Editörler : gül-feşan
20 Ocak 2026 17:30

Ücretsiz izin hakkında

6 yıllık memurum(hemşireyim). Herhangi bir mazeret göstermeksizin 1 yıllık ücretsiz hakkımın 5 ya da 6 ayını kullanabilir miyim? bu yöneticimin insiyatifinde olan bir şey mi?

garibimmemur
Memur
21 Ocak 2026 10:23

isteme hakkın var. İdare isterse red edebilir.

22 Ocak 2026 22:59

bende bu haktan yararlanmak istiyorum bunun için il sağlık müdürlüklerine mi dilekçe yazıyoruz yoksa direk hastaneye mi başvuruyoruz bende bir yıl alma hakkını kullanmak istiyorum çocuğum için
22 Ocak 2026 23:03

bilen veya kullanan var mı

Sasukeuchiha
Aday Memur
23 Ocak 2026 09:20

"657 sayılı devlet memurları kanununun 108. maddesinin (e) bendi;

E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Ancak, olağanüstü hâl veya genel hayata müessir afet hâli ilan edilen bölgelere 72. madde gereğince belli bir süre görev yapmak üzere zorunlu olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu fıkra hükmü uygulanmaz."

Yukarıdaki hüküm gereği kuruma dilekçe ile başvurmanız halinde kabul edilecektir. Olağanüstü hâl dışında idarenin ret verme yetkisi yoktur.

dizgin
Aday Memur
23 Ocak 2026 09:33

İdarecinin insiyatifinde değil. Dilekçeni yazıp kullanabilirsin. Ben 2023 yılında 7 ay kullandım

23 Ocak 2026 11:25

teşekkür ederim dilekçeyi yine doğum sonrası gibi il sağlık müdürlüğüne mi yazıyoruz

Hemsiree3437
Aday Memur
30 Ocak 2026 12:35

Peki ücretsiz izin hakkı bitip geri döndüğümüzde yine dilekçe mi vermemiz gerekiyor yoksa sadece başhemşireyle görüşüp başlayış yapabiliyor muyuz? sizde nasıl olmuştu cevaplarsanız çok sevinirim
dizgin, 2 hafta önce

İdarecinin insiyatifinde değil. Dilekçeni yazıp kullanabilirsin. Ben 2023 yılında 7 ay kullandım

dizgin
Aday Memur
02 Şubat 2026 10:32

Çalıştığım kuruma 1-2 hafta önce gidip dilekçe vermiştim.

Hemsiree3437, 1 hafta önce
Peki ücretsiz izin hakkı bitip geri döndüğümüzde yine dilekçe mi vermemiz gerekiyor yoksa sadece başhemşireyle görüşüp başlayış yapabiliyor muyuz? sizde nasıl olmuştu cevaplarsanız çok sevinirim

dizgin
Aday Memur
02 Şubat 2026 10:35

Kurumumu aramıştım. Şu tarihte işe başlamam lazım, nasıl yapalım diye. Onlarda dilekçe vermemi söylemişlerdi

dizgin, 5 gün önce

Çalıştığım kuruma 1-2 hafta önce gidip dilekçe vermiştim.

dizgin
Aday Memur
02 Şubat 2026 10:42

Ben önce kendi kurumuma yazdım. Onlarda üst yazıyla gönderdiler genel müdürlüğe

elif yusuf taşkın, 2 hafta önce
teşekkür ederim dilekçeyi yine doğum sonrası gibi il sağlık müdürlüğüne mi yazıyoruz

dizgin
Aday Memur
02 Şubat 2026 10:46

Doğum sonrası vs izni değil. Hiçbir sebep göstermeden, geçerli maddeyi yazıp şu şu tarihler arasında ücretsiz izinli sayılmam husunda diye dilekçe yazmıştım

elif yusuf taşkın, 2 hafta önce

meningioma
Aday Memur
04 Şubat 2026 01:52

ben ucretsiz izin kullanirken daha bu izni doğru düzgün bilen yoktu. bizim hastane biraz kıl olduğundan mazaret istiyor dilekçe yaziyorsunuz. açikçasi şuanki aklim olsa hemen 6. yilimda bu izni kullanmazdim

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi