Editörler : E.Kayı Han
19 Ocak 2026 22:02

Milli Emlak Tekrar Maliye Bakanlığına Mı Dönecek?

bu konuda duyumları olan var mı, milli emlak tekrardan Hazineye dönüyor söylentisi dolaşıyor doğruluğunu bilen varsa görüşlerinizi paylaşırsanız bu konuda

turasas2022
Memur
21 Ocak 2026 09:04

yok öyle bişey

21 Ocak 2026 21:15

böyle duyumlar geliyor bi söylenti çıkmışsa da eninde sonunda gerçekleşir hayırlısı olsun

turasas2022
Memur
22 Ocak 2026 09:27

milli emlakta çalışıyorum, böyle bir söylenti yok zaten maliyeden çevreye daha yeni geçmiş bir müdürlük milli emlak

çalış_çalış, 2 hafta önce

böyle duyumlar geliyor bi söylenti çıkmışsa da eninde sonunda gerçekleşir hayırlısı olsun

24 Ocak 2026 09:39

Milli Emlak eskiden Maliye bünyesinde idi, 10 yıl kadar oluyordur Çevreye geçeli. baya oldu.

Maliye ve Hazine tekrar bünyesine katabilir çünkü hazine taşınmazları Hazine Bakanlığında olabilir mantıken hayırlısı olsun kurumlar için

turasas2022, 2 hafta önce

milli emlakta çalışıyorum, böyle bir söylenti yok zaten maliyeden çevreye daha yeni geçmiş bir müdürlük milli emlak

Tanir70
Aday Memur
24 Ocak 2026 19:53

Maliye geçişi zor, Çevre Bakanlığına bağlanmasının sebebi, hazine mallarının değerlendirilmesi de bürokrasiyi kaldırmaktı, tek bir yazı ile TOKİ, Kentsel dönüşüm başkanlığı vs. kurumlara kolaylıkla devir edibilmekti. Ayrıca,Maliye hiyerarşisi ise devamlı engeldi. İki bakanlığın bürokrat yapısı da çok farklı.Çevre Bakanlığı genelde siyasi kimliklere sahip kişilerden oluşurken, maliye de ise liyakat sistemi var. Maliye Müfettişleri Hesap Uzmanları gibi. Ama belki Bakanlığa bağlı İl Müdürlüklerinin aradan çıktığı bir Genel Müdürlük olabilir. Çalışmalarda var diye duyum almıştım. Tapu Kasd. Genel Md.lüğü gibi
24 Ocak 2026 21:14

doğrudur milli emlakla ilgili duyumlar çok bu aralar. Maliyeye tekrar geçişi olacak da çok söylenmekte

24 Ocak 2026 21:16

eskiden maliyede oluşu tekrar o çatı altında birleştirme düşüncesi oluşturmuş olabilir aslında güzel de olur

24 Ocak 2026 21:17

çünkü bayındırlık daha çok teknik birim mühendislik birimlerinden oluşuyor gibi.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi