Editörler : gül-feşan
20 Ocak 2026 18:15

10 Yıl hemşire olarak bir bölümde çalışıp başka yere atanınca farklı bir bölümde çalıştırılma

arkadaşlar 10 yıl nöroloji servisinde çalıştım , başka yere atandım , orada nöroloji servisinde çalışmak istiyorum ama beni hiç alakası olmayan kalp cerrahi servisine verdiler(nöroda ihtiyaç yok diyorlar , peki nöroda 10yıllık deneyimli hemşiren var mı diyorum ona da yok diyorlar,e niye bilgi birikim tecrübemi çöpe atıyorsunuz diyorum umrumuzda değil diyorlar ) .. Bununla ilgili dava ya da itiraz edip de sonuç alan farklı deneyim yaşayan meslektaşlar benle görüş paylaşır mı lütfen

Atalanta BC
Aday Memur
24 Ocak 2026 20:09

Hemşire görev tanımına uygun bir iş veriyorlarsa sana kalp cerrahisinde hiçbir şey yapamazsın.

AleksandırDelPiero
Aday Memur
24 Ocak 2026 23:12

Görev tanımında birçok yerde çalışmak var. Bunlardan biri de KVC servisidir. Her şeyde de dava açmaya başvurmak nasıl bir şey arkadaş?

kalitecimemur
Aday Memur
26 Ocak 2026 10:13

ilgili bölümle alakalı bir sertifikanız var ise onun aracılığıyla bir yol bulabilirsiniz. aksi takdirde hemşireyi istediği bölümde çalıştırabilir. hemşirelikte branşlaşma henüz ülkemizde yok fakat gelecekte olduğunda bu gibi sorunları görmeyiz diye umuyorum

DenetimNet
Aday Memur
26 Ocak 2026 15:09

O branşa ait sertifikan yok ise seni heryerde çalıştırırlar, hoş sertifikan varsa da çalıştırabilirler kısaca hertürlü çalıştırırlar. Malesef durum böyle

meningioma
Aday Memur
04 Şubat 2026 02:01

işte bu yüzden hemşirelik mesleğinde bölüm seçimi olmali. başhemşireye göre görev yeri belirlenmesi aşiri saçma

Karizmaunl
Genel Müdür
05 Şubat 2026 16:20

Hemşirelikte kullanılan iğneler nörolojide başka, kalp cerrahisinde başka değildir. İlaç uygulama, enjeksiyon, serum takibi ve hasta izlem hemşireliğin temel işleridir ve servis farkı bu uygulamaları tamamen farklı hale getirmez.

Bir serviste uzun süre çalışmak tecrübe kazandırır ancak bu durum hemşireyi sadece o servise bağlı kılmaz. Hemşirelik mesleği mevzuat gereği farklı kliniklerde çalışabilecek şekilde tanımlanmıştır. Kalp cerrahisi de hemşirenin görev alanı içindedir.

Bu nedenle nörolojide çalışmış bir hemşirenin kalp cerrahisinde görevlendirilmesi hukuken mümkündür. Servisler arasında farklılıklar olsa da temel hemşirelik uygulamaları aynıdır ve uyum süreciyle bu farklar giderilir.

Resmi branşlaşma olmadığı sürece idare, hemşireyi hizmet ihtiyacına göre görevlendirebilir. Sertifika, özel eğitim ya da görev tanımı dışına çıkma durumu yoksa yapılan görevlendirmeye itiraz çoğu zaman sonuç vermez.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi