Editörler : Pangaea

rocketrols
Aday Memur
26 Ocak 2026 13:08

yıllarca maddi - manevi emek verip , çalışıp , dirsek çürütüp ags (kpss) ile atananların suçu neydi o zaman ? niye emek verdiler o kadar ?
Sansasyonell, 2 hafta önce

Ee bundan normal ne var? Madem alan dışı öğretmen olabiliyorsa kadroya da alınır diye düşünüyorlar. Geçmil yıllarda da alındığı oldu neden şaşırdınız

26 Ocak 2026 14:06

Bunun çözümü basit. Emekliliği gelmiş öğretmenlere maaşın yarısını emekli maaşı olarak ver emekli et. Yerine yeni mezunlardan şartları sağlayanları ata. Ücretli öğretmenler bir zahmet sizlerde bu yoldan geçip kadrolu öğretmen olmaya çabalayın. Emek olmadan yemek olmaz. Ücretli öğretmenlerin kadro istemesi tıpkı sınavsız veya göstermelik sınavla kadroya geçen işçilerin durumu aynı değişiklik yok.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
26 Ocak 2026 14:24

Yarım maaşla geçinilebiliyor muymuş da başkası adına talepte bulunuyorsunuz?

emrahüzülmez, 2 hafta önce

Bunun çözümü basit. Emekliliği gelmiş öğretmenlere maaşın yarısını emekli maaşı olarak ver emekli et. Yerine yeni mezunlardan şartları sağlayanları ata. Ücretli öğretmenler bir zahmet sizlerde bu yoldan geçip kadrolu öğretmen olmaya çabalayın. Emek olmadan yemek olmaz. Ücretli öğretmenlerin kadro istemesi tıpkı sınavsız veya göstermelik sınavla kadroya geçen işçilerin durumu aynı değişiklik yok.

26 Ocak 2026 15:17

Talepte bulunmuyorum sadece öneri. Atıyorum uzman öğretmen 50 60 70 küsur maaş alsın. emekli edilirse yarısını verseler geçinemezmi?

YUSUF YILDIRIM, 2 hafta önce

Yarım maaşla geçinilebiliyor muymuş da başkası adına talepte bulunuyorsunuz?

VHKİ-MEB
Şef
26 Ocak 2026 15:46

Öğretmen liseliyim. Formasyonluyum. Eğitimci bir aileden geliyorum. MEB'de vhki'yim. Öğretmen olacağım günü bekliyorum.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
26 Ocak 2026 15:50

Geçinemez. Şu anda emekli olsam maaşım yarıya düşüyor. Çocuklarım küçük, yapacak çok işim var, EYT'liyim, emekli olmaya korkuyorum.

emrahüzülmez, 2 hafta önce

Talepte bulunmuyorum sadece öneri. Atıyorum uzman öğretmen 50 60 70 küsur maaş alsın. emekli edilirse yarısını verseler geçinemezmi?

pdsude
Aday Memur
26 Ocak 2026 17:02

Napalım kardeş ona bakılırsa her yerde bi sorun var ayrıca onların bakış açısı öyle gerçekten

rocketrols, 2 hafta önce
yıllarca maddi - manevi emek verip , çalışıp , dirsek çürütüp ags (kpss) ile atananların suçu neydi o zaman ? niye emek verdiler o kadar ?

Yiğitalp
Genel Müdür
26 Ocak 2026 18:00

rocketrols
Aday Memur
26 Ocak 2026 19:57

bence ücretli öğretmenliğin kaldirilması gerekiyor . ücretli öğretmenlik tamamen kaldırılarak mulakatsiz agsden atama yapilmasi gerekiyor . ama işte böyle ucuza öğretmen çalıştırmak ücretli ilçelerin hoşuna gidiyor , o ucretlilerde kölelik yapmaya dünden razılar galiba . ücretli öğretmenlik kalkmadan yüksek atama olmayacaktır.

jajacoelho
Genel Müdür
26 Ocak 2026 20:23

güzel ve doğru bir yazı

Yiğitalp, 2 hafta önce

Ülke genelinde en az 300 bin öğretmen fazlalığı var. https://www.muglapostasi.com.tr/sanal-ogretmen-ihtiyaci-ya-da-atanamayan-ogretmen-sorunsali

fatih ç.
Genel Müdür
26 Ocak 2026 21:03

Bu öğretmenlerin yaklaşık 150bini okullarda idareci. Yani doğru düzgün ders sayıları yok. Birkaç bin tanesi de öğretmenevi, halk eğitim merkezleri, il-ilçe mem, merkez teşkilatında görevli. Yani hesaplama baştan sona hatalı.

Ayrıca öğretmen fazlalığı yok, okul eksikliği var. Sınıflar çok kalabalık. İlkokul, ortaokul, lise fark etmeksizin 40-50 kişilik. Bursa, Antep, İstanbul'u bizzat biliyorum. Hatta anaokulları da aynı şekilde. Binlerce kişi de kalabalık diye göndermiyor/gönderemiyor.

Okullaşmanın artması lazım. Oturup kalmasını bilmeden, 4 işlem bilmeden, yaşadığı yeri temiz tutmayı öğrenemeden, tuvalet ve açlık takibini dahi yapmayı öğrenemeden liselere geliyor öğrenciler. Bu kalabalıkta hiçbir şey öğretilemiyor.

Yazıda katıldığım tek nokta, kaynakların düzgün kullanılmadığı. Doğrudur.

jajacoelho, 2 hafta önce

güzel ve doğru bir yazı

jajacoelho
Genel Müdür
26 Ocak 2026 21:53

üniversiteler kontenjanlar bilinçsiz tercihler konusundaki tespitleri çok yerinde..sizin tespitleriniz de doğru sınıflarda ideal öğrenci sayısına ulaşılsa eğitim rahatlayacak

fatih ç., 2 hafta önce

Bu öğretmenlerin yaklaşık 150bini okullarda idareci. Yani doğru düzgün ders sayıları yok. Birkaç bin tanesi de öğretmenevi, halk eğitim merkezleri, il-ilçe mem, merkez teşkilatında görevli. Yani hesaplama baştan sona hatalı.

Ayrıca öğretmen fazlalığı yok, okul eksikliği var. Sınıflar çok kalabalık. İlkokul, ortaokul, lise fark etmeksizin 40-50 kişilik. Bursa, Antep, İstanbul'u bizzat biliyorum. Hatta anaokulları da aynı şekilde. Binlerce kişi de kalabalık diye göndermiyor/gönderemiyor.

Okullaşmanın artması lazım. Oturup kalmasını bilmeden, 4 işlem bilmeden, yaşadığı yeri temiz tutmayı öğrenemeden, tuvalet ve açlık takibini dahi yapmayı öğrenemeden liselere geliyor öğrenciler. Bu kalabalıkta hiçbir şey öğretilemiyor.

Yazıda katıldığım tek nokta, kaynakların düzgün kullanılmadığı. Doğrudur.

Toplam 32 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi