Editörler : Lanet
19 Ocak 2026 22:31

Banka ve pttt deki kadin memurlar bana sen diye hitap etmesi

.Merhabalar. Bunu paylaşma gereği hissettim çünkü ara sıra denk geldiğim bir durum. 25 ile 30 yas arasında bir gencim

Ozellikle Kadın memurlar hakkında söylüyorum yazdıklarımı. Elimden geldiğince tanımadığım insanlara "siz" diye hitap etmeye çalışırım karşımdakinin mesleği, maddi durumu ne olursa olsun. Fakat bazen bir bankaya, mağazaya, doktora gittiğimde şunu yaşıyorum ordaki bazı kadın görevliler biz müşterilere "sen" diye hitap ediyorlar. Yaşım onlara göre küçük olduğu için bu şekilde hitap ettiklerini sanıyorum acaba yaştan dolayımı benden buyukse hani 5 10 yas arasi filan bazılarıda yaşıt olduğum halde sen diye hitap ediyor ama baska. musteriye de siz diye mi hitap eder bilemiyorum. Bende takinti yaptim acaba ben dışarıdan ise yaramaz gariban birimi gözüküyorum da beni küçümsemek gaye almamak için. mi diyor gibime geliyor ama normal görünüşüm var sizce fazla mi abartıyorum neden o sekil konusuyor olabilir ama bazi memurlardan beyefendi hanimefendk diye hitap ediyor özguvenim dustu ya kendimi hayatta gaye alınmayan biri gibi hissediyorum bu sebebten sizce gereksi yerimi abartiyorum. Sizce gaye alınmayacak siradan ezik görünenlerimi böyle davranıyorlar ama asalet var bende.Başkasına siz bana sen diyince kendimi ezik hissettim adaletli olsamda beni gaye almayınca aa beni niye gaye almıyor ki neden sen diyor demekk i ben ise yaramaz biriyim dışarıdan bakınca die dusunceler geliyor niye acaba sen diye hitap eder ki bir bankaci.Bana sen demesine takılmadım aslında neden bana sen diyor memur arkadaşlar bilir kucuk gördüğü ezik görünen kisileremi diyoarlar

Nots
Aday Memur
20 Ocak 2026 00:48

Erkekler siz mi diyor ?

semre33
Aday Memur
20 Ocak 2026 10:35

erkekler genel olarak sen yada siz ibarelerini kullanmak yerine komutlar ile bildirim yapar.

ÖzgüristA34
Aday Memur
20 Ocak 2026 17:00

En çok kadinlar sen diyor diyor kadinin surat ifadesinse aşık surat ego daha net belli olduğu için diyorum erkekler sen derken cok samimi güleryuzle diyor kadinlar oyle değil kadina denk geldiğim için kadınlardan bahsettim

Nots, 3 hafta önce

Erkekler siz mi diyor ?

ÖzgüristA34
Aday Memur
20 Ocak 2026 17:02

Kadınlardan bahsettim ama ben kadın bankacı bana sen diye kimliğini ver die hitap ediyor ee bende alındım acaba üstünlükmu taslıyor acaba die beni kucuk mu goruyor

semre33, 3 hafta önce

erkekler genel olarak sen yada siz ibarelerini kullanmak yerine komutlar ile bildirim yapar.

Nots
Aday Memur
20 Ocak 2026 21:02

Yazdığınız gibi mi konuşuyorsunuz bu bahsettiğiniz yerlerde ?

ÖzgüristA34
Aday Memur
21 Ocak 2026 23:07

Yazdığım gibimi konuşuyorum derken evet girdiğimde iyi günler maas hesabi actircaktim diyorum kibar ses tonuyla

Nots, 3 hafta önce

Yazdığınız gibi mi konuşuyorsunuz bu bahsettiğiniz yerlerde ?

Nots
Aday Memur
21 Ocak 2026 23:22

Yok üslubunuzu sormadım

Mesela kale kelimesi yerine gaye mi diyorsunuz konuşurken de

Yazdığınızı anlayabilmek için hangi kelimeleri kastetriğinizi tahmin ederek okudum yazınızı

Ama "asalet var bende" derken neyi kastettiniz anlayamadım

ÖzgüristA34
Aday Memur
22 Ocak 2026 16:25

Gidipte kadina kale demedim yazarken Türkçe kurallarına ne yazık ki evet dikkat etmiyorum bu mu yani sorun?hızlı yazdığım için uymayabiliyorum hem insan bilmeyebilir kaye mi gaye mi die sanki hepimiz siz dahil olmak üzere tüm Türkçe yazılış kurallarını biliyor muyuz?bilmemek onemli degil bilmeyebilir insan nerden biliyim?bilmiyorum die de cahil kültürsüz olduğum anlamına gelmez önemli olan oraya gittiğimde benim hitap şeklimdir sizinde benim sorum disinda baska seylere yazım kurallarina odaklanmaniz sizin takıntılı bir egoist karşıdakini küçük görmek oluyor bu arada 😊 her neyse yazdığımdan cokmu onemli?bir insanin degeri kültürü Türkçede kale yazamamasindan mi belli oluyor?Yani bilmeyebilirim ne var bunda? Mesela beni düzgünce uyarsa diniz ezmeye kalkmadan saygılı şekilde bende size teşekkür ederdim yeni bir kelime öğrettiğini icin.Kale yazacaktım zaten klavye öyle çevirmiş bu arada:) hem gaye de yazmis olsun kale olduğunu zaten anlarsiniz asalet var derken de yukarıda yazmisim ezik görunene mi oyle davranıyorlar ama asalet var bende demişim gayet açık yani eşikte durduğumuz sanmiyorum bir duruşum karizmam var demek istedim cok hızlı acele yazdığım için klavye yanlis çeviriyor hem bazi Türkçe kelimeleri bilmiyorum malesef mesela mütevazı kelimesini mutevazi diye biliyordum ve yebi ogrendim yani bilmiyorum die hıyar herifin baronun kültürsüz kalitesiz insan olmus olmuyorum.:) O devlet memurları sanki cokmu biliyor Türkçe kurallarinı illa ki herkesin bilmediği yanlis telaffuz ettiği en az 10 kelime vardır o yuzden bol bol kitap okumak gerek kelime darağacı gelişmesi için ve yok ünlem konur yok gaye değil kale gibi seylere cokta takılmamak gerek die düşünüyorum sonucta cumhurbaşkanına dilekçe yazmiyoruz:)

Nots, 2 hafta önce

Yok üslubunuzu sormadım

Mesela kale kelimesi yerine gaye mi diyorsunuz konuşurken de

Yazdığınızı anlayabilmek için hangi kelimeleri kastetriğinizi tahmin ederek okudum yazınızı

Ama "asalet var bende" derken neyi kastettiniz anlayamadım

ÖzgüristA34
Aday Memur
22 Ocak 2026 16:27

Bak yine klavye çeviriyor yanlış:)

ÖzgüristA34, 2 hafta önce

Gidipte kadina kale demedim yazarken Türkçe kurallarına ne yazık ki evet dikkat etmiyorum bu mu yani sorun?hızlı yazdığım için uymayabiliyorum hem insan bilmeyebilir kaye mi gaye mi die sanki hepimiz siz dahil olmak üzere tüm Türkçe yazılış kurallarını biliyor muyuz?bilmemek onemli degil bilmeyebilir insan nerden biliyim?bilmiyorum die de cahil kültürsüz olduğum anlamına gelmez önemli olan oraya gittiğimde benim hitap şeklimdir sizinde benim sorum disinda baska seylere yazım kurallarina odaklanmaniz sizin takıntılı bir egoist karşıdakini küçük görmek oluyor bu arada 😊 her neyse yazdığımdan cokmu onemli?bir insanin degeri kültürü Türkçede kale yazamamasindan mi belli oluyor?Yani bilmeyebilirim ne var bunda? Mesela beni düzgünce uyarsa diniz ezmeye kalkmadan saygılı şekilde bende size teşekkür ederdim yeni bir kelime öğrettiğini icin.Kale yazacaktım zaten klavye öyle çevirmiş bu arada:) hem gaye de yazmis olsun kale olduğunu zaten anlarsiniz asalet var derken de yukarıda yazmisim ezik görunene mi oyle davranıyorlar ama asalet var bende demişim gayet açık yani eşikte durduğumuz sanmiyorum bir duruşum karizmam var demek istedim cok hızlı acele yazdığım için klavye yanlis çeviriyor hem bazi Türkçe kelimeleri bilmiyorum malesef mesela mütevazı kelimesini mutevazi diye biliyordum ve yebi ogrendim yani bilmiyorum die hıyar herifin baronun kültürsüz kalitesiz insan olmus olmuyorum.:) O devlet memurları sanki cokmu biliyor Türkçe kurallarinı illa ki herkesin bilmediği yanlis telaffuz ettiği en az 10 kelime vardır o yuzden bol bol kitap okumak gerek kelime darağacı gelişmesi için ve yok ünlem konur yok gaye değil kale gibi seylere cokta takılmamak gerek die düşünüyorum sonucta cumhurbaşkanına dilekçe yazmiyoruz:)

Atalanta BC
Aday Memur
24 Ocak 2026 01:08

Evladım kendi kendine komplekse girmişsin. Yaşın gözüküyor ise sistemlerinde sana sen diye hitap ediyor olabilirler eğer senle yaşıtlarsa ya da büyüklerse. Bu senin dışarıdan işe yaramaz garibanın teki olduğun anlamına gelmez. Ha ama şu konuda haklısın sen insanlara nasıl hitap ediyor isen karşı taraftan da aynı şeyi bekliyor olabilirsin. Bu gayet normal. Ama triplere girmene gerek yok.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi