Editörler : Pangaea

KARATEPE84
Aday Memur
30 Ocak 2026 11:08

Başvurular ne zaman başlıyor arkadaşlar

zaguma
Şef
30 Ocak 2026 11:53

Arkadaşlar merhaba. İlk defa başvuracağım. İkametimde ki ilçede bir okula atanabilmek için. Sorun şu. Atanacak her puanı aldık diyelim, istediğim yerden kadro açılmadı. Tercih yapmayıp öğretmenliği devam edebiliyor muyuz? Yoksa illa idareci olarak atanmak zorunda mıyız?

KARATEPE84
Aday Memur
30 Ocak 2026 12:04

Devam edersin, zorunlu değil

metaverse
Memur
30 Ocak 2026 13:35

hocam dalga mı geçiyorsunuz:) zorunlu neden atanasınız? siz idareci olmayı düşünüyorsunuz birde bunu bilmeniz lazım
zaguma, 1 hafta önce
Arkadaşlar merhaba. İlk defa başvuracağım. İkametimde ki ilçede bir okula atanabilmek için. Sorun şu. Atanacak her puanı aldık diyelim, istediğim yerden kadro açılmadı. Tercih yapmayıp öğretmenliği devam edebiliyor muyuz? Yoksa illa idareci olarak atanmak zorunda mıyız?

zaguma
Şef
30 Ocak 2026 13:38

Çünkü adamlar akademi de eğitim verecek. Eskiden bu yoktu. Sana 2 ay eğitim verip atama yapılacak. Ne bilim polisleri düşündüm bir an. Polis okulunda eğitim alıp atamaları yapılıyor.
metaverse, 1 hafta önce
hocam dalga mı geçiyorsunuz:) zorunlu neden atanasınız? siz idareci olmayı düşünüyorsunuz birde bunu bilmeniz lazım

zaguma
Şef
30 Ocak 2026 13:41

Hocam peki 1 sene sonra istifa ettik diyelim. Eski öğretmenlik kadromuzun olduğu ilçe emrine mi döneriz? Yoksa idarecilik yaptığımız ilçe emrine mi?
metaverse, 1 hafta önce

metaverse
Memur
30 Ocak 2026 13:42

eski okulunuzda norm varsa oraya yoksa yeni arandıgınız ilçe içinde
zaguma, 1 hafta önce
Hocam peki 1 sene sonra istifa ettik diyelim. Eski öğretmenlik kadromuzun olduğu ilçe emrine mi döneriz? Yoksa idarecilik yaptığımız ilçe emrine mi?
30 Ocak 2026 14:14

Benim 4 yıl bu eğitim döneminde doluyor, şimdi benim de bu dönem akademi eğitimi alıp ikinci dört için başvurmam mı gerekiyor arkadaşlar yoksa akademiden muaf mıyım ? Bir de kendi okulunu yazınca ek puan alınıyordu bu devam ediyor mu?

berkalber
Aday Memur
30 Ocak 2026 14:45

Hocam bu geçici maddeye istinaden bu dönem rotasyona tabi olan yöneticiler akademiden muaf olacak, onlar yerleştikten sonraki atamalarda akademi şartı aranacak....

GEÇİCİ MADDE 2- (1) Yönetici yetiştirme programını tamamlamış olma şartı, bu Yönetmeliğe göre düzenlenecek ilk yönetici yetiştirme programının tamamlandığı tarihe kadar aranmaz.

Lalo Salamanca, 1 hafta önce

Benim 4 yıl bu eğitim döneminde doluyor, şimdi benim de bu dönem akademi eğitimi alıp ikinci dört için başvurmam mı gerekiyor arkadaşlar yoksa akademiden muaf mıyım ? Bir de kendi okulunu yazınca ek puan alınıyordu bu devam ediyor mu?

özTÜRK12
Memur
30 Ocak 2026 14:57

21 Haziran 2022-12 Eylül 2022 arası göreve başlayan herkes tayinci yönetmeliğe göre

ömer42
Genel Müdür
30 Ocak 2026 15:43

Onu da gördüm hocam ama emin olamadım. 4 ders yılı demiyor. 4 ders yılı olsaydı bu maddeyi eklemeye gerek kalmazdı. Bu durumda 2027 oluyor.

omerkose07, 1 hafta önce

Sayın hocam bu dediğiniz ders yılı kuralı için geçerli değilmi ? Geçici maddede 4 ders yıllık görev süreleri bitene kadar deseydi dediğiniz doğruydu ama 4 yıllık görevlendirme süresi sona erene kadar diyor ve eylülde başlamış birinin 4 yıllık görev süresi artık yıldan dolayı 5 yıl oluyor normalde

omerkose07
Memur
30 Ocak 2026 17:19

Bence degil hocam geçici madde niye var o zaman ve neden 4 ders yıllık görev süresi bitine kadar demediler de 4 yıllık görev süreleri bitene kadar devam dediler
özTÜRK12, 1 hafta önce

21 Haziran 2022-12 Eylül 2022 arası göreve başlayan herkes tayinci yönetmeliğe göre

adil70
Aday Memur
30 Ocak 2026 23:07

Evet bende,Geçici maddeye göre 4 yıllık görev süresi esas alınır diye düşünüyorum. Diğer türlü bazı yöneticiler. 4 yıllığına görevlendirilmiş olsa da 3 yıl çalışmış olacak ( 8 yıldan dolayı) Ayrıca bu konuda Eğitimbirsen internet sitesinde aşağıdaki değerlendirmeyi yapmıştır.

?Mevcut yöneticiler ve yazılı sınavın geçerliliği

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte yönetici olarak görev yapmakta olanlar dört yıllık görevlendirme süreleri sona erinceye kadar görevlerine devam edeceklerdir. Ancak söz konusu kişilerin, eski yönetmelikte dört yıl için görevlendirilmiş oldukları gözetildiğinde, görevlendirildikleri tarihte yürürlükte olan yöneticilik görev süresine tabi olmaları gerektiği, hâliyle ders yılının değil takvim yılının esas alınması gerektiği açıktır.?

Toplam 53 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi