Editörler : bilgisayartekniker
17 Ocak 2026 22:31

3+1'den Kadroya Geçen Memurun Ünvan Değişikliği Sınavına Girmesi Mümkün Mü?

Şu an sözleşmeli personelim. Önümüzde ki ay 27 Şubatta 3.yıla girip kadro alacağım. Çalıştığım kurumda Nisan-Mayıs ayları gibi ünvan değişikliği sınavı yapılacak. Kadroyu aldıktan sonra 1 yıl aday memur mu olunuyor. Sınava başvurabilir miyim?

DurBakDinleGeç
Aday Memur
17 Ocak 2026 23:44

Çalıştığınız Kurumun Ünvan Değişikliği Yönetmeliği/Şartlarına Bakınız. Cevap Orada.

Burak KULA
Aday Memur
18 Ocak 2026 00:01

Yönetmelikte olmayan hükümler için 657'ye bakınız diye bir madde var. 3+1 sisteminde aday memurluk var mı yok mu bir türlü net bir bilgi elde edemedim. Varsa ünvan değişikliği sınavına girebiliyor mu. Herkes farklı bir şey söylüyor. Kurum bile kesin bilgi vermiyor Mayısta sınav olacak ama durumumuz belli değil
19 Ocak 2026 10:46

3+1 sisteminde 3 yıl dolduktan sonra kadroya geçiş olur ve memur hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz

Burak KULA
Aday Memur
19 Ocak 2026 10:47

Teşekkür ederim. Personel şube ile de görüştüm onlarda size benzer bir cevap verdi. Resmi yazısını ulaştıracaklar
azat.deniz, 3 hafta önce

3+1 sisteminde 3 yıl dolduktan sonra kadroya geçiş olur ve memur hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz

19 Ocak 2026 15:06

rica ederim hocam

Burak KULA, 3 hafta önce
Teşekkür ederim. Personel şube ile de görüştüm onlarda size benzer bir cevap verdi. Resmi yazısını ulaştıracaklar

arkeolog31
Aday Memur
21 Ocak 2026 20:28

Belediye sözleşmeli memurlarda aday memurluk yok hocam sadece +1 lik kısımda nakil hakkı yok
Burak KULA, 3 hafta önce
Yönetmelikte olmayan hükümler için 657'ye bakınız diye bir madde var. 3+1 sisteminde aday memurluk var mı yok mu bir türlü net bir bilgi elde edemedim. Varsa ünvan değişikliği sınavına girebiliyor mu. Herkes farklı bir şey söylüyor. Kurum bile kesin bilgi vermiyor Mayısta sınav olacak ama durumumuz belli değil
Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi