Editörler : E.Kayı Han
20 Ocak 2026 20:15

Vardiyada Çalışan Memurun Her Türlü Mobinge Maruz Kalması

vardiyada çalışan bir infaz koruma memuruyum ve vardiyada çalışıyorsan uykunu asla alamıyorsun zaten malta kafes gibi hiç biyere çıkamıyorsun. gündüz memurlarının alt kademe memur gibi davranması , her türlü işi vardiya personeline yıkması müdür mobingi mahkumun bozuk piskolojisi ile uğraşıyorsun yapılacak meslek değil yorum bekliyorum

Sansasyonell
Aday Memur
20 Ocak 2026 22:19

İkm değilim sadece soruyorum gündüzcü olamıyo musunuz talep etseniz

memuraday-y
Daire Başkanı
20 Ocak 2026 23:47

Cevap her insanın kendisinde saklı aslında. İmkanın varsa meslek değiş. Yaşın geçerse ileride meslek değişmek neredeyse imkansız hale geliyor maalesef.

wax meber
Şef
21 Ocak 2026 02:03

vardiya gündüz nöbetine 4 günde bir gelir. Yani haftada sadece 1 gün idarecilere denk gelirsin. Bu da doğal olarak idareyle vardiya arasında görünmeyen bir buz oluşturur.

Vardiya memurları çoğunlukla işe uzaktan gidip gelen, okul okuyan ya da kpss çalışıp basıp gitme düşüncesinde olan, kurumdan ve idarecilerden uzak durmak isteyen, evrakla uyapla vs. çok uğraşmak istemeyen kişilerden oluşur.

İdare bu yüzden vardiya personelini de çok tanımaz. Tanımadığı ya da yanlış tanıdığı için güvenip yanına çekmek istemez.

Bu sorun birimlere kurum içi sınav, performans değerlendirme vb. gibi ölçütlerle personel seçilerek ve arada bir vardiya-gündüz değişimi yaptırılarak çözülebilir.

memuraday-y
Daire Başkanı
21 Ocak 2026 09:34

Bence güzel ve doğru bir tespit.

wax meber, 2 hafta önce

vardiya gündüz nöbetine 4 günde bir gelir. Yani haftada sadece 1 gün idarecilere denk gelirsin. Bu da doğal olarak idareyle vardiya arasında görünmeyen bir buz oluşturur.

Vardiya memurları çoğunlukla işe uzaktan gidip gelen, okul okuyan ya da kpss çalışıp basıp gitme düşüncesinde olan, kurumdan ve idarecilerden uzak durmak isteyen, evrakla uyapla vs. çok uğraşmak istemeyen kişilerden oluşur.

İdare bu yüzden vardiya personelini de çok tanımaz. Tanımadığı ya da yanlış tanıdığı için güvenip yanına çekmek istemez.

Bu sorun birimlere kurum içi sınav, performans değerlendirme vb. gibi ölçütlerle personel seçilerek ve arada bir vardiya-gündüz değişimi yaptırılarak çözülebilir.

semre33
Aday Memur
21 Ocak 2026 10:32

ben imkanım dahilinde 4 yıllık bir bolum okuyarak geçiş yaptım. size tavsiyem kurumunuzu değiştirin.

gtot
Kapalı
21 Ocak 2026 19:12

Vardiyada çalışan memur kendi ünvanındaki memura bile mobbing yapıyor ona bakarsanız

Ada0101.
Aday Memur
23 Ocak 2026 19:47

6 sene çalıştım kardeşim o süreçte tekrar okudum kpss girip atandım sanada tavsiye edeyim

DEES
Aday Memur
24 Ocak 2026 13:45

Bende 4 yıl ikm olarak görev yaptım evet şartlar zor ama bunu kendin için artıya çevirmek tamamen senin elinde. Ben gündüzde çalışıyordum aynı zamanda çalışırken üniversitemi okuyordum ve kpss çalışıyordum. Sabah 7 de evden çıkıp gece 12 de eve geliyordum (iş+üniversite+kpss). Şimdi başka bir kuruma atandım ve şunu söyleyebilirim ki emin ol başka bir kuruma geçince beni anlayacaksın. Başka kurumlara gitmek için elinden geleni yap yaş geçtikçe kurumdan gitmek kpss çalışmak zor geliyor.

Yasin583
Aday Memur
24 Ocak 2026 14:40

küçük ilde gündüzde çalışan memurların hepsi torpilli yada aynı ilden

Sansasyonell, 3 hafta önce

İkm değilim sadece soruyorum gündüzcü olamıyo musunuz talep etseniz

muhendisbey06
Kapalı
24 Ocak 2026 22:30

sosyal medyadan engellediğiniz iş arkadaşınızın size düşmana bakar gibi bakması da mobbinge giriyor mu

27 Ocak 2026 15:37

çözüm belli oturacaksın 7 8 ay deli gibi kpss çalışacaksın

blackkuzm
Memur
27 Ocak 2026 18:24

cezaevinin zencileridir vardiyada çalışan memur
Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi