Editörler : Pangaea

Banu Akkan
Yasaklı
04 Şubat 2026 22:55

olmaz olmaz deme hiç

ömer42
Genel Müdür
05 Şubat 2026 00:20

Olmaz demiyorum. Rotasyon elbet uygulanabilir. Bakanlığın takdiri. Rotasyon uygulanırsa il merkezinde veya ilçe merkezinde okullar boşalmayacak, öğretmen açığı olmayacak onu söylüyorum. Okuldan gitmesini istediğiniz öğretmen varsa rotasyon ile gider. Yerine başkası gelir. Hepsi bu. Merkezde/merkez ilçelerde ve batı illerinde boş yer açılması istenirse zorunlu hizmet uygulamasını yürürlüğe sokmak lazım. Bu arada ben idareciyim. Bulunduğum okula yeni atandım.

Banu Akkan, 1 ay önce
olmaz olmaz deme hiç

Lewo124
Şube Müdürü
05 Şubat 2026 01:14

Nasıl çözecek sayın hocam. merkeze yeni atama gelmiş kişinin senesi var senesi dolanda kendi arasında değişecek. Siz rotasyonu il ve ilçeler dahil harmanlayıp oradan mı gönderecek sanıyorsunuz? Misal benim 350 puanım var. yılımda doldu diyelim napacak beni merkezden alıp ilçeye mi gönderecek yada ilçeden alıp merkezemi yerleştirecek? Bu kadar norm fazlasının olduğu, depoda bekleyen bir sürü öğretmenin olduğu bir ortamda rotasyon nasıl uygulanacak? Polis asker hakim savcı eşini, güvenlik nedeniyle eşinin görev yaptığı yerin dışına gönderemiyorsun. Görevlendirmeler var. Var oğlu var. Bulunduğunuz camiayı bilmiyormuş yada yönetmelikten bir haber gibi yorum yapmayın Allah aşkına.
BanuAlkan, 1 ay önce
rotation bu sorunu çözecektir

Banu Akkan
Yasaklı
05 Şubat 2026 06:48

ben bunlara kafa yormam, nasıl olacak diye, bakanlık yapar klavuzu yayınlar, çözüm

Lewo124
Şube Müdürü
05 Şubat 2026 08:23

bakanlık sadece kılavuzu yayınlar. Sonra o kılavuz öylece kalır.Bürokratların sahadan haberi yok. O yüzden rotasyon bugünün meselesi değil 10-15 yıllık mesele.
Banu Akkan, 1 ay önce
ben bunlara kafa yormam, nasıl olacak diye, bakanlık yapar klavuzu yayınlar, çözüm

Banu Akkan
Yasaklı
05 Şubat 2026 08:34

yooo hiç de bile, bu sayın bakanımızın projesi idi, şimdi tüm selayet elinde

dobradam
Aday Memur
08 Şubat 2026 22:40

İlçe grupları resen atamadaki ile aynı olduğunda çok kişinin yeri değişir. Eğer bir şark kurnazlığı yapılmazsa il merkezindekilerle köy kasaba öğretmenlerinin yeri değişir hiç merak etmeyin.
ömer42, 1 ay önce

Rotasyonun faydası olmaz. Çünkü A ilçe grubunda a branşında 100 öğretmen 12 yıl ve üzerinde çalışmış olsun. Bu öğretmenler ilçe grubu içinde yer değiştirecekler. Yeni boşluk oluşmayacak. Öncesinde bu branşta 10 boş yer varsa norm açığı yine 10 olacak veya daha da azalacak (bazı yerlerde norm da düşebilir). Norm açığı sıfır ise 1 olmayacak. A İlçe grubundaki öğretmenler B,C,D... ilçe gruplarına rotasyon yapılmayacak yönetmeliğe göre.

Banu Akkan
Yasaklı
08 Şubat 2026 22:42

bakanımız çözer bu durumu ve tüm mağduriyetler giderilir

majesteleri7
Daire Başkanı
08 Şubat 2026 22:52

Öğretmenliğin tabuta çivi çakılalı çok oldu siz daha yeni uyanıyosunuz.yerinize sahip çıkın değiştirmeyi bırak daha neler olacak bekleyin

crabnet355
Müsteşar
08 Şubat 2026 23:02

proje okulu atamasında bile yıllarca aynı okulda çalışanlar, ilçe emrine düşenlerden emekli olanlar oldu.Bir de rotasyonu düşün.Bayağı emekli olan çıkacaktır..
Lewo124, 1 ay önce
Nasıl çözecek sayın hocam. merkeze yeni atama gelmiş kişinin senesi var senesi dolanda kendi arasında değişecek. Siz rotasyonu il ve ilçeler dahil harmanlayıp oradan mı gönderecek sanıyorsunuz? Misal benim 350 puanım var. yılımda doldu diyelim napacak beni merkezden alıp ilçeye mi gönderecek yada ilçeden alıp merkezemi yerleştirecek? Bu kadar norm fazlasının olduğu, depoda bekleyen bir sürü öğretmenin olduğu bir ortamda rotasyon nasıl uygulanacak? Polis asker hakim savcı eşini, güvenlik nedeniyle eşinin görev yaptığı yerin dışına gönderemiyorsun. Görevlendirmeler var. Var oğlu var. Bulunduğunuz camiayı bilmiyormuş yada yönetmelikten bir haber gibi yorum yapmayın Allah aşkına.

Banu Akkan
Yasaklı
08 Şubat 2026 23:14

evet mezarda emekliliğe hayır

ömer42
Genel Müdür
10 Şubat 2026 10:59

Dediğinize itirazım yok hocam. Rotasyon ile merkezde okullar açılacak (boş yerler açılacak) kısmına itirazım var. Yoksa elbette ilçe grubu içinden köyden merkeze, merkezden köylere giden/gelen olacak.

dobradam, 1 ay önce
İlçe grupları resen atamadaki ile aynı olduğunda çok kişinin yeri değişir. Eğer bir şark kurnazlığı yapılmazsa il merkezindekilerle köy kasaba öğretmenlerinin yeri değişir hiç merak etmeyin.

Banu Akkan
Yasaklı
10 Şubat 2026 13:01

rotation çözer

turkcecii05
Memur
11 Şubat 2026 01:16

trollugu bırak artik
Banu Akkan, 1 ay önce
rotation çözer

Banu Akkan
Yasaklı
11 Şubat 2026 06:07

bakanımız çözer

Lewo124
Şube Müdürü
11 Şubat 2026 07:55

sizinki niyet okuma sayın hocam. istatistik bilgi varmı bu konuda?Misal Türkiye geneli proje okullarından norm fazlası olan/ ilçeye düşen kaç kişi emekli oldu. Örneğin bulunduğum ilde proje okulundan dolayı emekli olan yok. Norm fazlası toplam 350 öğretmen var. Rotasyonla binlerce kişiyi hareket ettireceksiniz. Yazıldığı kadar kolay olsa zaten yapılırdı.
crabnet355, 1 ay önce
proje okulu atamasında bile yıllarca aynı okulda çalışanlar, ilçe emrine düşenlerden emekli olanlar oldu.Bir de rotasyonu düşün.Bayağı emekli olan çıkacaktır..

Banu Akkan
Yasaklı
11 Şubat 2026 11:46

bakanımız çözer bu meseleyi

Lewo124
Şube Müdürü
12 Şubat 2026 00:49

Gündemden bir haber sadece yorum yazıyorsunuz. 2015 yılında milli eğitim bakanı sayın nabi avcı döneminde rotasyon 15 yıl olarak tekrar gündeme alındı. Yine açıklamalar aynı şekilde yapıldı. 30 Eylül tarihi baz alındı. Uygulanamadı. mevcut norm fazlalığı nedeni ile. Yine aynı durum olacak. Bilginiz yok yorum yapmayın bari.
Banu Akkan, 1 ay önce
yooo hiç de bile, bu sayın bakanımızın projesi idi, şimdi tüm selayet elinde

Banu Akkan
Yasaklı
12 Şubat 2026 06:30

bakanımız çözer, tüm selayetiyle
Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi