ocak 2026 22:01

Çok teşekkürler ben de böyle düşünmüştüm. biri tek yazar en az üç makalem olacak. Bunların dışanda kalan makalelerden bir 10 puan daha alacağım.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi