Editörler : gül-feşan
19 Ocak 2026 10:31

Mühendis için TEİAŞ mı yoksa 657 kurumları mı?

Merhaba Değerli Meslek Büyüklerim ve Meslektaşlarım,

Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Mezuniyet sonrası için TEİAŞ (KİT) ve 657 kurumları arasında bir karşılaştırma yapmaya çalışıyorum. KİT olarak şu an için sadece TEİAŞ?ı hedefliyorum.

Yaptığım hesaplamalara göre; Ocak 2026 zamları sonrası TEİAŞ?ta işe yeni başlayan bir mühendisin maaşı yaklaşık 88.000 TL civarındadır (Bu rakamda bir yanlışım varsa lütfen düzeltin). Bu bilgiler ışığında merak ettiğim hususlar şunlardır:

Çalışma Koşulları ve Özelleştirme: Gerek çalışma şartları gerekse olası bir özelleştirme durumunda personelin statüsü ve hakları açısından TEİAŞ ile 657 kurumlarını nasıl kıyaslarsınız?

Maaş Dengesi: 657?ye tabi kurumlarda işe yeni başlayan bir mühendisin güncel maaşı nedir ve KİT maaşlarına oranla fark ne kadardır?

Yan Haklar: Arazi tazminatı ve sosyal haklar (lojman, servis, tesis vb.) bakımından TEİAŞ diğer kurumlara göre daha mı avantajlıdır?

Tayin Süreçleri: TEİAŞ bünyesinde tayin süreçleri nasıl işlemektedir? Özellikle Doğu bölgelerinden, Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu illere geçiş yapmak çok mu zordur?

Değerli vakitlerinizi ayırıp tecrübelerinizi paylaştığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

rasaymemur
Aday Memur
19 Ocak 2026 10:47

KİT'lerin şaşalı dönemi bitti artık. Maaşlar ikisinde de ayı, 657 den şaşma. teiaş'da dağ bayır gezersin. Çocukların eğitim sağlık durumu sıkınıtlı taşrada. İl merkezinde çalışma garantin yoksa hiç bulaşma. KİT'lerde tayin torpile dayalı

Elektrikmühe
Aday Memur
19 Ocak 2026 12:25

Maaş aynı diyeni ilk defa duydum genelde herkes KİT'in maaşını söyler. Vermiş olduğunuz cevap için teşekkürler

rasaymemur, 3 hafta önce

KİT'lerin şaşalı dönemi bitti artık. Maaşlar ikisinde de ayı, 657 den şaşma. teiaş'da dağ bayır gezersin. Çocukların eğitim sağlık durumu sıkınıtlı taşrada. İl merkezinde çalışma garantin yoksa hiç bulaşma. KİT'lerde tayin torpile dayalı

eemyikici
Aday Memur
19 Ocak 2026 13:24

Maaş aynı değil. Kit kurumları biraz daha fazla alıyor.

Mesleki tatmin teiaş ta daha fazla.

Tayin olayı neredeyse heryerde torpille.

Teias servis Ankara merkezde var. Ama 657 kurumlarında da çoğunda var.

Teiaş ta özelleştirme olursa zaten 657 ye gönderiyorlar. Bir kaybın olmaz.

tikimehmet
Aday Memur
19 Ocak 2026 13:53

Vereceğiniz tavsiyeler belki de karşınızdaki insanın kaderini belirleyecek. Dolayısıyla yanlış bilgi vermeyelim. KİT kurumlarında gmrev yapan personel, ilk 6 ay çalışmadan sonra %8 taban maaşına ek olarak başarı zammı alır. Bu tutar yaklaşık 5 bin tl'ye tekabül eder. Ayrıca yabancı dil tazminatları da oldukça yüksektir.
rasaymemur, 3 hafta önce

tikimehmet
Aday Memur
19 Ocak 2026 13:59

Ayrıca başlığı açan arkadaşa binaen, bizzat TEİAŞ'ta çalışan BİRDEN FAZLA personelden bilgi al. Günümüz dijital çağında ulaşması güç değil.

rasaymemur
Aday Memur
19 Ocak 2026 16:41

vergi dilimi ve diğer ek ödemeler ile yıllık ortalama az çok aynıya geliyor artık. kitler martta vergiye girecek.

tikimehmet, 3 hafta önce
Vereceğiniz tavsiyeler belki de karşınızdaki insanın kaderini belirleyecek. Dolayısıyla yanlış bilgi vermeyelim. KİT kurumlarında gmrev yapan personel, ilk 6 ay çalışmadan sonra %8 taban maaşına ek olarak başarı zammı alır. Bu tutar yaklaşık 5 bin tl'ye tekabül eder. Ayrıca yabancı dil tazminatları da oldukça yüksektir.

kingmemur06
Aday Memur
19 Ocak 2026 16:41

özelden yardımcı olayım hocam kurum hakkında tüm bilgileri aktarayım size

Elektrikmühe, 3 hafta önce

Maaş aynı diyeni ilk defa duydum genelde herkes KİT'in maaşını söyler. Vermiş olduğunuz cevap için teşekkürler

furyschopen
Daire Başkanı
19 Ocak 2026 17:49

arkadaş gayet güzel bilgi vermiş. burada teias güzelleyen varsa iste o zaman başlığı açan arkadaşın hayatıyla oynamış olur. çok şey yazılır ama gerek yok. özelden yazarız arkadaşa.
tikimehmet, 3 hafta önce

Elektrikmühe
Aday Memur
19 Ocak 2026 18:57

tavsiyeniz ve bilgi için teşekkürler

eemyikici, 3 hafta önce

Elektrikmühe
Aday Memur
19 Ocak 2026 19:00

Anladım . detaylı ve samimi cevap için teşekkürler

tikimehmet, 3 hafta önce

Elektrikmühe
Aday Memur
19 Ocak 2026 19:02

Elimden geldiğince ulaşmaya çalışıyorum fakat olaya hakim olan ve geri dönüş yapan kişi sayısı oldukça az . Buradan daha kapsamlı bir cevap almak adına foruma yazmak istedim . yine de tavsiyeniz için teşekkürler

tikimehmet, 3 hafta önce
Ayrıca başlığı açan arkadaşa binaen, bizzat TEİAŞ'ta çalışan BİRDEN FAZLA personelden bilgi al. Günümüz dijital çağında ulaşması güç değil.

Elektrikmühe
Aday Memur
19 Ocak 2026 19:03

Özelden yazacağım hocam size . İlginiz için çok sağolun

kingmemur06, 3 hafta önce

özelden yardımcı olayım hocam kurum hakkında tüm bilgileri aktarayım size

Elektrikmühe
Aday Memur
19 Ocak 2026 19:05

Özelden yazayım size de . Görüş belirttiğiniz için teşekkürler

furyschopen, 3 hafta önce
arkadaş gayet güzel bilgi vermiş. burada teias güzelleyen varsa iste o zaman başlığı açan arkadaşın hayatıyla oynamış olur. çok şey yazılır ama gerek yok. özelden yazarız arkadaşa.

captain12
Aday Memur
19 Ocak 2026 20:02

TEİAŞ ta çalışan bir mühendis olarak , bugünki aklım olsa bir dakika düşünmem 657 li bi kurum yazar geçerdim , herşey para değil kafa rahatlığı çok önemli , bu arada 657 li kurumlarda maaş ne durumda bilmiyorum ama teiaşta benim gibi sahada çalışırsan ve evli aile yardımı çocuk yardımı ile birlikte totalde 102 bin civarı ek ödemelerle ygt harcırah vs 110 civarı alırsın.

Elektrikmühe
Aday Memur
19 Ocak 2026 20:15

Evet haklısınız para bazen bir çok şeyin önüne geçebiliyor . Tavsiyeleriniz mutlaka dikkate alacağım . Teşekkürler bilgiler için .

captain12, 3 hafta önce
TEİAŞ ta çalışan bir mühendis olarak , bugünki aklım olsa bir dakika düşünmem 657 li bi kurum yazar geçerdim , herşey para değil kafa rahatlığı çok önemli , bu arada 657 li kurumlarda maaş ne durumda bilmiyorum ama teiaşta benim gibi sahada çalışırsan ve evli aile yardımı çocuk yardımı ile birlikte totalde 102 bin civarı ek ödemelerle ygt harcırah vs 110 civarı alırsın.

u5757
Memur
19 Ocak 2026 21:32

657.

liverpool27
Aday Memur
20 Ocak 2026 14:38

ikisinde de çalışan biri olarak 657 yi tercih ederim. arada maaş farkı var evet ama çok ciddi bir fark yok maaş anlamında. iş yükü ve sorumluluk ile kıyaslayınca maaş farkına değmez bence. sonuç olarak 657 derim ben. tabiki karar sizin kalbiniz neye ısındıysa onu seçin, hakkınızda hayırlısı olsun.
20 Ocak 2026 15:08

699

temel12
Şef
20 Ocak 2026 15:18

Mesleki Tatmin derken işçinin yarısından az para almak ama tatmin olmak mı çok komik gerçekten....

eemyikici, 3 hafta önce

Elektrikmühe
Aday Memur
20 Ocak 2026 15:19

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim hocam teşekkürler. Size de başarılar dilerim

liverpool27, 3 hafta önce
ikisinde de çalışan biri olarak 657 yi tercih ederim. arada maaş farkı var evet ama çok ciddi bir fark yok maaş anlamında. iş yükü ve sorumluluk ile kıyaslayınca maaş farkına değmez bence. sonuç olarak 657 derim ben. tabiki karar sizin kalbiniz neye ısındıysa onu seçin, hakkınızda hayırlısı olsun.
Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi